31 Mart yerel seçimleri için süre her geçen gün biraz daha kısalırken, partilerin il ve ilçe Belediye Başkan Adayları da halklarını ikna etmek adına projelerini açıklamaya başladı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta Büyükşehir için projelerini ilk açıklayan isim Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç olmuştu. Öztunç, hafif raylı sistem, Kahramanlar Stadyumu, Aksu Çayının temizlenmesi başta olmak üzere birden çok projesini Kahramanmaraşlılarla paylaşmıştı. Bunun akabinde geçtiğimiz hafta sonu Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör merakla beklenen projelerini kamuoyuna tanıttı. Güngör’de başta Aksu Çayının temizlenmesi, kentsel dönüşüm, şehrin Güney tarafında yeni bir yerleşim yeri olmak üzere birçok önemli projeyi basın aracılığıyla halkına duyurdu. Peki, tüm bu gelişmelerin ardından vatandaş her iki adayında projeleri için ne dedi? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı haberimizde.

“GÜNGÖR’ÜN PROJELERİNİ BEĞENDİM”
Adnan Ayranpınar
Yani seçimlere az kaldı, belediye başkan adaylarımız da projelerini açıkladı. Ben Hayrettin Güngör’ün projelerini beğendim. Aksu Çayı ve Erkenez Çayı’nın temizlenmesi çok önemli, oralar gerçekten çok pisti. Biz eskiden giderdik orada balık tutardık, pikniğe giderdik. Şuan fabrika atıklarından çok pis kokan bir dere yatağı orası. Oranın temizlenmesi çok daha iyi olur. Ben Hayrettin Güngör’ü fazla tanımıyorum ama edindiğim bilgilere göre çok iyi bir insan olduğunu, daha önceden belediyecilik çalışmaları noktasında Belediyeler Birliği’nin başkanlığını yapmış birisi. Ben Hayrettin Güngör’ü olumlu buluyorum. İyi bir belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum. Ali Öztunç hakkında fazla bilgim yok.

PROJELER EYLEME GEÇERSE ÇOK GÜZEL”
Yaşar Ağırgötüren
Hayrettin Güngör’ün açıkladığı projeler eyleme geçerse çok güzel. Önemli olan yapmak. Herkes vaat ediyor ama yapmaları önemli. Memleketimizin insanı, yapsınlar biz de övünelim. Ben Kahramanmaraş’ta AK Parti’nin kazanacağını düşünüyorum. Ben başka alternatif düşünemiyorum. Hayrettin Güngör yapmak istediklerini eyleme geçirip de bu millete bir şey kazandırırsa çok iyi olur. Gaziantep ile Kahramanmaraş’ı düşünün, Antep Maraş’ın kazası gibiydi önce. Şimdi Maraş, Antep’in kazası gibi oldu. Öyle bir insan gelsin ki şu memleket için çalışsın. Ben de onda o ufku görüyorum, yapar İnşallah.

“ÖZTUNÇ’UN PROJELERİ DAHA FARKLI”

İsmet Gedikli
Ben aslında ikisinin de projelerini tam detaylı takip edemedim, yüzeysel olarak biliyorum, sosyal medyada gördüm. Neticede her ikisinin de Kahramanmaraş’ın menfaatleri için çalışacağı ortada. Bildiğim kadarıyla Hayrettin Bey’in Önsen tarafına bir köprü projesi var, toplu konut. Onun dışında diğer projeleri de şehrimiz için iyi projelerdir. Ali Öztunç’un projeleri de daha farklı. Bildiğim kadarıyla o bir stadyum yapmayı vaat ediyor. Kahramanmaraş’ın mevcut çarşısını yeniden onarmayı, değiştirmeyi taahhüt ediyor. Her ikisi de şehrimiz için çalışacak, hangisi hayırlı olursa o başkan olsun İnşallah. Projeleriyle bence ikisi de baş başa, birini öne çıkarmak çok hoş olmaz. İkisinin de aynı Fenerbahçe ve Galatasaray gibi rekabetleri var. Seçimlerin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.

CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK VERECEĞİM”

Ahmet Terli
Vallahi her kim olursa olsun oy alana kadar çalışıyorlar, oy aldıktan sonra çalışmıyorlar. AK Parti’nin adamı yapar ama diğeri yapamaz. Projeleri beğendim ama yapılması önemli. Her dönem söz veriyorlar ama hiçbiri yerine gelmiyor. Ama AK Parti’nin adamı yapıyor. Bana göre Hayrettin Güngör’ün projelerinin hepsi de güzel. Ben Hayrettin Güngör’ü bir adım önde görüyorum. Ben de MHP’liydim, Cumhur İttifakı’na destek vereceğim.

MEMLEKETİMİZ İÇİN YAPILACAK OLAN HER ŞEY GÜZEL”

Yunus Çimen
Memleketimiz için yapılacak olan her şey güzel. Hayrettin Güngör’ün projelerini beğendim, kendisine güveniyorum. Çünkü Reis’in gönderdiği kişi mutlaka verdiği sözleri yapacaktır. O sözün üzerine kendisini de dinledim, projelerini de takip ettim. Alt-üst geçitler, Kapalı Çarşı’nın genişletilmesi, tarihi varlıklarımızın, eserlerimizin gün yüzüne çıkartılması, şehrin genel görünümü, turizme açık bir şekilde amaçlanan hizmet programı ve projeler çok güzel. Gerçekleştireceğine de inanıyorum çünkü Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı ile birlikte bize hizmet için göndermiş olduğu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı destekliyoruz. Ben de bir MHP’liyim, gönülden destekliyorum. Hizmet için verdiği sözleri tutacağına da inanıyorum. Ali Öztunç’u da dinledim, projelerini de okudum ama ben güçsüz görüyorum. Evet muhalif bir aday çıkacak, iddialı konuşacak fakat yapacağına inanmıyorum dediklerini. Çünkü nasıl yapacak, neye göre yapacak. Boş vaatlerle olmaz ama güçlü Cumhur İttifakı ile hizmet için kendisini gönül belediyeciliğiyle hizmet verecek olan belediye başkanımızın bu hizmetleri yapacağına inanıyorum.

“MUHALEFETİN OYUNUN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Abdurrahman Cerit
Hayrettin Güngör’ün Göksun’lu olduğunu biliyorum, Ankara’dan geldiği söyleniyor. Bizim kulağımıza gelen şeyler böyle. Adayların ikisi de o taraftan, Ali Öztunç’da Elbistan’dan. Göksunlu, Afşinli, Elbistanlı olması önemli değil, iş yapmaları önemli. Bana göre bu memlekete kim hizmet verecekse başkan o olsun. Kahramanmaraş bugün bence Malatya yolu iyi değil, Elbistan yolu iyi değil, Göksun yolunda çalışma hala devam ediyor. Bu memlekette alt geçit, üst geçit gibi büyük ihtiyaçlar var. Ama bunları hangisi yapar hangisi yapmaz bilemiyorum. Başkan koltuğa oturmadan bir şey diyemem, adamı önce oturtacaksın sonra hizmet yapacak. Biz hizmeti biliriz. Ama muhalefetin oyunun artacağını düşünüyorum.

“GÜNGÖR'ÜN SEÇİM ÇALIŞMALARINI BEĞENİYORUM”
Arif Sarıçoban
Hayrettin Güngör'ün projelerini iyi buluyorum. Güney ilçelerine de hizmeti bol yaparsa seviniriz. İlçelere biraz daha fazla hizmet eğilsinler. Paralar ilçelerden geliyor ama hizmet hep ile oluyor. Hayrettin Güngör'ün seçim çalışmalarını beğeniyorum. Ali Öztunç'u çok takip etmediğim için tam olarak değerlendiremiyorum.

“OYLARIMIZ HAYRETTİN BEY'İN”

Yakup Kılıç
Göksun Ericek mahallesinde bizim su sorunumuz var. Oylarımız Hayrettin Bey'in ama bizde Hayrettin Bey'den gölet yaptırmasını istiyoruz. Hayrettin Güngör'ü çok iyi değerlendiriyorum ve projelerinin hepsine pekiyi diyorum. Benim kötü deme şansım yok.

“GÜNGÖR'ÜN PROJELERİNİ BEĞENİYORUZ

Bayram Yoğurtçu
Biz geçmişimizi çok çok iyi hatırlayan insanlarız. İnsanoğlu geçmişine bakarak yaşantısını yaşar ona göre adım atar.1973'lerde benim kardeşim Allah rızası için 1 kilo şeker ver diyor onu bile zor alan bir insanlar. O günleri hatırlarsak eskiden çok kuyruklara girdik. Biz o günden bugünü hatırlayacak olursak bizim şu günümüz gerçekten padişahlık günü. Bizim halk partisine oyumuz yok. Bizim halk partisine bir tek oyumuz giderse o da doğru CHP'ye bir destek gitmiş olur. Onlar projeleri hakkında konuşuyorlar ama palavra ile pilav pişmez. Geçmişimizi biz gördük hep sömürgecilik yaptılar. Hayrettin Güngör'ün projelerini beğeniyoruz. Bizim bu cumhurbaşkanı Hanefi Mahçiçek'in yerine bir başkasını getirseydi daha da güzel olacaktı.

“GÜNGÖR'Ü DAHA İDDİALI GÖRÜYORUM”

Nurettin Özdil
Ben şahsen Hayrettin Güngör'ü daha iddialı görüyorum. Hayrettin Güngör'ün vaatlerini daha gerçekçi görüyorum. 16 yıldan beri burada iktidardalar ama şu da bir gerçek; Kahramanmaraş hak ettiği hizmeti bulamadı bence. Ama yinede benim gönlüm AK Parti'den yana. Bunların Kahramanmaraş'a daha verimli hizmet yapmalarını isterim. Ama AK Parti'de biraz kendine gelip de halkın kendine verdiği desteğin bilincinde olması lazım. Biraz rehavette sanki. Ama yinede gönlümüz AK Parti'den yana. Ali Öztunç'ta iyi biri ama vaatleri sanki inandırıcı gelmiyor. Hayrettin Güngör'ün vaatlerini daha gerçekçi buluyorum.

“AK PARTİ'NİN ADAYI DAHA ÖNDE GÖRÜŞÜNE İNANIYORUM”

Maşallah Söylemez
Benim görüşüme göre AK Parti'nin adayı daha önde görüşüne inanıyorum. Nitekim de daha yeni tanıyoruz. Yapılan hizmetlerde de tabi ki eksiklikler var yok diyemeyiz. İnşallah bu seçimden sonra da iyi olacağını düşünüyorum. Kahramanmaraş'ta hizmet daha iyi olacaktır. Cumhur ittifakını destekliyorum, projeleri de beğeniyorum, Oyumu da Hayrettin Güngör'e vereceğim. 

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz