Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyerek çözüm için kolları sıvayan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla başarılı bir 5 yılı geride bıraktı. İnsan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirerek taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çeken Aydın, ilçesine yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Göksun Belediye Başkan Adayı olmuştu. Ayrıca sadece AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın da Göksun Belediye Başkan Adayı olan Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Göksunlular Derneği’ni ziyaret etti. Hem geride bıraktığı beş yılın değerlendirmesini yapan hem de 31 Mart seçimleri için hedeflerini anlatan Aydın’a, dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

“AMACIMIZ GÖKSUN’U MARKALAŞTIRMAKTIR”

Ziyarette açılış konuşmasını Kahramanmaraş Göksunlular Dernek Başkanı Mehmet Elbistan yaptı. ziyaretlerinden dolayı Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’a teşekkür eden Elbistan, Göksunlular Derneği’nin faaliyetlerini anlattı. Elbistan, “Derneğimiz bir STK örgütüdür. Kurumların var olduğu sürece var olacak olan bir dernek. Derneğimizin dış kısmında siyaset çok aktif bir şekilde devam ediyor. Ama derneğimizin kapısından içeriye girdiğimizde sadece Göksun’umuz devam ediyor. Derneğimiz şu anda 10 tane Göksunlu hemşerilerimizin çocuğuna aylık 150 TL olmak üzere burs veriyor. Özellikle Zeytin Dalı operasyonunda derneğimiz aktif olarak bir rol oynamıştır. Göksun’dan yaklaşık 2 kamyon odun gönderdik. Ayrıca yine Özgür Suriye Ordusuna bir kamyon 20 bin tane topkek ve bir o kadarda meyve suyu gönderdik. Yine sınırda çarpışan askerlerimizin tankçıların tıraş ihtiyacını karşılamak için 10 adet elektrikli tıraş makinesi aldık. Çalışmalarımız yine rutin olarak devam etmektedir. Derneğimiz ulaşacak olan her telefona olumlu bir şekilde değer katmaktayız. Yine derneğimiz aracılığıyla bize ulaşan Göksunlu hemşerilerimizden değişik fabrikalarda işverenlerle bir araya getirdik. Bundan sonraki ana amacımızda Göksun’u markalaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

“GÖKSUNLU OLMAK AYRICALIKTIR”

AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül ise yaptığı konuşmasında Göksunlu olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerin Türkiye’mize ve Göksun’umuza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Göksunlu olmak bir ayrıcalıktır. Neden ayrıcalıktır? Ben yaklaşık 23-24 yıl silahlı kuvvetlerde görev yaptım. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinin çoğunda görev icabı gördüm. Batıda veya başka yerlerde bizim nüfusumuza sahip ilçelerde insanlar birbirlerine sınırlı ölçüde tanırlar. Ancak Göksun’da bizim en ücra köyden tutun merkezimize kadar herkes birbirini tanır. Bunun için Göksunlu olmak bir ayrıcalıktır. Buranın dernek adı altında kurulmasına rağmen onun vasfının dışından da siyasi bir şeyi yok ama hizmete yönelik kurulmuş olan bir dernek” şeklinde konuştu.

“BU ZİYARETİ HESAP GÜNÜ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Ardından Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksunlular Derneği üyelerine seslendi. Dernekte gördüğü birlikteliğin kendisini hem onurlandırdığını hem de duygulandırdığını anlatan Aydın, “Sizlerin buradaki birlikteliği beni bir taraftan onurlandırırken bir taraftan da duygulandırdı. Böyle bir dernek faaliyetini yapabiliyor olmak ancak sizin gibi güzel düşüncelere sahip insanlarla mümkün olabilmekte. Göksunlular Derneği olarak Kahramanmaraş’ta hemşerilerimize faydalı olabilmek için gayret gösterdiğinizi çok memnuniyetle öğrendim, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Göksun Belediye Başkanı olarak bugün sizi ziyaretimin birkaç amacı var. Birincisi derneğimize hayırlı olsun ziyareti, hayırlı hizmetlerinizin devamını diliyorum. Birlikteliğimizi Rabbim daim eylesin. İkinci amaç ilçe halkının bize verdiği yetkiye dayanarak beş yıllık yetkili bulunduğumuz süre içerisinde yaptığımız hizmetleri size anlatmak suretiyle bir anlamda hesap günü olarak görüyoruz. Biz size hesap vermeye geldik. Biz geldik, beş yılda ilçemize ne yaptığımızı siz değerli hemşerilerimize anlatacağız. Yaptıklarımızı, yapmak istediklerimizi ve bundan sonraki süreçte yeniden bir beş yıl yetki verilirse yapacaklarımızı da anlatacağız” dedi..

“AKLIMIZI VE BİRİKİMLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ”

Göksun’u bütün Göksunlularla yönetmeye devam edeceklerinin altını çizen Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti, “Dernek siyasi bir kurum ve kuruluş değildir. Gönüllülük esasına dayalı bir kuruluştur derneklerimiz. Fakat derneklerimiz, vakıflarımız bizim halkımızı siyasi görüşüne ve ideolojisine bakmaksızın sadece insan olduğundan dolayı onun hizmete layık olduğu düşüncesiyle ona yapılan bir hizmetten ibarettir. Siyasi bir gelecek devretmek için burada konuşmanın bir anlamı da olmaz. Zaten bizim yaptıklarımızdan yapacaklarımızın neler olacağını sizler anlarsınız. Takdir halkımızın ama bizim üçüncü gayemiz bir önceki dönemde aday olduğumda konuşmamda sıkça kullandığım bir cümle vardı. Biz Göksun’u Göksunlularla ve Göksun’de yaşayanlarla yöneteceğiz dediğimizde insanlar bize, ‘ya herkes mi başkan olacak’ gibi sözler söylemişti. Asla öyle olmadığını ifade etmiştik, biz bu cümleden şunu anlıyoruz, şunu anlatmaya çalışıyoruz. Herkes ilçesiyle alakalı görüşünü söylediğinde biz biliriz ki hepimizin aklı birbirimizin aklından çok daha fazladır. Hepimizin aklını birleştirip birikimlerimizi birleştirip, oradan doğru olanları alıp yolumuza devam etmekten geçer. Beş yıllık görevimizin bitmesine az bir zaman kala bu sürece kadar yaptıklarımızı, ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözü çerçevesinde göstererek anlatacağım. Biz laftan çok yaptıklarımızı ispata önem veriyoruz.”

“HİZMETLERİMİZİN YÜZDE 95’İNİ TAMAMLADIK”

Yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Aydın, “İnşallah önümüzdeki süreçte Göksun’da dört farklı bölgede kentsel dönüşüm yapacağız. Göksun’un genel durumuna baktığımızda birbirine sıkı sıkı aile bağıyla bağlanmış bir topluluktan ibarettir. Her ne kadar siyasi görüşleri farklı da olsa bir toplulukta her siyasi görüşe mensup insanlar olmakla birlikte hepsinin birbirine kan bağının olduğunu görmek mümkün. Böyle bir topluluktan olumsuz bir şey çıkarmak mümkün değil. Biz zaten siyasi görüşlerin, bir yönetime katkı anlamında farklılık olduğuna inanıyoruz. Yoksa siyasi görüşlerin insanları birbirine düşman olmasını, hasım olmasını gerektirdiğine inanmıyoruz. Zaten hepimizin derdi birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır. Asıl gayemiz insanları mutlu etmektir. Bu düşüncelerle hizmet etmeye gayret ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bugüne kadar yaptıklarımızın ötesinde Göksun’umuzu vizyoner ve misyoner anlamda daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Bunu yaparken sizlerin de her zaman önerisini alacağız, gelecekte Göksun’a katkı sağlayacak her şeyi sizlerle konuşmamız gerekiyor. Biz hesap vereceğiz derken, yola çıktığımızda her şeyimizin şeffaf olacağını söylemiştik, aynen sözümüzün arkasında durduk. Seçim beyannamemizde yapmayı planladığımız işlerin yüzde 95’ini tamamladık” ifadelerini kullandı.

“GÖKSUN’U ÇÖP FURYASINDAN KURTARDIK”

Göksun’un en büyük problemlerinden biri olan çöp sorununu ortadan kaldırdıklarını, katı atıkların çevreyle buluşmasını önlediklerini dile getiren Aydın, “6360 sayılı yasayla yeni büyükşehir olmanın yeni yapılanmanın belirli bir zaman aldığını hep beraber yaşadık. İlk 2 yılımız yeniden yapılanmayla ve büyükşehirle olan münasebetlerimizin düzenlenmesiyle geçti. Ondan sonraki süreçte birlikte hareket etmenin gayreti içerisinde olarak ilçemize belirli hizmetleri belirli projeleri yapmanın çabasını sağladık. Göksun'un temel sorunlarını önce tespit ettik sonra öncelik belirlemesi yaptık ve daha sonra uygulamasını yaptık. Bu uygulamalarımızın içerisinde Göksun'un en temel sorunlarından olan 1980 yılından bu yana Kömür çayı üzerinde bulunan vahşi depolama yerindeki katı atıkların bertarafını sağladık. İnsanların artık gına geldiği cumhuriyet mahallesi ve harbiye mahallesinin sağlık tehdidi altında olduğu, yolda geçen Elbistan ve Afşin istikametine giden ve gelen araçların artık orada pencerelerini bile açamadığı kokudan dumandan bir çöp furyasının içerisinden bir an önce Göksun'umuzu kurtardık. Katı atık alanını yeşil alana çevirdik. Sloganımız Göksun'da katı atıklar çevreyle buluşmayacak doğayla buluşmayacak demiştik ilk yaptığımız iş o oldu. 2015 yılının başı itibariyle bizim çöplerimiz doğayla buluşmamaya başladı. Her gün 22 ton ile 25 ton arasında değişen çöp miktarı her akşam toplanarak tıra yüklendi ve Kahramanmaraş bertaraf tesisine taşındı. Göksun'u o zulmün altından kurtarmanın bahtiyarlığını hep beraber yaşadık. Bu söylediğim ya da söyleyeceğim şeyler bana ait değil. Bunun hepsi Göksun halkına ait. Çünkü biz sizin hizmetkârlığınıza talip olmuştuk halkımızda bizi kendisine hizmetkâr olarak tayin etti. Elbette bizde bunlara yapacaktık başka bir şey yapmamız beklenemezdi” ifadelerini kullandı.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz