Kahramanmaraş’ın kış turizmi için büyük bir hizmet olan Yedikuyulara gelen görme engelliler, hocaları eşliğinde görmeseler de karda kaymanın, kartopu oynamanın zevkine vardı. Görmedikleri halde kar topu oynayan görme engelliler gönüllerince eğlendi.

Programı Düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran burada yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Beyaz baston görme engelliler haftası münasebetiyle görme engelli kardeşlerimizle yedi kuyular kayak merkezimizde bir araya gelip etkinlik düzenlemek istedik. Buraya gelen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız görme engellim kardeşlerimiz görememelerde buradaki karı hissedebilecekleri, rüzgârı hissedebilecekleri, buradaki mutluluğu yaşayabileceklerini gördük” dedi.

“Mutluluk için, eğlenmek için engel taşımadığını düşünüyoruz” diyen Taşkıran şunları belirtti: “Katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yapılan kayak merkezimizde tadını çıkarmak istiyoruz. Buda bir bahaneydi bizler için. Yaptığımız bütün tesislerde hiçbir engelin olmadığını ,eğlenmek için ,mutlu olmak için hiçbir engelin olmadığında tüm vatandaşlarımıza göstermek istedik. Ayrıca bugün çok özel bir güne denk geldi. Görme engelliler haftasıyla birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Sizleri de burada misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Dünya gazeteciler gününüzde kutlu olsun”

Türkiye Görme Engellileri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Doğan Nurluyol ise şunları belirtti: “Beyaz baston sebebiyle Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu bu programdan ötürü emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Beyaz Boston’un görme engellilerin hayatındaki öneminin konusunu toplum tarafından daha iyi anlaşılması için 7 ve 14 Ocak günleri bu zaman dilimini ifade eden hafta ülkemizde beyaz baston haftası olarak değerlendirilmektedir. Çoğu insan bastonu bir sopa, değnek gibi görmekte. Görme engellilerin beyaz bastonu kullanmak suretiyle şehir içinde yolunu bulması bağımsız olarak tek başına hareket edebilmesine vasıtadır Beyaz Baston. Bu durumun toplum tarafından anlaşılması özellikle trafikteki şoför arkadaşlarımızın beyaz bastonu gördüklerinde durmaları gerektiği konunun iyice işlenmesi gerekir. bu ve benzeri beyaz bastonun taşıdığı önemi vurgulamak adına Büyükşehir Belediyesi böyle bir program düzenledi. Bizde böyle bir programda yer almaktan, programa katılmaktan mutluyuz. Büyükşehir belediye başkanımızın gayretleriyle zamanından erken faaliyete geçti. Bu nedenle hem programımıza verdiği katkı hemde tesisin halkımıza biran önce ulaşması konusunda gösterdiği büyük gayretler için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ederim.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz