Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahasında 2011 yılında meydana gelen 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçüğün davası yine ertelendi.

Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahasında 2011'de 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın babası Cafer ve annesi Kezbani Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, tarafların avukatları ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan ikisi katıldı. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun sonucuiçin Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma, 5 Nisan 2016'ya erteledi. Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte toprak altında kalan 10 kişiden dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmıştı. Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, AydoğanPolat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.

'ADALET İSTİYORUZ'

Baba Cafer Koşan, adliye önünde yaptığı açıklamada, 11 kişinin ölümüne neden olan kişilerin cezasını çekmesi gerektiğini belirtti. Muhsin Koşan'ın kız kardeşi Zeliha Öztürk ise davanın 17'inci duruşmasından da sonuç çıkmadığını söyledi. Sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Öztürk, "Kardeşimi diri gönderdik, ölüsüne hasret bıraktılar. 11 kişinin ölümüne neden oldular. Toprak altında kalan işçileri oraya girdiren kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. O insanların kaderi böyle olmamalıydı. 4 gün önce göçük olan bir yere o insanları nasıl gönderdiniz. O insanların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Buradan istediğimiz sonuç çıkmadığı takdirde konuyu Avrupaİnsan Hakları Mahkemesine kadar taşıyacağız.

Erdi İşbilir/Elbistan

 

Editör: Mahmut Beyaz