Seçim çalışmalarını Kahramanmaraş’ın her noktasına temas ederek sürdüren TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ramazan Bayramı’nda da bir an bile durmadan vatandaşlarla bir araya gelerek, 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatmaya devam etti. Bayram namazını Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Doğukent Camii’nde kılan Güvenç, cemaatle bayramlaşmanın ardından Şeyh Adil Mezarlığına geçerek şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşmada teşkilat mensuplarıyla bayramlaşan Güvenç, daha sonra ise Kahramanmaraş Valiliği önünde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Güvenç ardından ise seçim bölgesi olan Pazarcık’a gelerek, seçim bürosunda bulunan partilileriyle bayramlaştı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda önemli açıklamalarda bulunan Güvenç, akabinde ise ilçede bulanan 3 şehit ailesini evlerinde ziyaret etti. Güvenç, bayram boyunca her noktaya temas ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

TEK GÜCÜMÜZ MİLLET”

Pazarcık seçim bürosunda vatandaşlara seslenen Güvenç, “Önemli bir ülkede, zor bir coğrafyada, milletin hakkını savunmaya, bu aziz milleti yüceltmeye, devletimizi ileri götürmeye, kardeşliği tesis etmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için tek gücümüz millet. Dolayısıyla dönüp dolaşıp millete derdimizi anlatmamız gerekiyor, kaç kere tekrar olursa olsun, o tekrarı yapmamız gerekiyor. Güzellikleri tekrar etmekte, anlatmakta hayati önem var, arkadaşlarımızda onları yapmaya çalıştı. Onu vurgulamaya çalıştı, şurada az bir gün kaldı seçime aman dikkat edelim dedik. Aslında gerek salonun içi, gerek salonunu dışındaki kıymetli hemşerilerimin bu işin ne kadar önemli olduğunu, işin ehemmiyetini kavradığını gösteriyorsunuz. Yaptığım ziyaretlerde de 24 Haziran seçimlerinin ne anlama geldiğini, bütün kardeşlerimde görmenin mutlu güveni içerisindeyim aslında. Ama biz o güne kadar da tekrar etmeye ve anlatmaya devam edeceğiz. Bu seçimde sizlerden bir şey istirham ediyorum, bir arkadaşımız pankart açıp, ‘Amerika, İsrail, Almanya kime oy verme diyorsa sen ona oy ver’ yazacağım diyordu. Yani bir iş bu kadar veciz bir şekilde özetlenebilir, bakın bizim gençliğimiz Avrupa Birliği’ne gıpta etmekle geçti, bunlar demokrat, bunların ülkelerinde özgürlükler var, bir komplekse soktular tüm İslam ülkelerinin çocuklarını. Ama bugün gelinen noktada bu ülkenin 12 kere seçim kazanmış Cumhurbaşkanına Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşayan gurbetçilerimize bir salonda hitap etme imkanı bile vermiyorlar. İşin ehemmiyetini, işin ne kadar önemli olduğunu kavrıyor musunuz? Bu sorunun cevabını sandığa giderken hepimizin düşünmesi lazım, bu sorunun cevabı şu, batı Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemiyor, özgür, müstakil, bağımsız, batıya karşı haklarını savunan, saygı ve karşılıklı sevgiye dayalı ilişki kuran bir ülke istemiyorlar” dedi.

SADECE CUMHURBAŞKANIMIZA BASKI YAPMAKLA YETİNMİYORLAR”

Batı ülkelerine eleştirilerde bulunan Güvenç, “Batının kurdukları bir sistem var, Hristiyan kültürü, Hristiyan alemi dışındaki bütün halklar Asyalı, Afrikalı, Orta Doğu’lu hepsi bunların hizmetkarı, kimse başkaldırmayacak, kimse bunlara isyan etmeyecek, kimse ülkelerinde hakkını savunmayacak, kendileri nükleer santralde elektrik üretecekler, Fransa, Almanya, Amerika kullanacak ama siz kullanmayacaksınız diyorlar. Neden? Ben 65 milyar dolar doğalgaza ve petrole para ödüyorum her yıl, tükettiğim elektriğin büyük bir kısmını sizin gibi nükleer santralden üretsem neden rahatsız oluyorsunuz? Çünkü dışa döviz ödemezsek ekonomik kalkınmamız hızlanır. Beş tane santral yapsan, 15 milyar dolar para gelse, bu benim emeklime, işçime, memuruma, yatırımcıma can suyu olacaktır. Bunu istemiyorlar, peki bunu istemezken sadece devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baskı yapmakla mı yetiniyorlar, hayır. Bizim çocuklarımızı finanse ediyorlar, destekliyorlar ve yürüyüş yaptırıyorlar, bu yatırımları yaptırmayın diyorlar. Patlama olur, çatlama olur diyor, benim 18 yaşındaki gencim de demiyor ki, Fransa’daki, Almanya’daki, Amerika’daki çatlamaz mı kardeşim demiyor” ifadelerini kullandı.

İYİLİĞİMİZİ İSTEMEYENLERE KAYBETTİRECEĞİZ”

“Bizim iyiliğimizi istemeyenlere kaybettireceğiz, istikrar kazanacak, büyüme devam edecek, güvenlik devam edecek, kardeşlik devam edecek, elinde silahla ortada gezenler hiç kimseyi tehdit edemeyecek” diyen Güvenç, “Bizim derdimiz bu ülkenin 80 milyonunu aynı gözle gören bir Cumhurbaşkanımız var, lütfen adamı izleyin. Ben Müslümanım, benim derdim tüm Müslümanların bir arada olması, kardeşçe olması, terör olmaması diyor, bu ahlaksızlar o adamı Kürt düşmanı göstermeye çalışıyor, vicdansızlar. Suruç’ta sokakta seçim gezisi yapan vekilimize saldırıyorlar, CHP dahil manipülasyon yapmaya çalışıyor, nasıl olmuşta, ne etmişte pasajın önünde saldırıyorlar. Vekilimizin kardeşi öldürüldü, daha sonra hastanede onlardan iki kişi öldü, birisi PKK üyeliğinden hakkında dava açılan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bir kişidir. İlk anda olay mahallinde öldürülen ilk kişi vekilimizin kardeşidir bunu herkes bilsin. Bizim derdimiz kana doymayanlarladır, milletimizi birbirine düşürmeye çalışanlarla. Bunun için de sizin bir kere daha oyunuza ihtiyacımız var, bunlara geçit vermemeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haber : Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz