Tüm dünyayı derinden etkileyen ve 2020 yılına damga vuran yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, sağlıktan ekonomiye, sosyal hayattan siyasete kadar her alanda dengeleri bozdu. Koronavirüsün kontrol altına alınmaya başlanmasıyla beraber 1 Haziran’da yeni normal kurallara geçildi. Bu adımla beraber ekonominin tekrar canlanması için birçok iş ve işyerleri açılırken bu açılan yerlerden biri de insanların enerji atarak, güzel vakit geçirmesini sağlayan halı sahalar oldu. Konuyla ilgili Kahramanmaraş’ta Marina adıyla halı saha, yüzme ve düğün organizasyonu olmak üzere 3 alanda hizmet veren tesisin işletmecisi Osman Domurcukgül ile halı sahada maçların nasıl yapıldığı, alınan tedbir kurallarının neler olduğunu, soyunma odalarının kullanımı ve birçok konuda konuştuk.

MÜŞTERİLER KENDİLERİ EVDEN GİYİNİP GELİYORLAR”

Osman Domurcukgül, uygulanan tedbir kurallarıyla ilgili şu ifadeler yer verdi: “Halı sahada soyunma odaları kullanılmıyor, duşlar kullanılmıyor. Müşteriler kendileri evden giyinip geliyorlar. Futbollarını oynayıp gidiyorlar. Şu anda kafeterya kısmını da kullandırtmıyoruz. Müşteri şu anda daha çok gelip oynama odaklı.

12’DEN SONRA KAPANIYOR GECE MAÇIMIZ YOK”

12’den sonra kapanıyor gece maçımız yok. Tabi insanların tereddütü olduğu için korku olduğu içinde maçlarda otomatikman diğer sektörlerde olduğu gibi havuzda, düğünde bur da da bir maç sayısında düşüş var. Gün geçtikçe müşterilerimiz azalıyor. Halı sahalar kapalıydı yeni açıldı açılmasının ardından bir yoğunluk vardı ama gün geçtikçe insanların halı sahaya gelme oranları azalıyor. Vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı arttıkça insanlar korkuyor ve gelmiyorlar.”

TEKRARDAN TESİSLER KAPANACAK GİBİ DURUYOR”

Şu anda 2. dalga gelme korkusunu yaşadıklarını söyleyen Osman Domurcukgül, “Önlemlerin bence biraz daha sıkılaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Sosyal mesafe, maske, el hijyeni bunların herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu şekilde devam edersek tekrardan vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı artacak gibi duruyor. Bu sebeple de tekrardan tesisler kapanacak gibi duruyor” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz