Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçmiş yıllarda başlattığı gıdada değişiklik yapan firmaların teşhir etmesinin ardından, halk sağlıklı ürünler tüketmeye başladı. Bunun yanında İl müdürlükleri ve ilçe müdürlükleri de denetime çıkarak halkın sağlığı ile oynayacak iş yerlerine denetime çıktı.

Onikişubat İlçe müdürlüğü sınırları içerisinde faaliyet gösteren gıda satış ve toplu tüketim yerleri İlçe Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.

2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için okul kantinlerinde denetimlerimiz sıklaştı. Bundan sonrada okul kantinlerinde denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca yoğunlaştırılarak devam edeceği bildirildi.

Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammed Korlaelçi, halkımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları için kontrollerin etkili bir şekilde devam edeceğini belirtilerek: “Tarladan sofraya kadar güvenli bir gıda zinciri oluşturmak ana hedefimiz haline geldi, işletmecilerimiz ve tüketicilerimizle el ele vererek daha sağlıklı ve güvenli bir gıda sektörü oluşturulmasını sağlayacağız” dedi.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz