Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, yıllık ortalama 45 bin ton rekolteye ulaşan elma üretimi ile Göksun’un ülke genelinde elma üretimi yapan çok sayıdaki il’den daha önde olduğunu söyledi.

Göksun genelinde yaklaşık 30 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının, ilçedeki gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olduğuna işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti: “İlçemizin iklim koşulları, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı, elmaya renk veren 'antesion' oluşumu gibi birçok nedenden dolayı ilçemiz elma yetiştiriciliği konusunda üstün özelliklere sahiptir. Bu özelliklerden dolayı da Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olmaktadır. Bunun farkında olan elma üreticilerimiz, başta kendi gayretleri ve ilçe tarım müdürlüğümüzün de destekleri ile yıllık yaklaşık 45 bin ton elma üretimi yapmaktadır. İhracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde Göksun Elması olarak talep edilen çeşitlerimiz arasında Red Chief, Starkrimson, Starking, Golden, Granny Smith, Fuji ve Braeburn türleri yer almaktadır.”

İlçe Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı olarak vatandaşların ürettiği bu elmaların tüketiciye ulaşması ve üreticinin hak ettiği geliri alması için çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Başkan Aydın, bu çalışmaların en önemlisinin ise elma festivalleri olduğunu söyledi.

Festival programı hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, “Göksun Belediyesi olarak sadece klasik belediyecilik anlayışı ile hareket etmiyoruz. Vatandaşımızı ilgilendiren her alanda var olmaya gayret ediyoruz. Bu alanlardan biri de sosyal ve kültürel belediyeciliktir. Bu kapsamada hazırladığımız ve devam ettirdiğimiz elma festivalimiz kapsamında her yıl farklı bir faaliyete yer veriyoruz. 6. Elma Festivalimiz kapsamında ise 3 Kasım Cumartesi günü sıra gecesi konseri tertipledik. Elma Festivalinin, başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm Göksun’a hayırlı olması temennisi ile başta Göksun ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerim olmak üzere kalbi ve gönlü Göksun için atan tüm dostları ve tüm tüccarları sıra gecesi konserine ve festivalimize davet ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz