Seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çalışmalarını hız kesmeden sürdüren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, kent esnafları ve vatandaşlarla hemhal olmaya devam ediyor. Dur durak bilmeden Cumhur İttifakı adaylarına 31 Mart’taki yerel seçimlerde destek isteyen Güvenç, bu kez ise Haydar Aliyev veAli Sezal Bulvarı’nda bulunan esnaf ve vatandaşlarla buluştu. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği Güvenç, esnaflarla tek tek sohbet ederken, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi. Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Güvenç, Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısı sonrası 49 kişinin yaşamını yitirdiği olaya sert tepki gösterdi.

“KAHRAMANMARAŞ SEÇİME HAZIR”

Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Onikişubat İlçemizde bulunan Haydar Aliyev Caddesi’ni gezdik, esnaflarımızla selamlaştık. Hem esnaflarımızın hem de halkımızın halini hatırını sorduk, muhabbet ettik. Kahramanmaraş’ın her yerinde olduğu gibi hemşerilerimizin seçime hazır olduğunu, 31 Mart’ta Büyükşehir’de Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör kardeşimize, diğer ilçelerde de yine Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye kararlı olduklarını gördük. Tüm hemşerilerimize şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Yağmur altında yürüttüğümüz bu çalışmalarda çok güzel, bereketli sonuçlara ulaştık, çok güzel muhabbetler oldu. Memleket sevgisiyle dolu olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“SALDIRILARA RAĞMEN YILMAYACAĞIZ, YANILMAYACAĞIZ”

Yeni Zelanda'da cuma namazı kalınlara yönelik iki camiye düzenlenen terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güvenç, “Yeni Zelanda’da yapılan terörist saldırısını da şiddetle kınıyorum. İnsanlık düşmanı canilerin neler yaptığını izledik. Tüm Müslümanların başı sağ olsun. Bu saldırı bir kere daha bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini, nasıl birlik ve beraberlik içerisinde bulunmamız gerektiğini göstermesi açısından önemlidir. Batılı devletler oluşturdukları İslamofobinin sonuçlarını görüyorlar şuan da. Ama onların bütün bu çirkin saldırılarına rağmen yılmayacağız, yanılmayacağız, birliğimizi, beraberliğimizi bozmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz. İnancımızın ve imanımızın gereği budur” ifadelerini kullandı.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz