Kahramanmaraş halkı olarak şehrimizi yönetecek Belediye Başkanlarını 31 Mart yerel seçimlerinde belirledik. Başkanlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı. 12 belediyenin 11’ini kazanan AK Partili başkanlar Ankara’daki Kızılcahamam Kampına katıldı. Artık hizmet etme vakti başlıyor. Hayırlı olsun.

Önceki hafta yayımlanan köşe yazımızın başlığında; “Hayrettin Güngör’e destek olmalıyız” ifadesini kullanmıştık.

Peki, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına yüzde 67 oyla seçilen Hayrettin Güngör’e neden destek olmalıyız?

Öncelikle, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin eski dönemden bırakılan yaklaşık 1 milyar 76 milyonluk (1 katrilyon 76 trilyonluk) borcunu ödeyerek kurumu düze çıkartabilmesi için Hayrettin Güngör’e destek olmalıyız.

* Çünkü artık Cumhurbaşkanlığı Yerel Politikalar Kurulu üyesi bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Beştepe’ye rahatça girip çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a (aracısız) çok kolay ulaşabilecek ve sıkıntılarımızı anlatacak bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve diğer milletvekillerimiz Ahmet Özdemir, M. Cihat Sezal, Habibe Öçal, Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç ile parti içi çekişmeye mahal vermeden rahatça çalışabilecek bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Artık günlük siyasetin içinde olmayacağını her fırsatta deklare eden bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Kahramanmaraş genelindeki belediye başkanlarını kutuplaştırmadan hep birlikte Kahramanmaraş için çalışacaklarını söyleyen ve bunu uygulamaya başlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Mevzuat, tüzük, genelge ve bilumum belediyecilik kanunlarını çok iyi bilen ve hatta belediyeciliğin kitabını yazdığı her fırsatta dile getirilen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Yıllardır imrenerek gıpta ile baktığımız komşu Gaziantep BŞB ile artık çok yakın bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. (Türkiye Belediyeler Birliği’nde Gaziantep BŞB Fatma Şahin ile uzun yıllar birlikte çalıştılar.)

* 30 yılı aşkın bir süre başarılı bürokrasi geçmişi bulunan ve siyaseten kimseye ‘kıslı’ olmayan, seçim döneminde binlerce insanı iş sözü ile kandırmamış olan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Adaylığı döneminde siyasi ve popülist (halkçı, halk yardakçısı) davranmayarak ayağını yorgana göre uzatıp uçuk kaçık proje vaadinde bulunmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Birilerinin yönlendirmesi ile değil; akılcı, mantıklı ve öncelik sırasına göre hizmet götürecek olan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Kendisini ve etrafını değil de Kahramanmaraş ile Kahramanmaraşlıyı düşünecek bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Tasarrufa azami ölçüde önem vererek tüyü bitmedik yetimin, garip gurabanın, emekli, dul ve yetimin hakkı bulunan Beytülmal’ı fuzuli işlerle çarçur etmeyeceğine inandığımız bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

* Ve kaynak israfı yapmadan yeni kaynaklar oluşturmanın peşinde koşacak olan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var.

Daha neler var neler. Onları da zaman içerisinde anlatmaya devam edeceğiz. (Dezavantajları yok mu; elbette var. Ama avantajlarının ağırlıkta olduğu bir tabloda ortak paydamız Kahramanmaraş’tır.)

Haa bu arada başkan Güngör’ü bir süre kendi haline bırakarak kurum içine çeki düzen verebilmesi için zaman tanımalıyız. (En az bir 6 aylık süre gerekiyor.)

YENİ BAŞKANLA TANIŞTIK: Hafta içerisinde yeni başkanımız ile makamında bir araya geldik. Basın İlan Kurumu (BİK) Kahramanmaraş Şube Müdürü; değerli yol arkadaşım Abid Vanlı ile birlikte ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun’ dileklerimizi ilettiğimiz Hayrettin Güngör başkan ile baş başa, bir saati aşkın bir süre samimi bir şekilde sohbet ettik. Yakinen tanışma ve tanıma imkânı bulduğum Güngör başkan ile sanki uzunca bir süre tanışıyormuş gibiydik. Bu arada Abid Vanlı, BİK’in yayımladığı ve içerisinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yerel gazete manşetlerinin yer aldığı güzel bir çalışmayı kendisine takdim etti. Samimi ve sıcak sohbet ile anlamlı hediyeden çok memnun kalan Güngör başkan ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdik. (Tanışmamıza vesile olan kıymetli vekil dostumuz ile başkan Güngör’e yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz.)

BİR AYET: “Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri üzerimize yükleme! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!” (Bakara Suresi 286. Ayet)

TÜRKİYE İTTİFAKI: AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Hep beraber kenetleneceğiz, unutmayın bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” #GönülBelediyeciliğiKampı

ÇOCUK İSTİSMARINA HEP BİRLİKTE HAYIR: Refikimiz Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit ve arkadaşlarının rol oynadığı bu önemli konudaki kamu spotu için Aksu TV’yi tebrik ediyoruz.

KARAOZAN’DAN: “Çocuk sabi, çocuk melek eşidir

Cennet çiçeğidir, aşka aşıdır

Beytullah’ın örtüsüdür, taşıdır

Çocukları ağlatmayın ne olur.” (Eshabil Karademir)

‘SOSYAL MEDYA’DAN: “İçinden geçtiğimiz bu nazik ortamda toplumumuzu gerecek söylemlerden vazgeçerek Türkiyemizin kaos ortamına sürüklenmesini dört gözle bekleyen iç ve dış mihraklara fırsat verip sevindirmeyelim! Gün birlik ve beraberlik günüdür ..Rabbim Vatanımızı ve Necip Milletimizi İlelebet Payidar eylesin..Selam ve Saygılarımla…” (Ali Rıza Bağrıaçık)

MÜBAREK AY: Onbir ayın Sultanı Ramazan geldi çattı. Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan. Cenâb-ı Allah oruçlarımızı tutabilmeyi nasip etsin. Herkese hayırlı Ramazanlar.

Yeniden görüşmek dileği ile…