Kentin ilk 5 yıldızlı oteli olan ve açıldığı günden bu yana büyük çoğunluğu iş turizmi olmak üzere tarih, kültür turizmi için gelen insanların da uğrak adresi olan Kahramanmaraş Clarion Hotel, müşterilerine konforlu bir yaşam alanı sağlıyor. Misafirlerin huzurlu ve konforlu bir konaklama deneyimi edinebilmeleri adına her ayrıntıya özen gösteren Clarion Hotel ekibi, Neo klasik tarzda döşenmiş otantik odalarıyla yoğun bir günün ardından ev konforunu müşterilerine hissettiriyor. Sıcak ve seçkin dizaynı ile ön planda olan odalarda gelenlere özel bir konaklama deneyimi yaşatan Clarion Hotel, konforlu odalarının yanı sıra toplantı & organizasyon Salonları, sağlık & tedavi faaliyetleri için sağlık kulübü gibi etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. 

“ŞEHİR OTELLERİ BULUNDUKLARI ŞEHRİN VİTRİNİ OLMALI”
Otel kültürüyle ilgili açıklamalarda bulunan Clarion Hotel Genel Müdürü İbrahim Göğem, şöyle konuştu: “Şehir otelleri gerek mimari yapısı, gerek sunmuş oldukları gastronomi hizmetleri gerekse genel hizmet anlayışı ile gelen turistlere, otel içerisinde de şehri yaşatmalı.

“OTELİN KONUMU MİSAFİRLERİN TERCİHLERİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTADIR”
Şehir otellerinin hangi özelliklere sahip olması gerekir? Otel seçimi yaparken müşteriler nelere dikkat ediyor?
Şehir otelleri, bulunmuş olduğu şehirdeki ticari, coğrafi, doğal ve tarihi unsurlar göz önünde bulundurularak inşa edilen, tatil otellerinden farklı olarak konaklama ve dinlenme ihtiyaçlarına konsantre olmuş otelcilik koludur. Ancak bizim gibi birçok tesis, misafirlerine kaliteli dinlemenin yanı sıra, sağlık kulübü aktiviteleri, ulusal ve uluslararası mutfak servis hizmetleri ve kreatif cafe/bistro hizmetleriyle, misafirlerine konaklamaları boyunca çok seçenekli tatil imkanı sunabilmektedirler. Misafirlerimiz, otel seçimi yaparken ilk olarak tesisin misafir memnuniyet durumuna bakmaktadırlar. Sosyal medya ve misafir memnuniyet siteleri, çağımızla paralel olarak konukların da otel tercihlerinde olmazsa olmaz unsurların başında gelmektedir. İkinci olarak otelin konumu, oteldeki yan aktivitelerin varlığı (sağlık kulübü, yüzme havuzu vs.) misafirlerin tercihlerinde önemli rol oynamaktadır.

“ŞEHİR OTELLERİ, TESİSİN BULUNDUĞU ŞEHRE GÖRE TERCİH NEDENLERİNİ KAPSAMAKTADIR”
Şehir otelleri neden tercih ediliyor?
Şehir otelleri, tesisin bulunduğu şehre göre tercih nedenlerini kapsamaktadır. Örneğin; bizim şehrimiz olan Kahramanmaraş’taki şehir otelleri genellikle iş amaçlı seyahat eden misafirlerin tercih nedeniyken, Şanlıurfa’da bulunan bir şehir oteli, genellikle tarihi ve doğal güzelliklerin gezilmesi amaçlı misafirlerin tercih sebeplerini oluşturmaktadır.

“ÇOK ÇEŞİTLİ DİNLENME HİZMETLERİ DE SUNMAKTAYIZ”
Konforlu ve sakin bir ortamda konaklamak isteyen misafirlere bir şehir oteli olarak ayrıcalıklı ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Bu anlamda diğer otellere nazaran farklılaştığınız yönler nelerdir?
En başta da dediğim gibi şehir otellerinde aranan ilk özellik kusursuz dinlenme olanağıdır. Bu bakımdan, oda genişliklerimiz, oda çeşitliliğimiz yatak kalitemiz ve kullanmış olduğumuz tüm yan dinlenme malzemelerdeki özenli seçimimiz ile konforlu tatil sunma anlayışımızdan asla taviz vermemekteyiz. Yanı sıra bünyemizde bulunan Osmanlı Sağlık Klübü ile misafirlerimize ücretsiz olarak fitness center, hamam, sauna, buhar odası, kapalı yüzme havuzu, tuz odası ve kar çeşmesi gibi çok çeşitli dinlenme hizmetleri de sunmaktayız.

“HAFTA İÇİ FİYAT POLİTİKASINDAN YÜZDE 20 İNDİRİM”
Hafta sonu tatili için gelenlere sunmuş olduğunuz avantajlı paketlerden bahseder misiniz?
Bizler gibi iş turizmine yönelik tesislerin ne yazık ki en düşük sayıda misafire hizmet verdiği zamanları hafta sonu oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, tesisimiz hafta sonu misafir sayısını artırmak amacıyla, misafirlerine hafta içi fiyat politikasından yüzde 20’ye varan fiyat indirimleri ile cazibe oluşturmaya çalışmaktadır.

“KAHRAMANMARAŞ’I OTEL İÇERİSİNDE DE YAŞATMA GAYESİNDE BULUNMAKTAYIZ”
Eklemek istedikleriniz...
Şehir otelleri, bulundukları şehrin vitrini olmalıdırlar. Gerek mimari yapısı, gerek sunmuş oldukları gastronomi hizmetleri gerekse genel hizmet anlayışı ile gelen turistlere, otel içerisinde de şehri yaşatmaları gerektiğini düşünmekteyim. Bu doğrultuda Clarion Hotel Kahramanmaraş olarak bizler,  özellikle alakart restoran menü seçimimizde yöresel tatları ön plana çıkartarak, Kahramanmaraş’ı otel içerisinde de yaşatma gayesinde bulunmaktayız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz