Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ve KOSGEB iş birliğiyle girişimcilik kursu sertifika töreni düzenlendi.

Özel bir tesiste düzenlenen programda girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni öncesi Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdür Vekili Ekrem Gökçe, birer konuşma yaparak girişimciliğin öneminden bahsetti. Programın en başından bu yana sosyal belediyecilik kapsamında kursiyerlere destek veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı açılış konuşmasında belediyeciliğin sadece yol yapımdan ibaret olmadığını söyleyerek sosyal belediyeciliğin önemini vurguladı.

ÇOK YÖNLÜ BELEDİYE

Vatandaşların çok yönlü ihtiyaçlarına hitap ettiğini belirten, Başkan Okay, “Dulkadiroğlu Belediyesi ve KOSGEB’in işbirliği içerisinde bir yıldır düzenlediği meslek edindirme kurslarının bir bölümünün neticelenmesi sonucu kursiyerlerimize hak ettikleri belgeleri verdik. 2 yıldır yürütmekte olduğumuz meslek edindirme kurslarında ulaştığımız nokta bizleri gururlandırıyor. Şu ana kadar 300 kişiye KOSGEB ile birlikte bu meslek edindirme kursları neticesinde sertifikalarını verdik. Biz belediyeciliği tamamlarken vatandaşlarımızın çok yönlü ihtiyaçlarına hitap ediyoruz. Belediye olarak stratejik hedeflerimiz geniş ve birçok bölgecilik alanının dışında da birçok alanı kaplıyor. Şehrimizi sadece yolda yürüyen trafikte seyreden vatandaşlar olarak görmüyoruz. Genç, yaşlı, öğrenci, engelli, işçi, işsiz, erkek, çocuk tüm kesimleri gözeterek çeşitli projeler tasarladık. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz ve bundan sonrada getirmeye de devam edeceğiz. Projemiz kalifiye işçi olan arkadaşlarımızı kendi işini kurarak kendi ayaklarının üzerinde durabilecek önemli bir projedir. İnşallah belge alanlarda en kısa zamanda kendi işyerlerini açarak kendi işyerlerinin patronu olacak. Kendi iş yerlerinde para kazanacak. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum ve bu tür organizasyonların destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

50 BİN TL HİBE

Başkan Okay’dan sonra kürsüye gelen KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdür Vekili Ekrem Gökçe, hibe desteği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gökçe, “Girişimcilerimize 50 bin TL hibe 150 bin TL’de geri ödemeli bir destek ödemesi yapıldı. Bunlar önce kendiişlerini kurarak bizlere müracaat edecek. İşlem ise 31 Aralık 2016’ya kadar geçerli olacak. Ondan sonraki dönemde girişimciler işlerini kurmadan iş planını yapıp bizlere müracaat edecek ve bizde bu süreçten sonra destekleme işlemi yapacağız. Girişimcilerimiz işlerini kurup KOSGEB’e gelip kayıt olduktan sonra iş planlarını dolduracak ve ondan sonrada istedikleri ekipmanlarla veya faturalarla iş planını bize sunacak. Bizde bu planları değerlendirerek girişimcilerimize desteklerimizi yapacağız.  Eğer geçmişte bir yıl öncesini bitirmemiş bir şekilde de eş yerleri varsa bu arkadaşların işlerini kurup geldikten sonra da destekten yararlanamayacak” ifadelerini kulandı.      

KENDİNİZE GÜVENİN

KOSGEB hibe desteğinden yararlanan ve girişimcilik sertifikasını alan Girişimci Fehmi Tat ise, “İş yapmaktan korkmadan kendinize güvenin” diye konuştu. Konuşmasının devamında Tat şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Bir firmada çalıştıktan sonra kendi iş yerimi açmaya karar verdim. KOSGEB’e başvuru yaptım. Girişimcilik eğitimi aldım. İş hayatı ile ilgili bilgiler öğrendim. İş kurma ili ilgili tüm planlamaları öğrendim. Eğitim sonucunda iş yerimi açtım ve yaklaşık bir yıl oldu. KOSGEB’den faydalanmak çok önemlidir. İlk iş kurduğumuz yıl çok önemli ve her zaman planlarınızın altında kalırsınız. İstediğiniz hedefleri yakalayamazsınız ama sabit giderler mutlaka vardır. İş yapmasanız bile sürekli para harcamak gerekir. Tüm bunları da eğitim alıp evrakları tamamladıktan sonra KOSGEB destek oluyor ve kimseden göremeyeceğiniz desteği KOSGEB’den görüyorsunuz. KOSGEB’in en önemli avantajı da devletin sizin arkanızda olmasıdır. Vergilerde indirim yapılıyor ve belge maliyetleri karşılanıyor bundan da büyük bir özgüven duyuluyor. İyi açmışım. İş yeri açmaktan korkmayın ama işinizle ilgili iyi düşünerek doğru kararlar alın. İşinizi iyi yapın ve kendinize güvenin.”

Haber: Kübra Dilbirliği
Editör: Mahmut Beyaz