Seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çalışmalara hız kesmeden sürdüren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, kent esnafları ve vatandaşlarla hemhal olmaya devam ediyor. Dur durak bilmeden Cumhur İttifakı adaylarına sayılı günlerin kaldığı yerel seçimlerde destek isteyen Güvenç, bu kez ise İstanbul’dan sonra Türkiye'de en çok altın üretiminin yapıldığı Kahramanmaraş’ta, geçmişten bugüne kuyumculuk sektörünün kalbi olarak görülen Aras Galeria’da bulunan esnaf ve vatandaşlarla buluştu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Saka ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği Güvenç, esnaflarla tek tek sohbet ederken, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi. Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Güvenç, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada 31 Mart’ta yeni bir sayfanın açılacağını söyledi.

“SADECE OY İSTEMİYORUZ, SEKTÖRLERİN SORUNLARINI DA DİNLİYORUZ”

Esnaf ziyaretlerinde sadece oy istemediklerini, sektörlerin sorunlarını da dinlediklerini kaydeden Güvenç, “Aras Galeria’da yine kuyumcu ve kuyumcu atölyesi işleten esnaflarımızla bir araya geldik. Çok verimli sohbetler yaptık, sorunları dinledik. Hep söylüyorum seçim ve siyaset öğretici oluyor. Sadece oy istemiyoruz, sektörlerin sorunlarını müzakere ediyoruz. Sonuçta hemşerilerimiz sorunlardan bahsederken samimiyetle, ‘başka Türkiye yok, başka AK Parti yok, her şart altında Pazar günü sandığa gidip Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğiz’ diyor. İnşallah o gün yerli ve milli olanlar sevinecektir. Bunu alanda görmek beni mutlu ediyor. Dediğim gibi sorunları görmek, anlamak, öğrenmek de bize bir kazanç olarak dönüyor. Sonuçta 31 Mart’ta yeni bir sayfa açılacak, Cumhur İttifakı güçlenerek yoluna devam edecek. Bugün bile dolarla, ekonomiyle oynuyorlar. Bunlara karşı hükümetimiz, halkımız için mücadele edecekler. Milletin galip geleceğine, cumhurun galip geleceğine inanıyorum. Her türlü soruna, sıkıntıya rağmen Pazar günü sandık başına gidip AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na oy vereceğini ifade eden sağ duyulu tüm emektar kardeşlerimize, bugün ustalarla, kalfalarla, gençlerle beraber olduk. Vicdanı temsil eden bütün hemşerilerimize gerçekten sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KAHRAMAN HALKIMIZ SEÇİME HAZIR”

Kahramanmaraş’ın sayılı günlerin kaldığı yerel seçimlere hazır olduğunu dile getiren Güvenç, “Kahramanmaraş’ın her yerinde olduğu gibi hemşerilerimizin seçime hazır olduğunu, 31 Mart’ta Büyükşehir’de Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör kardeşimize, diğer ilçelerde de yine Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye kararlı olduklarını gördük. Tüm hemşerilerimize şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmalarda çok güzel, bereketli sonuçlara ulaştık, çok güzel muhabbetler oldu. Memleket sevgisiyle dolu olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Başka Türkiye yok, Allah ülkemizi korusun ve 31 Mart’ın yeni bir milat olmasını, güçlü kadrolarımızla sorunların üstesinden gelecek yeni bir dönemin başlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, DÜNYADA EN İYİ YÖNETİLMESİ GEREKEN ÜLKELERDEN BİRİDİR”

Basın mensuplarının beka sorunu tartışması ve muhalefet partilerinin sosyal medyada oluşturdukları algı operasyonlarına yönelik sorularını yanıtlayan Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Muhalefet bu seçimde çok ciddi bir sanal tartışma ortamı oluşturdu. Biz, beka sorunu var önemli bir seçime gidiyoruz diyoruz ama onlar beka sorununu bir sorun olarak görmüyorlar. Onlar ne kadar inkâr etse de Türkiye’nin bir beka sorunu vardır. Türkiye, yönetimi zor olan, ekonomisi bıçak sırtı olan, doğal tabii zenginlikleri olmayan emek sarf etmeyle ve çalışma ile büyüyen bir ülkedir. Biz her yıl sizlerin de içinde bulunduğun çağdaki 800 bin gence iş bulmak zorundayız, istihdam alanı açmak zorundayız. Bunlar yapılmazsa işsizlik büyür işsizliğin büyümesi de ekonomiyi, siyaseti ve istikrarı vurur. Türkiye coğrafi konum olarak da dünyada en iyi yönetilmesi gereken ülkelerden biridir. Ortadoğu coğrafyasının sınırındayız, Suriye ve Irak ile sınırı olan bir ülkeyiz. Dünyanın en önemli petrol yataklarını barındıran Ortadoğu ile komşuyuz. Bu petrolü tüketen Avrupa ülkeleri ile de komşuyuz. Halkın en önemli ihtiyacı konumunda olan petrol, doğalgaz 4 tane boru hattı ile Türkiye aracılığıyla Avrupa’ya geçiyor. Doğal olarak Avrupa’nın bu ülke ile ilgili hesapları var. Rusya’nın da ülkemizle hesapları var. Çünkü koca Rus İmparatorluğunun kadim tarihten bu yana gelen bir denizlere açılma sancısı var. İstedikleri yol da Çanakkale ve İstanbul boğazından geçiyor. Onların da bizimle bir hesabı var. Dolayısıyla Türkiye hem güvenlik hem de yönden dirayetle yönetilmesi gereken bir ülkedir. Türkiye de ciddi sayıda bir Kürt nüfusu vardır. Bu nüfus dış güçler tarafından sürekli olarak tahrik ediliyor. 35 seneden bu yana terörün bize verdiği zararın hesabını yapmak mümkün değildir. Son 2 yıldır terör örgütünün bu operasyonel gücü aldığımız tedbirler ile minimize edilmiştir. 2015 yılında yaptıkları ihanetten sonra Cumhurbaşkanımız, bunların anladığı dilden konuşacağız, destek olan, iş birliği yapan kim varsa yargıya teslim edeceğiz demiştir.”

Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte gün boyu esnaf ziyaretlerine devam etti.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz