31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde yüksek bir oranla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör ile yeniden Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Necati Okay, Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş’ta başarılı bir seçim süreci yürütmesinde önemli bir katkısı olan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ile birlikte A Haber’in canlı yayınına konuk oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur seçim sürecinde yaşadıklarını ve yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

“KAHRAMANMARAŞ BU İTTİFAKA EN YÜKSEK DESTEĞİ VERDİ”

Canlı yayında ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör söz aldı. Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş’taki başarısının birçok sebebi olduğunu aktaran Güngör, “Bu başarının birçok sebebi var ama bu bir ekip işi. Başta sayın cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki partimizin, hemşerilerimizin birlikteliği ile bu başarı oldu. Kahramanmaraş'ımızda cumhur ittifakı olarak aday olduğumuzda AK Parti büyükşehir belediye başkanı adayıydık. Ama ilerleyen zaman dilimi içerisinde cumhur ittifakının belediye başkanı adayı olduk. Burada çok güzel bir ekip çalışması yaptık. Hem kendi partimizin il teşkilatına hem de Milliyetçi Hareket Partimizin teşkilatına, başkanlarına, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Kadın kolları, gençlik kolları, ülkü ocakları ve 2 partimizin de milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Bir görev dağılımı içerisinde özverili bir çalışma yapıldı. Burada elde edilmiş başarı her zaman her yerde de ifade ettiğim gibi bir şahıs başarısı değil. Bir ekip başarısı, partimizin başarısı, liderlerimizin başarısı, teşkilatlarımızın başarısıdır. Adaylarımızda çok özveriyle çalıştılar ve hamdolsun hemşerilerimizde teveccüh gösterdi. Her zaman olduğu gibi Kahramanmaraş bu ittifaka en yüksek desteği verdi. Türkiye'de büyükşehirler içerisinde güzelde bir oy alarak 3. olduk” dedi.

“YAPILANLARIN ÜSTÜNE YENİLERİNİ EKLEMEK İSTİYORUZ”

Büyük oy oranıyla seçildiklerini ve sorumluluklarının büyük olduğunu aktaran Güngör, Kahramanmaraş’ta yapılanların üstüne yenilerini ekleyeceklerini belirterek, “Seçimde önemli bir başarı elde ettik ama aynı zamanda ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Biz daha öncede belediyecilik alanında çalıştık, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği yaptım, Çevre Bakanlığında Müsteşar Muavinliği yaptım, son olarak da cumhurbaşkanımız bizi yerel yönetimler politika kurulu üyesi olarak atamıştı, şimdide şehrimizin bu sorumluluğunu üstlendik. Bu ciddi sorumluğunun bilinci içerisindeyiz. Hem hükümetimiz tarafından hem de geçmiş belediye başkanlarımız tarafından Kahramanmaraş'ımızda şu ana kadar yapılmış güzel işler var. Ben burada geçmişte görev yapmış bütün belediye başkanlarımızı bir kez tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Onlar şehrimizi bir aşamaya getirmiş. Buraya ciddi yatırımlar yapılmış. Bizde artık bu sorumluluk bilinci içerisinde bundan sonra neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah bizde 5 yıllık süre içerisinde bu yapılanların üstüne yenilerini eklemek istiyoruz. İlçe belediyelerimizle uyumu önemsiyoruz. Kahramanmaraş'ımızda 11 ilçe var. Onlarla koordinasyon içerisinde büyükşehir ilçe uyumunu yakalayarak bu hizmetlerin kalitesinde başarısını da arttırmak istiyoruz. Hükümetimizle uyumlu çalışmayı önemsiyoruz çünkü bu üçlü uyumun daha fazla başarı getireceğine yürekten inanıyoruz. Bu bilinç içerisinde önceliklerimizi ortaya koymak istiyoruz. Seçim sürecinde projelerimizi açıkladık şimdi bu sorumluğunu üstlendikten sonrada bu projeleri tekrar bir masaya yatıracağız, bunları revize edeceğiz hangilerini hangi öncelik dilimi içerisinde gerçekleştireceğimizi bir istişare kültürü içerisinde paydaşlarımızla, hemşerilerimizle istişare ederek bunları önceliklendirip önümüzdeki sürece bakacağız” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ ÖRNEK BİR ŞEHİR OLMAYA DA DEVAM EDECEK”

Kahramanmaraş halkının Cumhur İttifakı’nı çok önemsediğini dile getiren AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise, “Öncelikle halkımıza teşekkür ediyoruz. Başkanım az önce birçok şeyi ifade etti ama burada Kahramanmaraş halkı yetiştirdiği üstatlarıyla birlikte manevi iklimiyle, kültürüyle birlikte her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur ve her zamanda en yüksek oy oranıyla devletine destek vermiştir. Burada Kahramanmaraş halkı cumhur ittifakını çok önemsiyor. Saygı Değer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin birlikte önderlik ettiği bir ittifak içerisinde bulunmak Kahramanmaraşlılar için önemli. Dolayısıyla bu bir birleştirici unsur oldu. Bunun neticesini hem 24 Haziran'da beraber aldık hem de bu 31 Mart seçimlerinde aldık. Elbette teşkilatlarımızın burada gayretleri çok önemli çünkü teşkilatçılık işi gönül işi. Bugün ben varım yarın bir başka arkadaşım olacak. Gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, mahalle başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla, ilçe teşkilat üyelerimizle hülasa sandıktan tepeye bir şehirde sandık başkanından il başkanına kadar herkes gece gündüz koşuşturdu. Kahramanmaraş'ın yapılan hizmetlerini anlattılar, projeler anlatıldı ama devletine ve milletine bağlı olma unsuru sadece Türkiye için değil Türkiye'nin dünyada adil bir şekilde yönetim anlayışı ve tarzı, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmasının da bilinci şehrimize başarıyı getirdi. Bugün oy veren oy vermeyen herkes bizim gönül dostumuz, gönüldeşimizdir. Böyle yaklaştığımız zaman başarı hepimizin. Sadece bireysel manada bizlerin ya da ekiplerimizin başarısı değil hepimizin başarısı. Dolayısıyla Kahramanmaraş örnek bir şehir. Örnek bir şehir olmaya da devam edecek. Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olacağız. Ama hizmetlerde saygıdeğer başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla beraber yaparken onlara da her zaman destek olacağız. Bugüne kadar olduğumuz gibi inanıyoruz ki yeni dönemde de üzerlerine çok şeyler koyacaklar. Bizde elimizden gelen her türlü gayreti her zaman olduğu gibi bundan sonrada göstereceğiz. Elbette burada tüm milletvekillerimizi unutmamak lazım, gece gündüz koşuşturuyorlar. Dolayısıyla bizler halkımızın bize gösterdiği desteğe, teveccühe liyakatli bir şekilde sahip çıktığımız sürece de bu ekip her daim başarılı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“AK PARTİ VE MHP OLARAK KARDEŞÇE ÇALIŞTIK”

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin örnek bir seçim kampanyası yürüttüğünü belirten MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan da yaptığı açıklamada, “Bizim Genel Başkanımız Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi biz il başkanlarına talimat verdi. 7/24 sahada çalışacaksınız dedi. Milliyetçi Hareket Partisi tüm teşkilatlarıyla bir rotasyon usulüyle çalıştık. Yani bir ilçede sadece bir mahalleye gidilmedi. O ilçedeki meclis üyesi adaylarımız, yönetim kurulu üyelerimize, ayrı ayrı yerler, mahalleler ve semtler yazıldı. Aynı anda sahadaydık. Bu başarıda 6'sı AK Parti 1 tanesi de bizim milletvekilimiz olmak üzere 7 milletvekilimiz gece gündüz çalıştılar. Aynı zamanda hakkını teslim etmek lazım AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal Bey, Genel Başkan Yardımcısı sebebiyle Türkiye genelinde çok yoğun programları vardı. Ama bir gün boşluk bulduğu zaman Kahramanmaraş'a geliyordu ve bizlere destek çıkıyordu. Tamamen tam saha biz sahadaydık ve öyle bir şey oldu ki AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi burada seçimlerde bir aile ortamında çalıştık. Yani bizim teşkilatlarımızın bir problemi olduğu zaman sayın il başkanımıza, belediye başkan adayımıza anlatıyorduk. Onlarda problem olduğu onlarda bize anlatıyorlardı. Güzel bir çalışma oldu ve başarıyı elde ettik. Sayın başkanımızı seçtik ama bizde seçim bitmedi. Bundan sonrada sayın başkanımıza destek olacağız” dedi.

“DULKADİROĞLU CUMHUR İTTİFAKI’NA GÖNÜLDEN BAĞLI”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise Dulkadiroğlu halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na geçmişten bu yana gönül bağıyla bağlı olduğunu belirterek, “Öncelikle bu başarının en önemli sırrı Kahramanmaraş'taki hemşerilerimizin, Dulkadiroğlu'nda yaşayan kardeşlerimizin sayın cumhurbaşkanımıza, cumhur ittifakına olan geçmişten bu yana gönül bağı. Bu gönül bağını bir kez daha bu seçimlerde de ifade ettiler. Geriye dönük seçimlere baktığımızda benzer neticelerde vardı ama bu 31 Mart yerel seçimleri de bizler için hakikaten çok çok önemliydi. Hakikaten bir beka meselesi vardı, çok şükür şu anda bu beka meselesini bertaraf etmenin rahatlığı içerisindeyiz. Bu yüksek oranı da bize çok büyük bir sorumluk yükledi ve geriye dönük 5 yıl içerisinde Dulkadiroğlu ilçemizde yapmış olduğumuz hizmetlere yeniden devam edeceğiz. İnşallah Dulkadiroğlu'muzu değiştirmeye, dönüştürmeye önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bize çok büyük bir sorumluluk yüklediler. İnşallah bu yeni dönemde de gerek büyükşehir belediye başkanımızla uyum içerisinde gerek milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, cumhur ittifakının çok değerli il başkanları, teşkilat mensuplarıyla, belediye meclis üyeleriyle yeni dönemde de Dulkadiroğlu için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimize de bize vermiş oldukları bu teveccühten bu destekten dolayı çok çok teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu. 

“BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKÂYESİ DİYORUM”

Kadınların seçimlerde önemli bir rol oynadığını anlatan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ise yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın kadın kollarına ayrı bir ilgisi ve güveni var. Bizde onun desteği ile elimizden gelen gayreti gerek seçimden önce gerek seçim sırasında göstermeye çalıştık. Sloganımız "Ak kadınlar sahadan ses veriyordu". Ses veriyor derken hem ses getirmek adına hem de sandık esaslı ev sohbetleri vurguladık. Elimizden geldiği kadarıyla girmediğimiz sandık bırakmadık. Her sandıkta çalışmalar yapmaya gayret ettik. Bunun yanında çat kapılarla halkımızla, özellikle kadınlarımızla bir arada olmaya, onlarla hemhal olmaya çalıştık. Bize verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bizimkisi bir aşk hikâyesi diyorum. Bizim kadınlarımız gerçekten devletine, milletine, bayrağına, ülkesine sıkı sıkı bağlıdır. Kurtuluş savaşında yavrusunun üzerindeki battaniyeyi alıp merminin üzerine örten kadındır. O ruh hala devam etmektedir ve edecektir. Kısacası ben bu ruhu geçmişimizden aldığımıza inanıyorum ve devam edeceğine de bu şekilde inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

(Haber: Tuğçe Kayar-Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz