Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 3 ay önce kurulan, 9-18  yaş grubu 80 sporcunun yer aldığı okçuluk takımı, haftada 3 gün antrenman yaparak olimpik okçulukta başarıyı yakalamaya çalışıyor.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösterilen branş sayısını 15'ten 40'a çıkartarak, gençlerin daha geniş bir yelpazede spor yapmasına imkan sağladıklarını söyledi.

‘OLİMPİK OKÇULUKTA DA SPORCULARIN ÇIKMASINA VESİLE OLACAĞIZ’

Kentte faaliyet gösterilen olimpik branş sayısının artırılması için de mücadelesini verdiklerini ifade eden Kabakçı, uzman antrenörler sayesinde olimpik okçuluğu da başlattıklarını belirtti.

Kabakçı, amaçlarının diğer branşlarda ki başarılarını okçulukta da yakalamak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Milletimizin ve devletimizin verdiği desteklerle spor branşımız artırarak hem olimpiyat yolunda sporcu çıkarmak hem de yapılmayan tüm branşları çocuklarımıza sunmak istedik. İnşallah bu fırsatlar eşliğinde olimpik okçulukta da sporcuların çıkmasına vesile olacağız. Buradan da Kahramanmaraş’ımızı dünya ve Avrupa'da, milli takımlarda, olimpiyatlarda temsil edecek sporcu çıkacağı kanaatindeyim. Bugün güreş, havalı tabanca, trap ve diğer branşlarda başarılı olduğumuz gibi olimpik okçulukta da başarıyı yakalamak istiyoruz."


‘OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’

Antrenör Fatih Küçük de okçuluğun dikkat, odaklanma ve öz güven isteyen özel bir spor dalı olduğunu söyledi. Ata sporu okçulukta iyi sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Küçük, "İnşallah buradan çıkacak yetenekli sporcularımız, şehrimizi ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edeceklerdir. Şu anda 9-18 yaşları arasında 80 sporcumuz var. Haftada 3 gün antrenmanlarımız devam ediyor" diye konuştu.

Sporculardan Ali Samet Zulkadir de okçuluk takımı kurulmasıyla spora başladığını, dünya ve Avrupa'da başarılı olmak için çalıştığını söyledi.

Sare Naz Kabakçı ise, okçuluğun her zaman dikkatini çeken bir spor dalı olduğunu dile getirerek, ailesinin desteğiyle okçuluğa başladığını ve gelecekte olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istediğini kaydetti.

Haber: Mesut Benli


 

Editör: Mahmut Beyaz