Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa illerinde 10 yıl Valilik görevinde bulunan, ardından 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa’nın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle sıla-i rahim yaparak 01 Kasım 2015 seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş’tan 26. Dönem AK Parti Milletvekili olmuştu. Ardından yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçilen Güvenç, 27. Dönem de de AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçilmişti. Halka yakınlığı ve kolay ulaşılabilirliğinin yanı sıra özellikle de spora yakınlığı nedeniyle sporsever vatandaşların büyük sevgisini kazanan Güvenç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından soluğu memleketinde aldı. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde kente gelir gelmez düğün törenlerine katılarak evlenecek çiftlere mutluluk dilerken, ardından ise Türkiye Gençlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak atanan Furkan Seyithanoğlu ve yönetimini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Sabah saatlerinde ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu ve Meslek Grubu Oda başkanlarımızı ziyaret ederek güne başlayan Güvenç, ardından Dulkadiroğlu İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne geldi. Burada vatandaşlarla hasbihal eden Güvenç, sonrasında ise AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’na geçerek halk günü programları kapsamında hemşerileriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Güvenç, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

BİZ SİYASETİ HALK İÇİN YAPIYORUZ”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti’nin halktan güç alan bir parti olduğunu belirterek, “Bizim dayanağımız halktır, biz halktan güç alan bir partiyiz. Siyaseti halk için yapıyoruz, halkla beraber yapıyoruz. Dolayısıyla halkın her türlü talebi bizim başımızın üstünde ve bizim inancımız gereği de sadece siyaset olsun diye değil, bizim inancımız gereği de insana hizmet hakka hizmettir. İnsanların hayırlısı, insanlara hizmet edendir. Bu samimiyetle çalışıyoruz, cumartesimiz yok, pazarımız yok. Ya alandayız, alanda olmasak da şehrimizin işlerini takip ediyoruz. Ankara’da da yan gelip yatmıyoruz, öyle bir şey yok. Ulaşılabilir olacağız, dinleyen olacağız, halka değer veren olacağız, halkın kıymetini bileceğiz, bilmek zorundayız ve biz zaten halkla var olan bir partiyiz. Kuruluş felsefimiz bu, bu ülkede, bu coğrafyada söz de karar da milletin diyen bir ekolün, siyasetin günümüzdeki temsilcileriyiz. Samimiyetle bunu uyguluyoruz, bütün teşkilatlarımızla. Bakın, hafta sonumuz yok, cumartesimiz yok, pazarımız yok, gecemiz yok, gündüzümüz yok. Aynı yolda devam edeceğiz ve ben inanıyorum ki halkla beraber yürüdüğümüz müddetçe de bizi de Türkiye’yi de yıkamazlar. Çünkü gücümüz bu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BU TÜR İŞLERE PABUÇ BIRAKMAZ”

ABD’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararıyla tehdidine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Güvenç, “Amerika yanlış yapmaya devam ediyor, bir hukuk devleti müttefikine karşı böyle davranmaz ama uzun süredir Amerika kendi büyüklüğüne yakışmayan, NATO müttefikliğine yakışmayan tavırlar içerisinde. Önce Suriye’de terör örgütleriyle iş birliği yaptı bütün uyarılarımıza karşın, arkasından da Halk Bankası davası komplosunu kurdular. En son da bir CİA ajanı için Türkiye ile dalaşmaya çalışıyorlar. Yakışmayacak şekilde açıklamalarda bulunuyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekli açıklamayı yaptı. Türkiye, bu tür işlere pabuç bırakmaz, bunu çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Türkiye, Amerika’ya da, Avrupa’ya da şunu öneriyor, karşılıklı saygıya ve herkesin kazancına dayalı bir sistem kurmamız lazım. Buna alışacaklar, bu noktaya gelecekler, buna gelmek zorundalar çünkü Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyaya şunu gösterdi, Türkiye, milli menfaatlerini kim olursa olsun onlara karşı korur, dostluklarını korur ama alternatif siyasetler, alternatif ilişkiler konusunda da kararlıdır” şeklinde konuştu.

ARTIK DÜNYADA KRAL ÇIPLAK DİYEN BİR LİDER VAR”

“Artık dünyada kral çıplak diyen bir lider var, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı” diyen Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Geçen 15 yıllık süre bunu bize gösterdi, halkımız Cumhurbaşkanımızın yanında, bizler Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Amerika’ya çağrımız şu, böyle boş işlerle, kuru tehditlerle bir yere varamazlar, dostluklara zarar verirler, ittifaklara zarar verirler ve sonuçta da kendiler kaybederler. Artık dünyada kral çıplak diyen bir lider var, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı. Anlayacaklar diye düşünüyorum, onların yaptırımlarına karşı biz de yaptırım kararı açıkladık. Umarım, dilerim hep istediğimiz bu, Amerika’da da, Avrupa’da da sağ duyu galip gelsin. Yeni dünya düzenini anlasınlar, her dediklerini kabul eden, her söyledikleri dikteyi olduğu gibi uygulayan bir Türkiye yok. Artık o dönemler geride kaldı, biz kendi menfaatlerimizi savunmak zorundayız, halkımızın menfaatlerini savunmak zorundayız, bize saygı duymak zorundalar, işin özü bu”.

AFRİKA İLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Bir basın mensubunun, “İçişleri Komisyon Başkanlığı görevinin yanı sıra Kenya Dostluk Grubu Başkanı oldunuz, ne gibi çalışmalar yapacaksınız?” sorusunu yanıtlayan Güvenç, “Daha önce Kenya Dostluk Grubu üyesiydim, Kenya çok özel bir ülke. Afrika’nın ortasında, Avrupa’nın merkezi konumunda olan bir ülke Allah nasip etti. Geçen dönem Kenya’ya ziyaretlerde bulundum, Yurt Dışı Türkler Topluluğuyla. Kenyalı olup da Türkiye’de okuyan, Türkiye’den mezun olan çocuklarla, gençlerle bir arada olmuştum. Buradaki görüşmelere katılmıştım, bu dönemde takdir edildi, Kenya Dostluk Grubu’nu kurma ve başkanlık görevini grubumuz bize tevcih etti. Onun için bize güvenenlere teşekkür ediyorum. Afrika üzerinde Cumhurbaşkanımız gibi düşünüyorum, Afrika ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, dostluklarımızı geliştirmeliyiz, ticaretimizi geliştirmeliyiz, o anlamda da başat ülkelerin başında Kenya gelir. İnşallah Dostluk Grubu başkanlığımız ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında katkı sağlar, bunun için mücadele vereceğiz” dedi.

Celalettin Güvenç, gün boyu partisinin Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz