Aynı zamanda Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehir Aileleri Derbek Başkanı olan Fırtına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ABD’nin Suriye’deki 30 bin kişilik sözde bir terör ordusu kurmak için Suriye sınırımızda beş bin tırla silah sevkiyatı ülkemizin sınır güvenliğini tehdit edilir hale getirdi. TSK’mızın, Pkk, pyd, Deaş ve tüm terör örgütlerine karşı Suriye topraklarında ülkemizin güvenliği için uluslararası ve BM 5. maddesine istinaden meşru müdafaa hakkını kullandığını görüyoruz. Ülkemizin güvenliği için başlatılan zeytin dalı harekatında da ordumuzun emrinde olan tam donanımlı, terörle mücadelede tecrübeli ve eğitimli 52 bin kişilik güvenlik korucuları olarak tam destek verdiğimiz gibi gerekli hallerde Afrin’de, İdlipte, Suriye’nin her yerinde bu örgütlerle aynen canla başla mücadele etmeye hazırız. Bu örgütlerin ABD’nin silah desteği ile sınırımızda faaliyet göstermesine olası büyük İsrail kurmasına müsaade etmeyecek Kahraman ordumuz bir kez daha, tarih yazdırtacak. Bu haklı harekatında da TSK’mızın Aziz milletimizin yine emirlerinde olacağız.

Hdp sözcülerinin, pkk destekçilerinin, sosyal medya üzerinde Kürt halkına çağrılar yaparak Afrin harekâtının oradaki Kürtlere yapılmış bir harekât, bir saldırı gibi göstererek, halkı sokağa dökmeye çalışmasına asla Kürt kardeşlerimiz, başta güvenlik korucularımız ve aşiretlerimiz kulak asmamakta, mahal vermemekte ve olası bu provakatörlerin, hainlerin girişimlerine karşı çıkarak bu oyunlarını da bozmaktadırlar. Özellikle Kürt kökenli kahraman fedakar güvenlik korucuları ve aşiretleri devletimizin Afrin harekatına tam destek vermekte ve gelecek bir emre istinaden Suriye’de pkk, pyd, Deaş ile aynen savaşmaya hazır bulunmaktadır. Her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, özellikle 15 Temmuz’dan itibaren de tüm politikalarına yönetim şekline ve bu olaylar karşısında, MHP ile milli birlik ittifakına da sonuna kadar Kürt kardeşlerimiz destek vermektedirler.

ABD’nin 15 Temmuz’da FETÖ’yü kullanarak işgal girişimi, ardından kuzey Irak’ta bir referandum ile Kürdistan kurma girişimi, daha evvelki gezi olayları girişimi, faiz lobilerini devreye sokmak suretiyle ekonomimizi olumsuz etkilemeye kadar, tüm bu plan ve oyunların boşa çıktı. Ardından en son olarak Suriye’nin kuzeyinde bir terör güvenlik devleti adı altında büyük İsrail kurmaya doğru, sınırımızda terör örgütlerini binlerce tır ağır silahlarla donatarak ülkemizi tehdit ve tehlikeye sokan oyunu da sayın cumhurbaşkanımızın haklı, kararlı ve cesur politikası, kahraman TSK’mızın kararlı çok kapsamlı ve planlı zeytin dalı harekâtı ile de inşallah bu oyunları da suya düşecektir. ABD’nin terör örgütlerine göndermiş olduğu beş bin tır silahı, sözde kullanacak olan korkak terör örgütleri şanlı ordumuzun kahraman Mehmetçiğimizin karşısında aciz kalarak ya silahları bırakıp kaçacak ya da imha edileceklerdir. Yine Tüm olasılıklara rağmen hazır ve tedbirli olan şanlı ordumuz kazanacaktır. Aziz milletimiz ve ümmet kazanacaktır. Allah ordumuzu muzaffer kılsın; her daim hazır ve emrindeyiz.” (LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz