Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki 22. duruşmaya, göçük altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın eşi Gülgün, çocukları Onur Tuncer ve Zümrüt, babası Cafer ve annesi Kezbani Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, avukatlar ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 6'sı katıldı. 23 kişinin yargılandığı davada Yakup Kaygusuz, Refik Güray Eken, Yusuf Aydın ve Şeref Göksu hakkında verilen 4 yıl 2'er ay hapis cezası, mahkeme heyeti tarafından 91 bin 200'er lira paza cezasına çevrildi. Baba Cafer Koşan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen kararın kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Koşan ailesinin avukatı Arif Emre İlhan da, "Beklediğimiz bir karar değildi. Bu karar itirazımızı sunacağız. Park Teknik A.Ş. yetkililerine karşı olan şikâyet talebimizden vazgeçmiştik. EÜAŞ çalışanları yönünden şikâyetimiz devam etmekteydi.

ADELETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ’
Bundan önceki mütalaada ne gariptir ki EÜAŞ çalışanlarının bazı hakkında bilinçli taksirle adam öldürme suçundan mütalaa verilmişken ikinci mütalaada tam tersi beraat kararı verildi ve mahkemede bu karara uydu. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Mahkeme 4 kişi hakkında 5'er yıl hapis cezası verdi. Adaletli bir karar olmadığını düşünüyoruz. Kararında bozulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

4 KİŞİ HAKKINDA 91 BİN 200 LİRA PARA CEZASI
Sanık avukatlarından Ersan Şen, adliye çıkışında yaptığı konuşmada: "Bu duruşmada savcı mütalaasını değiştirdi. Bir kısım sanıklar için beraat istedi. Mahkeme savcının bir kısım talebini kabul etti, bir kısım talebini kabul etmedi. Buradan üç ayrı sonuç çıktı. EÜAŞ'ın üst yönetimini asli kusurlu buldu ve onlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Danıştay, daha önce bu kişiler hakkında yargılama yolunu kapatmıştı. Bu davanın istinaf aşaması var. Bu dava temiz görmeyecek. Çünkü ceza miktarı 5 yılın altıda olduğu için Yargıtay'a gitmeyecek bu dosya ve istinafta bitecek. EÜAŞ'ın Afşin-Elbistan'da çalışan alt kademe personeli için beraat kararı verildi. Müteahhit firma açısından da bilinçli taksirleyi ve meslekten mahrumiyeti ret etti. Tali kusurlu saydı. 4 kişi hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası, onu da para cezasına çevirdi. Kişi başı 91 bin 200 lira olarak belirlendi. Sonuç cezası para cezası olarak verildi. Savcının da bizim de istinafa gitme hakkımız var. Bunları taraflar kullanıp kullanmayacaklarına karar verecekler" dedi.

 Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz