24 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan İl Başkanlığı Kongresi öncesi bilgilendirmelerde bulunmak üzere İlçe Başkanlarıyla beraber parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağının bilgisini verdi. Kongre sürecine kadar yapılacak olan çalışmalarla ilgili detayları paylaşan Özdemir, kongrenin terminal binasının arkasındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yeni yapılan spor salonunda yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişine yakışır bir karşılama ve program yapmak istediklerini belirten Özdemir, bunun için ilçe başkanları ile belediye başkanlarıyla istişare edeceklerini kaydetti. İl Başkanlığını yapıp, yapmamayla ilgili bir tereddüt yâda herhangi bir endişe yaşamadığına dikkat çeken Özdemir, “Bu işi iyi yaptım mı yapmadım mı endişesi taşıyorum.  Burayı iyi temsil etmek istiyorum” diye konuştu. Bugünden itibaren hem kurumsal web sitelerinde hem de sosyal medya hesaplarında AK Parti’de İl Yönetim Kurulu Üyesi olmak isteyenler için müracaat oluşturacaklarını dile getiren Özdemir, bu müracaatlar içerisinden de mülakat yapıp yeni yönetimlerini belirleyeceklerini anlattı. Kahramanmaraş’a son 2 yıldır ciddi yatırımların yapıldığına vurgu yapan Özdemir, “2 yıldır Kahramanmaraş’ın yatırımlarıyla ilgili artık vatandaşlarımızdan çok şikâyet almıyorum. Çünkü artık görünür binalar ortaya çıkmış. Bu süreçte biz birlik hareket etmeyi, birbirimizi desteklemeyi öğrendik” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH MEMLEKETİMİZ, İLİMİZ, DAVAMIZ İÇİN HAYIRLI OLUR”
Özdemir, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Partimizin kurucusu, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve davamızın lideri Recep Tayyip Erdoğan Şubat ayının 24’ünde kahraman şehrimize teşrif edecek. Cumhurbaşkanımız mümkün olduğunca bütün kongrelere teşrif ediyor. Bu kapsamda da Kahramanmaraş’ımızda il kongremizde bizim onur konuğumuz olacak. 24 Şubat saat 12.00’da AK Parti Kahramanmaraş İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın misafir olduğu bir kongre olacak. Buna sadece kongre demek te biraz haksızlık olur çünkü cumhurbaşkanımızın her gittiği il kongresi bir mitinge dönüşüyor. Dolayısıyla bunun duyurusunu yaparken bunun bir kongre gibi değil de yüz yılın liderinin şehrimize gelmesi bizim için büyük ve önemli bir olay olacak. Dolayısıyla ona da yakışır bir karşılama ve program yapmak istiyoruz. Kongrede genel merkezimiz belli bir süreç takip ediyor. İl Başkanlarıyla ilgili bir değerlendirme ve hazırlık aşaması oluyor. Bu hazırlık aşaması içerisinde il başkanlarının performansları, il başkanları ile ilgili görüşler, genel merkezimizin kendi istişareleri, kendi çalışmaları ve sonunda il başkanının devam edip, etmeyeceği ile ilgili bir karar veriyorlar, ondan sonra da devam etmesini düşündükleri il başkanlarına kongre tarihi veriyorlar. Bizde Cuma günü il başkanları toplantısı sonrasında Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş, Kahramanmaraş’a Osmaniye’ye, Kayseri ve Malatya’ya kongre tarihlerimizi bildirdi. Osmaniye ve bize cumhurbaşkanımız, Kayseri ve Malatya’ya da başbakanımızın gideceği yönünde karar bildirildi. Bizde bu kapsamda aynı bilgiyi sizinle paylaşıyoruz. İnşallah memleketimiz için ilimiz için davamız için hayırlı olur. Bugüne kadar bu işleri yaparken hep iyi niyetle birlik ve beraberlik içerisinde yapmaya çalıştık ve zaman zaman basınla birlikte de omuz omuza çalıştık. Gazeteciler bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Siyasetin en önemli dayanak noktalarından biri basındır.”

Ayrıca Özdemir, konuşmasının ardından 9 Şubat’ta AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mahir Ünal ve Erol Kaya’nın da katılımıyla bir ahde vefa yemeği düzenleneceğinin bilgisini paylaştı.

Haber: Emre Akkış/Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz