Halka yakınlığı ve kolay ulaşılabilirliğinin yanı sıra özellikle de spora yakınlığı nedeniyle sporsever vatandaşların büyük sevgisini kazanan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. TBMM’nin tatil olmasıyla birlikte kente gelen ve adeta gezilmedik yer, katılmadık program bırakmayan Güvenç, halk günü programları kapsamında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda hemşerileriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Güvenç, gündeme yönelik önemli açıklamalarda da bulundu. Özellikle Türkiye’nin bu zor günlerinden birlik ve beraberlikle çıkacağının altını çizen Güvenç, AK Parti kadrolarına da uyarılarda bulundu.

ONİKİŞUBAT VE DULKADİROĞLU BELEDİYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Onikişubat Belediyesi’ni Kale Mahallesi’ne yaptığı Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi’ni ise Namık Kemal Mahallesi’ne kazandırdığı Gençlik Merkezi dolayısıyla tebrik eden Güvenç, “Kahramanmaraş’tayız ve yoğun bir programımız var. Geçtiğimiz günlerde Bertiz’de Güreş Festivali’ne katıldık, güzel bir gündü. Gerek köydeki gençlerimiz gerek diğer kulüplerde sporcu gençlerimiz kıyasıya gün boyu güreş yaptılar. Bizi de orada güreş ağası seçtiler. Keyifli bir gündü, bölgemizle kucaklaştık. Sonrasında ise hamdolsun Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyeleri’nin yaptırdığı iki güzel eseri halkımızın hizmetine sunduk. Önce sabahleyin Onikişubat Belediyemizin Kale Mahallesi’nde 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok kardeşimizin adına yaptırdığı okul ve yurdunun açılışını gerçekleştirdik. Tabi ki gurur duyduk. Öyle güzel okulların artık mahallelerimizde, eski köylerimizde açılması güzel bir duygu. Daha sonra ise Namık Kemal Mahallesi’nde Dulkadiroğlu Belediyemizin açtığı gerçekten görülmeye değer, bütün gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptık. İki belediye başkanımıza da öncelikle teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum” dedi.

KOLAY YAPILACAK İŞLER DEĞİL AMA...”

Açılışı yapılan yatırımların Türkiye’nin AK Parti döneminde nerelere geldiğinin göstergesi olduğunu belirten Güvenç, “Bir okul yapmak normalde belediyelerin görevi değil, Gençlik Merkezi inşa etmek bir ilçe belediyesinin kolay kolay yapabileceği işlerden de değil ama bunları ilçe belediyelerimiz yapıyor hamdolsun. Halkımızın hizmetine sunuyor. Ayrıca vekil arkadaşlarımla beraber iş dünyasını ziyaret ettik. Çünkü bir kriz konuşuluyor, belirli daralmaların, belirli sorunların olduğunu biliyoruz. Onun için arkadaşlarımızla beraber Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD ve KASİAD’ı ziyaret ettik, iş dünyamızla görüş alışverişinde bulunduk. Ankara’ya götürmemiz gereken problemleri ve sorunları tespit ettik. Pazartesi günü yeni yasama dönemi başlıyor, meclis açılıyor. Kahramanmaraş milletvekilleri olarak TBMM’ye hazırlıklı gideceğiz. Bugün ise günü Jandarma Komutanımız yeni göreve başladı, ona hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinlediklerini dile getiren Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Şimdi ise AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığımızda sorunu olan, yardım talebinde bulunan vatandaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Gücümüzün yettiği kadar sorunları çözmeye, Ankara’ya götürmemiz gerekenleri not almaya çalışıyoruz. Her zaman söylüyoruz biz milletin emrindeyiz. Siyaseti halka hizmet olarak, ibadet gibi görüyoruz. Bu duyguyla bir saniyemizi bile boş geçirmemeye çalışıyoruz. Ülkemiz önemli bir ülke, çok ülkenin gözünün üzerinde olduğu bir ülke. O yüzden uyanık olmak, safları sıklaştırmak, uyanık ve bir arada olmak zorundayız. Bunun gayreti, çabası içerisindeyiz. Hemşerilerime de bir kere daha Allah razı olsun diyorum, bütün zorluklara rağmen AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar ve ben diyorum ki, dik duralım, samimi olalım, safları birleştirelim, herkes işine gücüne baksın, asla karamsarlığa kapılması. Eğer bir normal hayatın akışında ticareti, ekonomiyi devam ettirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Sorunların olduğunu biliyoruz ama bunun çözümü çalışmaktır, gayret etmektir, birlikte olmaktır. Bunun mücadelesini veriyoruz. İnşallah iyi olacak, Türkiye büyük bir devlettir. 80 milyon vatandaşı bulunan güçlü bir ülkeyiz. Terörün belini kırmış durumdayız. Bu sene terör olmadığı için turizm gelirlerimiz çok iyi bir seviyede. Yüksek bir turizm geliri ve 30 milyondan fazla turist bekliyoruz. İhracat rakamlarımız gayet iyi. Söylendiği kadar ekonomi kötü değil. Sorunlarımız var ama birlikte hepsinin üstesinden gelebiliriz”

HEDEFLERİNDE AK PARTİ’NİN BERTARAF EDİLMESİ VAR”

Konuşmasının devamında muhalefet partisine yüklenen Güvenç, AK Parti döneminde vesayet odaklarının bertaraf edildiğini belirterek, “Çok basit, anlaşılır bir şekilde konuşmamız lazım. Halkımıza samimi konuşmak lazım. Türkiye’de benim her zaman ifade ettiğim sandıktan umudu olmayan bir sol muhalefet var. 1950’den beri sürekli sandıkta yeniliyor, halk bunlara oy vermiyor. Oy vermediği ve seçilme ihtimalleri olmadığı için 1950’den beri sol muhalefet illegal ittifaklara giriyor, illegal faaliyetler yapıyor. Sokak hareketlerine bel bağlıyor. Hiç umulmadık çirkin ilişkilere ve koordinasyonlara imza atıyor. Darbe yapılıyor, üniversite rektörleri sokaklarda yürütülüyordu, yargı üzerinden seçilmiş hükümetlere operasyon çekiliyordu. Hamdolsun 16 yıldır AK Parti döneminde bütün vesayet odakları bertaraf edildi. Terörün beli kırıldı bu ülkede. Artık milletin seçtiği hükümetler milletin adına ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Şimdi ellerindeki tek koz ekonominin kötüye götürülerek ülkenin yönetilemez hale getirilmesi ve ondan sonra da memnuniyetsizler ya da oluşturulacak işsizler ordusuyla bir kargaşa ortamıyla sonuç elde edebilir miyiz düşüncesindeler. Bu çok açık. Buna karşı da bizim yapmamız gereken safları sıklaştırmaktır. Ben bunu yürekli halkıma söylerim, sorun yok, hatamız yok demiyoruz, eksiğimiz yok demiyoruz ama büyük resimde bu ülkedeki siyasi istikrarı bozma arzusu vardır. Büyük resimde ayağa kalkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ayağa kalkan ülkemizin frenlenmesi var. AK Parti’nin bertaraf edilmesi hedefi var. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bir yandan ülkeyi ayağa kaldırırken diğer yandan da batının hegemonyasında olan küresel sistemi sorgulamaya başladı” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR DÜNYA VE SİSTEM ÖNERİSİ YAPTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Dünya beşten büyüktür, Birleşmiş Milletler daha adil olmak zorundadır’ sözlerini hatırlatan Güvenç, “1 milyar 800 milyon Müslüman var yer yüzünde, bunların hiç mi söz hakkı yok uluslararası arenada dedi, söz hakkı istedi. Bu kadar uluslararası hukuk var diyorsunuz, Birleşmiş Milletler ve NATO var diyorsunuz ama dünyanın her yerinde de cinayetler ve terör var, insanlar katlediliyor, bunların değişmesi lazım diyor Recep Tayyip Erdoğan. Artı bir şey daha diyor, siz bize saygı duyacaksınız, biz size saygı duyacağız diyor. İkili ilişkilerde siz de kazanacaksınız, biz de kazanacağız diyor. Biz kimseyle düşman değiliz, kimseyle düşmanlık yapmak istemiyoruz ama batılı bana saygı duyacak, ilişkilerimizde o da ben de kazanacağız. Bu yeni bir düzen, yeni bir sistem önerisi Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı. Bunu hazmetmiyor batı, batı emretmeye, sömürmeye, tek taraflı kazanmaya alışmış. Ortadoğu’da da dünyanın birçok yerinde de bu böyle. Biz diyoruz ki o eski devirler geride kaldı, bize saygı duyacaksınız. Biz sizle ticaret yapacağız ama bundan biz de kazanacağız siz de kazanacaksınız. Sizin milli geliriniz 40-50 bin dolar olacak, işsizliğiniz yüzde 2-3’de olacak ama biz hala size çalışacağız, hala kendi menfaatlerimizi size karşı savunmayacağız. Böyle bir şey olamaz” açıklamalarında bulundu.

BÜYÜMEMİZ AVRUPA VE AMERİKA’NIN İŞİNE GELMİYOR”

Türkiye’nin büyümesinin Avrupa ve Amerika’nın işine gelmediğine dikkat çeken Güvenç, “İşte bakın halkımızla beraberiz, bu insanlar niye burada, çocuğuna iş istiyor, ekmek istiyor, aş istiyor, işi olan maaşının artmasını istiyor, biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun gerçekleşmesi için ne olması lazım, kaynaklarımıza sahip çıkmamız, batının bize saygı duyması lazım. Batı nükleer santralden enerji üretiyor bir şey yok, biz üretirsek hayır olmaz diyorlar. Bir nükleer santral yapsak dışarıya ödeyeceğimiz şu kadar döviz içeride kalacak, kendi insanımıza bunu yansıtacağız. İnsanımızın refahına yansıtacağız. Bu tabloyu halkımız da görüyor artık. Mücadelemiz budur, bu ülkenin ayağa kalkmasıdır. Bu ülkeye bütün dünyanın saygı duymasıdır. Milli menfaatlerimiz söz konusu olduğunda o bir taraf dünya bir tarafa bizim için. Bizim için önce kendi insanımızın, halkımızın, Ayşe’lerin, Fatma’ların, Mehmet’lerin, Ahmet’lerin aşı gelir, işi gelir, ekmeği gelir. Biz onu düşünüyoruz. Bunu savunduğumuz zaman da bu Avrupa’nın ve Amerika’nın işine gelmiyor, eskisi gibi olsun istiyor. Ben diyor ki senin adamını alır içeri atarım, ama sen benim ajan papazıma bir şey yapamazsın diyor. Biz de diyoruz ki hayır, sen bize yaparsan biz de sana yaparız. İki taraflı artık oturup karşılıklı konuşmamız lazım diyoruz, bunu da halkımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

AK KADROLARIN SORUMLULUĞUN FARKINA VARMASI LAZIM”

AK Parti kadrolarına uyarılarda da bulunan Güvenç, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Ben iyi olacağını düşünüyorum çünkü biz büyük bir ülkeyiz. 80 milyon nüfusumuz var, bütün dünyanın gözü üzerimizde. Ötekilerin beklentisi, umudu, duası Türkiye’dir. Suriye’dekinin de Irak’takinin de Afganistan’dakinin de. Türkiye bir umut oldu, haksızlıklara karşı direnen bir kale haline geldi. Ben her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum, büyük resimde hakikaten doğru ve güzel işler yapıyoruz. Onun için de AK Parti kadrolarına her zaman sesleniyorum, mahalle başkanından, milletvekiline, il başkanın dan ilçe başkanına her AK Partili üzerindeki sorumluluğun farkına varması lazım. Milletin vebalinin üzerimizde olduğunu bilmemiz lazım, yürüyüşümüze dikkat etmemiz lazım, örnek olmamız lazım. Bir milletin tüm sorumluluğu AK Parti’nin üzerinde, başka bir parti yok milletin dertleriyle dertlenen. Ana muhalefetin halini görüyorsunuz, Muharrem mi olacak Kemal mi olacak. Millettir, devlettir, iktidardır bunların hiçbiri umurlarında değil. Bunlar akşam 5-6’da balığa gidiyorlar, sabah 11-12’de kalkıp dedikoduya başlıyorlar başka bir şeyleri yok. Ama biz bu milletin evladıyız, bu milleti seviyoruz, bu millete kendimizi borçlu hissediyoruz.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz