Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama programı kapsamında TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Merkezinde sporcularla ve antrenörlerle bir araya geldi. Burada ilk olarak kendilerini karşılayan kalabalık sporcu grubuyla tek tek bayramlaşan Güvenç ve Erkoç, gençlerin bayramını tebrik etti. Sporun ve sporcunun önemine değinen Güvenç ve Erkoç, Kahramanmaraş’ta spor alanında önemli işlerin yapıldığını söyledi. Kahramanmaraş’ın spor alanında adından söz ettirdiğini belirten Güvenç, “Bugün 42 bin gencimiz Maraş’a açtığımız gençlik merkezlerinde spora devam ediyor. Çocuklarımız kötü yerlerde, kahve köşelerinde vakit geçirme yerine artık gelip spor yapıyorlar. Bu 42 bin sayısı yetmez. Devam edeceğiz ve arttıracağız. Bunun için de tesisleşmeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

BİR TOPLUMUN GELİŞMİŞLİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ DE SPORDUR”
Sporun önemine yönelik açıklamalarda bulunan Güvenç, “Önceden siyasetçilerin sporla iç iç olduğunda pek doğru bakmazlardı ama şuan sporcu siyasetçi demode oldu” dedi. Güvenç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten biz spora inanıyoruz. Spor yapan topluma inanıyoruz. Bir toplumun gelişmişliğinin göstergelerinden bir tanesi de toplumda spor yapan insan sayısı, sporcu sayısıdır. O toplumun, o milletin insanlarının hayatlarında ne kadar süreyle spor yaptığı önemli bir göstergedir. O toplumda belediyesinin, sivil toplumun, iş dünyasının gelişmişliğinin bir göstergesi de spordur. Dolayısıyla sizlerle bir arada olmak hem bir görev hem de bir zevktir. Bu mücadele de her geçen gün mesafe alıyoruz. İlerleyerek yol kat ediyoruz. Meslek hayatımızın ilk döneminde sporla ve sporcuyla bir olurken eşofman giyip sahaya çıktığımızda toplumun çok geniş kesimleri, “ya bu adam çok ta akıllı bir idareci değil herhalde, gençlerle yürüyor, sahaya çıkıyor” diyorlardı. Bugün değişen ve gelişen Türkiye’de spor yapmayan, spora ilgi göstermeyen siyasetçi ve idareciler demode oldu. Bugün idareci ve siyasetçi devlet adamı spora ve sporcuya ilgi göstermek zorunda, deste vermek zorunda. Bu değişimi başarmanın mutluluğu içerisindeyiz bu bayram günü.”

42 BİN SAYISI YETMEZ”
Ayrıca Kahramanmaraş’ta sporcu sayısının her geçen gün arttığını belirten Güvenç, “Rakamlara baktığımızda sporun ve spor sevgisinin tabana yayıldığını mutlulukla görüyoruz. Hamdolsun bu güzel şehrimize, kurduğumuz gençlik merkezlerine pırıl pırıl gençlerimizin devamı oranı her geçen gün yükseliyor. Bugün 42 bin gencimiz Maraş’a açtığımız gençlik merkezlerinde spora devam ediyor. Çocuklarımız kötü yerlerde, kahve köşelerinde vakit geçirme yerine artık gelip spor yapıyorlar. Bu 42 bin sayısı yetmez. Devam edeceğiz ve arttıracağız. Bunun için de tesisleşmeye ihtiyacımız var. Bakın dün maç yaptıracak bir saha bulamazken 2002’de burada 12 tane spor tesisi varken bugün 59 rakamına ulaşmışız. Ama bu da yetmez. 2002 yılında Tayyip Erdoğan hükümeti devraldığında Kahramanmaraş’ta 8 bin lisanslı sporcu varken bugün 49 bin rakamına ulaştık. Yeter mi? Buda yetmez. Durmak yok, yola devam. Artık yeni hedefler koyma zamanımız geldi. Profesyonel futbolda birinci lige çıkmak bu şehre yakışır. Her branşta milli sporcularımız var. 80 milyonluk büyük Türkiye’ye olimpiyat şampiyonları yakışır. Bir milyon 200 bin nüfuslu Kahramanmaraş’ımıza olimpiyat şampiyonları yakışır. Benim gencimin Amerikalıdan bir eksiği yok. Bu hedeflere mutlaka ulaşmamız lazım. Bunun adına biz elimizden geleni yapacağız. Sporun ülke ve şehir tanıtımındaki reklamının maddi değerini ölçme imkânı yoktur. Sporla yapılan tanıtımın literatürde ve ekonomide karşılığını bulmak mümkün değildir. Gayretlerimiz sonucu inşallah bu şehre yeni bir stat kazandıracağız. Bu konuda Spor Bakanımızla mutabıkız. Gençlik ve Spor Genel Müdürü ciddi bir çalışma içerisinde. Mevcut Hanefi Mahçiçek Stadyumu yerine Akhisar’daki veya Malatya’daki stadyumlara yakın bir stadyum yapılacak. Mevcut Onikişubat Stadyumunun da yıkılarak hediyelik eşya işyerlerinin olduğu bir millet bahçesi olacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Çok önem verdiğimiz amatör spor evi ideal arzumuzdur” dedi.



“SPOR, BEDEN ALIŞKANLIĞI OLMALIDIR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Spor bir beden alışkanlığı olmalıdır. Çocuk yaştan itibaren nasıl ki diğer alışkanlıklarımız varsa sporda bir beden alışkanlığı olmalı ve hayatımızın önemli bir kısmını da spora ayırmak zorundayız. Sağlıklı, dinç ve dinamik nesiller için bunu yapmak zorundayız. Göreve geldiğimizden bu yana da spor alt yapısına çok önemli yatırımlar yapmaktayız ve yapmaya da devam ediyoruz. hem belediye bütçesinden hem de merkezi hükümetimizden taleplerde bulunarak şehrimizle ilgili Cumhurbaşkanımızdan Kahramanmaraş’a önemli yatırımlar yapılmasını da hep beraberce sağladık. Kahramanmaraş’ımız alt yapı yönünden hak ettiği yere gelecek. Bizde belediye olarak bununla ilgili çalışmalarımız, yatırımlarımız, planlamalarımız devam etmekte. Bizim amacımız nihai olarak her evden her haneden bir lisanslı sporcu çıksın istiyoruz. Her haneden, her aileden bir lisanslı sporcu olsun. Sporu her haneye, her eve sokalım istiyoruz. Bizim güçlü nesiller için, gelecek nesiller yetiştirmemiz için buna ihtiyacımız var. Hem sağlık alanındaki harcamalarımızın daha da aşağı düşmesi hem de kargaşanın önlenmesi açısından spor çok önemlidir. Geçmişte çocukluğumuzdan bu yana sürekli kulüplerimiz var takip ederiz, bir kulüpte spor yapan insanın davranışıyla o zaman sokaktaki arkadaşımızın davranışı arasında çok fark vardı. Takım ruhu oluşturması açısından, insanlarla diyalog açısından kulüpler çok önemli. Bizde belediye olarak muhtarlarımızla yoğun görüşmeler yaptık. Federasyon başkanımızla beraberce de çalışıyoruz ve Kahramanmaraş’ta kulüp sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Amacımız her mahalleye bir kulüp kurmak. Okullarımızda bunu yapmaya çalışıyor bizde bu çalışmalara destek vermekteyiz. Kahramanmaraş nasıl istiklal de en öndeyse sporda da başarılarıyla en önde olacak. Güreşte özellikle yıldızlarda çok önemli başarılar aldık. Yine engelli voleybolda çok önemli başarılar elde ettik. Birçok alanda başarılar elde ettik. Bunları daha da çok arttırmamız lazım. Bu sayede Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın da çok emeği oldu. Beraberce yoğun istişarelerle çalışmalar yapıyoruz. Şimdi de yaz spor okullarımız var biliyorsunuz. Geçen yıl 43 bin tane sporumuz vardı, bu sene bunu 70 bine çıkaracağız inşallah. Kahramanmaraş’ımız yiğit insanların, cesur insanların memleketi. İnşallah ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha da önemli noktalara gelecektir. Amatör Spor Evinin sözünü verdik. Onu da inşallah önümüzdeki ay çalışmalarına başlayacağız. Amatör spor evini Kahramanmaraş’a kazandıracağız. Artık spor eviyle beraber de amatör spor kulüplerimizin bir merkezi olacak. Bu Kahramanmaraş’ımız için çok önemli. Yine stadyum çalışmaları da devam etmekte bizde belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti yapmaya çalışıyoruz.”
Programa, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kahramanmaraş Şube Başkanı Ergün Önal ve çok sayıda antrenör ile sporcu katıldı.


Haber: HAKAN AYDIN


 


 

Editör: Mahmut Beyaz