Geçtiğimiz günlerde Pazarcık’ta temeli atılan içme suyu alt yapı yatırımının ardından Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde bir projeye daha imza attı. Göksun ilçesine gelen içme suyunun önemli miktarının toprağa karışması sonrası çalışma başlatan Başkan Erkoç, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile ilçenin geleceğini yön verecek proje için çalışma başlattı. Özellikle Başkan Erkoç’un seçim çalışmaları esnasında Göksun’un içme sorununun çözümü noktasında vatandaşlara söz vermesi projenin ilçeye kazandırılmasın da en büyük etken oldu. Göksun ilçesine verdiği sözü tutan Başkan Erkoç içme suyu sorununu çözmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda ilçeye kazandırılan yatırımın temeli geçtiğimiz gün yoğun katılımla yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK KOLLARI SIVADIK”
Temel atma töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun’a önemli bir yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Erkoç, “Göksun Kahramanmaraş’ımızın yaylası. Tabi yayla değince en önemli şey havası ve suyu. Bizde Büyükşehir olduğumuzda kolları sıvadık ve Göksu’nun havası ve suyu göksün tam yakışır hale gelsin diye çalışmalar başlattık. Göksün merkezde katı atık depolama vardı ve o sorunu çözdük. Ve şuan Göksu’nun havası katı atıktan dolayı kirlenmemektedir. Şuan Kahramanmaraş’a götürmekteyiz. Yakında Afşin bölgesine katı atık depolama tesisi yapmaktayız. Orayı faaliyete geçirdiğimizde oranında tabikatını benim adına göksün belediye başkanımız yapmakta. Yaylanın en önemli olayından bir tanesi su. Göksu’nun suyu Mehmet Beyden gelir. Her Göksun geldiğimizde tartışma var. Suyun gözünde şu oldu bu oldu diye. Geçmişte bun u çok duyuyorduk ve bu gündeme gelmekteydi. Şuan önümüzdeki yüzyıllık su ihtiyacını karşılayacak debiye ulaştı Göksun. İkincisi ise isale hattı şehir şebekesi. Burada aslında projeli bir şehir şebekesi yok aslında. Yani bir projeyle yapılmış, bir proje üzerine inşa edilmiş bir şebeke yoktu Göksu’nda. Oda eskimiş kontrol edilemez hale gelmiş vanalar filan çok büyük kayıplar var. Binalar yükseliyor basınç dayanmıyor, su çıkmıyor sıkıntıya sebep olmaktadır. Bizde göksün yeni planına göre burada bir proje yaptık. Şuanda çalışmalar devam ediyor” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ BU YILDA ARTARAK DEVAM EDECEK”
Yaklaşık 15 km isale hattını döşediklerini söyleyen Erkoç, “ Toplamda 140 km isale hattı bağlantı hattı birde 4 bin tonluk içme suyu deposu yapılıyor Göksun’umuza. Göksun her geçen gün büyümekte. Yazın nüfusta önemli derecede artmakta ve iki katına çıkmakta. Toplamda yatırım maliyeti tesisatların döşenmesi ve üstünün kapatılmasıyla beraber 24 Milyon TL Göksun’umuza helali hoş olsun. Buraya en güzel ihale getirme gayreti içerindeyiz. Büyükşehir olarak 180 km civarında buraya asfalt yaptık. Sırt 50 km bize ait yollara sıcak asfalt yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle grup yollarında kalan yerlerinde de çalışacağız. Göksun Belediye Başkanımızla beraber Büyükşehir İlçe Belediyesi Göksun’umuzun her türlü sorun ve problemlerini çözmek için milletvekillerimizin desteği ile il başkanımızın koordinesinde, cumhurbaşkanımızın liderliğinde Göksun’umuzun en güzel hale getirme gayretindeyiz. Taziye sosyal tesisi yaptık. Göksu’nda birçok yerde alt yapı çalışmalarımız devam etmekte. Çalışmalarımız bu yılda artarak devam edecek. Göksun’umuzu rahat nefes alacak bir yer haline gelmesini istiyoruz. Zaten rahat bir yer, rahat bir yer. Yayla ve yoğunda bir ilgi var. Şehir yaklaştı ve 5 tünel daha yapılacak. Yatırımımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HİZMET KERVANI SÜRÜYOR”
İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Kasaba kasaba, ilçe ilçe dolaşarak halkımıza hizmet etmeye siz değerli hemşerilerimizin refah seviyesini yükseltmeye, ilçelerimizi daha da güzelleştirmeye, daha yaşanılır bir hale getirmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim inancımız budur. İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir. Kim daha çok hizmet ederse o kadar daha hayırlıdır ve şereflidir. Hep beraber 2002’den bu yana Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bizlere yeniden ayağa kalkışı bu güzel hizmetleri nasip etti. Bunun için ne kadar şükretsek azdır diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

GELECEK BİZİM OLACAK”
Yapılmaz denilen işleri bir bir yaptıklarını dile getiren Güvenç, “ Kahramanmaraş Göksun yolu bitmez denildi, heyelan denildi, tünel denildi ama belini kırdık. Tekir ve çağlayan tünellerini açarak hepimiz derin bir nefes aldık. Göksun Maraş artık 40 dakika. Diğer eksiklerini tamamladığımızda ise yarım saatte Kahramanmaraş’a gidip gelmez olacağız. Göksun’da 24 Milyon TL bedelli içme suyu isale hattının yenilenme işlerini başlatmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Dün Pazarcık’ta aynı iş için 32 Milyon TL Bedelli temel attık. Bunlar inançla oluyor, samimiyetle oluyor, gayretle oluyor. Cumartesi Pazar demeden, gece gündür demeden çalışmakla oluyor. Bunlar millete inanmakla oluyor. Milleti kucaklamakla oluyor. Milletin diniyle, diliyle başörtüsüyle, saçıyla sakalıyla uğraşmamakla oluyor. Yeter sözde, kararla, millet demekle oluyor. Bizler sizlerin desteği olmasaydı önce Cizre de, surda teröristleri gömemezdik. Sevgili Kürt halkını onların elinden kurtaramazdık. Sizlerin desteği olmasaydı halkımızla kucaklaşmasaydık. Amerika’dan aldıkları 5 bin tır ile bize meydan okuyanlara Suriye’yi de dar edemezdik” şeklinde konuştu.

MİLLET HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”
Güvenç, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Her kesin dinine, diline, diyanetine her şeyine saygılıyız. Bizim istediğimiz bizim kaynaklarımıza göz dikmeyecekler. Bizim varlığımıza saygı duyacaklar. Bizim halkımızı bir birine düşürmeyecekler. Bizi bölmeye, parçalamayı, kardeş kavgasına tutuşturmaktan vazgeçecekler. Millî menfaatlerimizi her şeyin önünde olacak. Bu milleti milletin seçtikleri yönetecek. Milletin seçtikleri de Ankara’da Washington’da Berlin de eğilip bükülmeyecek. Oraya gittiğinde de kendini getirenin Göksun’lu olduğunu bilecek. Kahramanmaraşlı olduğunu bilecek. Andırınlı olduğunu bilecek. Recep Tayyip Erdoğan bunu biliyor mu bilmiyor mu? Allah’a Hamdolsun biliyor. Biz sizlerin emrindeyiz. Bizler sizler için varız, bu ülke için varız. Hatamızla sevabımızla buradayız. Hiç kimse inancımızla, memleket sevgimizle, memlekete olan sevgimizle bütün 80 milyon insanı kucaklama gayretimizden şüphe edemez. Biz biliyoruz ki 80 milyonu kucaklamamız lazım. Biz biliyoruz ki beraber olmamız lazım. Bu tesis ülkemize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN BÜYÜK GÜCÜNDEN İSTİFADE ETTİK”
Göksün Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Bugün çok mutlu olduğumuz bir gün olduğunu hepimiz hep beraber görüyoruz ve yaşıyoruz. Her fırsatta Büyükşehir’in büyük gücünden istifade edeceğiz demiştik. Bugün yine büyük gücünden istifade etmenin onurunu yaşıyoruz. Diğer hizmetlerde olduğu gibi şehirlerin en temel sorunlarından bir tanesinden birisi olan içme suyu şebeke çalışmalarıyla ilgili temel atma törenini yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Ben diğer hizmetlerinde olduğu gibi bu hizmetlerinden dolayı Büyükşehir belediye başkanına şükranlarımı arz ediyorum. Toplantımızın temel atma töreninin ve yapacağımız işlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YILLARDIR YAPILMAMIŞ BUGÜNE ERTELENMİŞ BİR HİZMET”
24 Milyon TL’lik temeli atılacak olan içme suyu projesi Göksun’da yeni bir katma değer kazandıracaktır diyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, “Bugüne kadar ki dün ise Pazarcık’taydık ve orada temel atma törenimiz vardı. Büyükşehir belediye başkanlığımızın ilçelerde bu yaptığı hizmeti yıllardır yapılmamış bugüne ertelenmiş hizmet içinde çok teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Göksun’lular güle güle bu hizmetten yararlansın, kullansın. Hayırlı olsun” şeklinde ifade etti.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz