Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'ın birinci dönem projeleri arasında ilk sırada yer alan ve Göksun tarihinin ilk belediye hizmet binası olarak projelendirilip inşa edilen Yeni Hizmet Binası, belediyenin en üst karar organı olan Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan toplantısı ile faaliyete başladı. İlk meclis toplantısının Göksun tarihinde önemli bir yere sahip olacağını söyleyen Başkan Aydın, "Uzun yıllar hizmet verecek olan binamızın ilk meclis toplantısı yıllar sonrada hatırlanacaktır" dedi. Göksun Belediyesi tarafında öğle namazından önce Göksun Ulu Camii'nde, İdlib şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Ayrıca şehitlerimiz için okutulan hatmin duası yapıldı. Yeni Hizmet Binasındaki toplantı öncesinde ise, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’de gerçekleştirilen Bahar Kalkanı Harekatının başarıyla tamamlanması için dua edildi. İstiklal Marşının okunması ve Bayrağımızın göndere çekilmesinden sonra Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yeni Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Ejder Demir, Belediye Meclis Üyeleri, Mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları, Kamu Kurum Amirleri ve STK başkanları katıldı. Toplantının sonunda, Başkan Aydın ve Belediye Meclis Üyeleri, Türk Bayrağı açarak Bahar Kalkanı Harekatını başarı ile yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri desteklerini gösterdiler.

"YÜZDE 98 ORANINDA TAMAMLANDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Belediye hizmet binasının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, "Sivil ve resmi yöneticilerle beraber yapımına iki yıl önce başladığımız binamızın yüzde 98 oranında tamamlandığını görüyoruz. İçinde oturduğumuz binanın yıkılıp çevre düzenlemesi yapılabilmesi için bu süreci hızlandırdık" dedi. Aydın, "İçinde bulunduğumuz şehirlerin yöneticileri ve karar organları o bulundukları şehri beraber yönetirler. Sivil ve resmi yöneticilerle beraber yapımına iki yıl önce başladığımız binamızın yüzde 98 oranında tamamlandığını görüyoruz. İçinde oturduğumuz binanın yıkılıp çevre düzenlemesi yapılabilmesi için bu süreci hızlandırdık. Şuan da bu binamız hizmete hazır. Belediyelerin en yüksek karar organı biliyorsunuz belediye meclisidir. Biz geçen ay meclisimizde sonraki meclisimizi bu binada yapmayı planlamıştık. Rabbim nasip etti ve meclis salonumuz şuan da toplantı için hazır. Ancak birkaç gün öncesinde bu vatanı kanları ile sulayarak bizlere emanet eden şehitlerimizin ve şühedalarımızın hatırlanması ve unutulmaması gerektiklerini bir kez daha hatırlatarak hem onların makamları belli, peygamberlerimizin yanları olduğunu biliyoruz. Bu vesile ile şehitlerimize rahmet dilemek yakınlarına onların şefaatini temenni etmek ve bizlerde her an onlar gibi bu vatan uğruna şehit olmaya hazır olduğumuzu bildirmek için Ulu Cami'de kaymakamımız ile birlikte Mevlid-i Şerif okuttuk. Aynı zaman da Bahar Kakanı Harekatı'nın da ülkemizin menfaatine başarılı bir şekilde sonuçlanması için dualarımızı ettik. Bu bir açılış değil ancak 112 yıllık ilçede belediye binası adı altında projelendirilmiş bir binanın kullanımı ile alakalıdır. İlk meclisimizin de tarihe tanıklık yapacak bir meclis olduğunu biliyoruz. Göksun tarihi bunu yazacak bunu biliyoruz. Bizler faniyiz belki yarın olmayacağız ama Allah'ın izni ile bu fanilerin yaptığı yatırımlar ve hizmetler devam edecek. Meclis toplantımızı bu binada ilk defa yapacağımız için şanlı bayrağımızı göndere çekmemiz gerekiyordu. Aynı kampüsde iki bayrak olmayacağından dolayı yeni binamızda Özellikle İdlib şehitlerini anmak için saygı duruşu ve arkasından ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekeceğiz. Bu aziz millete hizmetlerimizi bundan sonra burada sunmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ BUNDAN UZUN YILLAR SONRA OLMAYACAĞIZ"

Başkan Aydın Yeni Hizmet Binasında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısının açılış konuşmasın tarihe tanıklık ettiklerini belirterek, "Biz bundan uzun yıllar sonra olmayacağız. Şunu biliyoruz bu yapmış olduğumuz eser 60-70 yıl var olacak. Allah'ın izni ile bu karar organları da ilelebet var olacak. Hem Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisimiz hem de il ve ilçelerde ki meclislerimiz Allah'ın izni ile var olacak. Ülkemizin yararına kararlar almaya devam edecekler. Temenni ediyoruz ki, ülkemizin içinde bulunduğu Orta Doğu Coğrafyası ile ilgili konularda rabbim ordumuzu muzaffer eylesin, bzi dış güçlerin şerrinden emin eylesin, onlara karşı görünen ordularımızın yanında rabbimin görünmeyen askerlerini var etsin. Bu memleket bu güne kadar bir karış toprağını kimseye vermedi bundan sonra da vermeyecek. Bundan eminiz çünkü Türk milleti her zaman vatanını canından aziz bilmiştir. Bundan sonra aziz bilmeye devam edecek. Türk Milleti her zaman bayrağının kırmızısının kanından olduğunu bilmiştir bundan sonra da öyle bilmeye devam edecek. Türk milleti şahadeti karşılığında peygambere komşu olacağını bilmiştir bundan sonrada öyle bilecektir. Bugün biz yarın evlatlarımız inşallah bu Türk vatanın da Türk bayrağının dışında hiç bir bayrak dalgalandırmamak için canla başla mücadele edeceğiz. Bu mücadele sadece savaşla olmayacak. Nasıl ki, dün savunma sanayinde yetersiz kalıp çok şeyden yoksun olurken bugün savunma sanayimizi kendimiz ürettiğimiz için daha başarılı olabiliyorsak yarında inşallah teknolojik anlamda savunma sanayimizi daha da güçlü hale getirerek diğer devlet arasında gücümüzü arttırma yönünde gerekli gayreti göstereceğiz. Aslında mücadelenin en büyük kısmı da bu olsa gerek. Geçmişte bunun acılarını çok yaşadık askerimiz olmasına rağmen teçhizatımız eksik olduğu için başarılı olamama gibi durumlar söz konusu olabiliyordu. Bugün yüzde 80-90 oranında başarı sağlıyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşları olmaktan gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz. Türk milleti ve devleti güçlü olacak bundan hiç bir şüphemiz yok. Rabbim bu devletin gücünü arttırma noktasında bizleri muavfak kılsın ve bizlerin birliğini bozmasın. Bu memleketin yöneticileri olarak alacağımız kararların isabetli olmasını sağlasın. Hangi partiden olursak olalım biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Siyasi görüşlerimiz belki iç siyasette ayrı olabilir ama bizim bir milli görüşümüz ve duruşumuz var. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz