Yoğun TBMM çalışmalarından bulduğu her fırsatta Kahramanmaraş’a gelerek incelemelerde bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Çağlayancerit’e çıkarma yaptı. İlk olarak partisinin İlçe Başkanlığı’nda Çağlayenceritlilerle buluşan Güvenç, sonrasında ise Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun’u makamında ziyaret etti. Çağlayancerit halkının taleplerini dinleyen Güvenç, istişarelerde bulundu. Güvenç’e, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’da eşlik etti.

“20 KİLOMETRELİK YOLU 45 DAKİKADA GİDİYORSUNUZ GİR-ÇIK YAPA YAPA”

Partisinin ilçe başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Soğuk vız geliyor, sizlerin sıcaklığı karşısında onu belirterek sözlerime başlıyorum. Yok kıştı, yok yazdı. Bizim için ne kış var, ne yaz var. İnsanımıza hizmet var. Allah’a hamdolsun yağmur ve yğaış var ama keyif aldık. Önce Kahramanmaraş’ta Karayolları Bölge Müdürvekili ile Hal Kavşağı’nı gezdik. Sonrasında buraya geldik ama Çağlayancerit’i Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan çok sevmişti, inanın ki geçtiğimiz gün anjiyo oldu. Anjiyoya girmeden beni aradı, ‘İnşallah iyi çıkacağım ve yarın kalkıp geleceğim’ dedi. Dedim anjiyo oluyorsun nasıl geleceksin, ‘İnşallah iyi haberle çıkayım da gelirim ben’ dedi. Doktoru izin vermemiş, o yüzden Bölge Müdür Yardımcımız geldi. Hamdolsun gelirken de hem Çağlayancerit’i hem Dulkadiroğlu-Çağlayancerit Yolu’nu hem de Hal Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Bakanımızı ikna ettik, Çağlayencerit Yolu ile ilgili üç aşamanın ikisini yaptık. Birincisi Doğukent’ten gelen yolu şehir çıkışına kadar Karayolları ağından çıkardık, Büyükşehir Belediyesi’ne verdik ki orada daha rahat doğalgaz çalışmaları yapılsın. Bu aşama tamamlandı. İkincisi MADO Kavşağı’ndan 20’inci kilometreye kadar olan bölümü Karayolları ağına aldıralım demiştim bakanımıza, bizim için hayati önemi var demiştik. Bakanın bizden sonra verdiği talimatla orayı da Karayolları ağına aldırdık. Sonrasında ise projelendirelim ve ihale edelim dedik. Bakanımız da bize, ihaleden önce kamulaştırma masrafı çok olmasın diye, Büyükşehir imar planını yapsın, biz de ona göre hazırlık yapalım dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı imar planını yapsınlar dedik ve 20 kilometrelik yol 14 kilometreye düşüyor. Şimdi o 20 kilometrelik yolu 45 dakikada gidiyorsunuz gir-çık yapa yapa. İnşallah bunu yaptığımızda tatlı bir meyille beş dakikada aşağıya iniyorsunuz. Bu yolu yaptığımız zaman işin beli kırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir an önce imar planını halletsin dedik, biz de önümüzdeki haftadan itibaren, malum bütçe komisyondan geçti, ayın 9’unda meclis genel kuruluna gelecek, ondan sonra da kanunlaşacak. Biz de bakanımıza, vekillerimiz ve belediye başkanlarımızla gidelim bunu yatırım programına aldıralım dedik. İrade ortaya çıktı, proje ortaya çıktı, hiçbir sıkıntı yok çalışıyoruz” dedi.

“ÇAĞLAYANCERİTLİNİN CEVİZİ, UCUZA GİTMESİN”

Çağlayancerit’e Ceviz İşleme İmalathanesi’nin kurulması noktasında DOĞAKA ile çalışıldığının müjdesini veren Güvenç, “Hükümet Konağı hayırlı olsun diyorum. Hocamla beraber Valimizle görüştük, hafta içerisinde 200 bin TL ödenek çıkacak, Öğretmenevi, Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü oraya taşıyacaklar. Ayrıca benim bir rüyam var, Çağlayanceritlinin cevizi, hayatı ucuza gitmesin. Üç senedir uğraşıyoruz, buraya bir ceviz işleme imalathanesi yapalım diye, belediyenin borcundan dolayı biraz sıkıntı oldu. DOĞAKA Genel Sekreteri ile çalışmalar yapılıyordu, onu da getirmek istedik ama düğünü olduğu için katılamadı. Ama bize şöyle bir mesaj gönderdi, DOĞAKA Çağlayancerit Ceviz İşleme Projesi bütçesi 5.9 milyon TL, proje ortakları Çağlayancerit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, YİKOP ve Ajans desteği. Sadece ajansın desteği 4 milyon TL. Allah hayırlı eylesin. Ayrıca bu yıl ekstra olarak turizm alt yapısı mali destek programında 1 milyon TL, Çağlayancerit Belediye Başkanlığı’na proje hibe desteği sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞLAYANCERİT’İ TANKERDEN KURTARIYORUZ”

Çağlayancerit’e doğalgazın tankerle değil de borular vasıtasıyla gelmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Güvenç, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Gölbaşı’ndan doğalgaz borusunu döşüyoruz, Helete’ye de Çağlayancerit’e de doğalgazı vereceğiz. Tankerden kurtarıyoruz Allah’ın izniyle, hiçbir sorun kalmadı. Çok büyük mücadele ettik. Bizzat patron nezdinde ve Enerji Piyasası nezdinde çalıştık. Geçtiğimiz gün de Uğur Dilipak vekilimiz, ‘uğraştım, didindim herhangi bir sıkıntı yok artık bu iş bizdedir, seneye yapılıyor’ dedi. Bu müjdeyi de size vereyim. Allah’a şükürler olsun önümüzde yapacağımız işler planlanmış ve projelendirilmiş oldu hem de ortaya somut olarak bazı şeyler çıkmaya başladı. Allah yardımcımız olsun.”

“BİZ BİR AİLEYİZ, BAŞKA TÜRKİYE YOK”

Türkiye’ye kürüsel saldırıların hiçbir zaman bitmeyeceğini fakat bu saldırılan üstesinden bir ve beraber olarak geleceklerine dikkat çeken Güvenç, “Küresel saldırıları görüyorsunuz, dünya egemenleri Türkiye ile uğraşıyor. Dün yine dehşet bir şey, Türkiye bilmem kaçla borçlanıyor, İstanbul Belediyesi yüzde 2 ile borçlanıyor diyorlar. Ey ahlaksızlar niye İstanbul’a o paraya veriyorsun da, bana fazla paraya veriyorsun. Benim Çağlayanceritlim bunu düşünmez mi? Fransızın, Alman’ın ona ucuz verip de bize fazla vermesinin mukayesesini bu halk yapmaz mı? Ama biz bunları yeneceğiz hiç merak etmeyin. Sizler dua edin, biz yanlış yapmayalım. Safları sık tutalım, birbirimize kenetlenelim. Sıkıntılı, yanlış işleri, kamu vicdanının kabul etmeyeceği işler bizden sudür etmesin. Bizim ekibimizden südur etmesin, o yanlışlıkları sıfırlayalım. Allah’ın izniyle biz bunların hepsini yeneriz. Bugüne kadar bu destan yazıldı, bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Birliğimizi ve beraberliğimizi Allah bozmasın. MHP İlçe Başkanımıza da, Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz, başka Türkiye yok. Türkiye artık klasik siyasi çekişmeleri aşmak zorunda. Bir olmamız, kenetlenmemiz, yerli ve milli, bayrak sevgisi olan herkesin safları birleştirmesi gerekiyor. Bu aşkla ve şevkle de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz