Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile tezhip sergisi açılışı yapıldı.

Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim gören 12 kursiyerin yaptığı 54 tezhip çalışması sergilendi. Onikişubat Gençlik Merkezinde açılan sergi kurdeleleri Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı tarafından kesildi.

 

‘7’DEN 70’E HERKESİ BEKLİYORUZ’

Onikişubat Gençlik Merkezi’nde 2 yıldan bu yana Türkiye’de örnek olabilecek butik özellikleriyle geleneksel ve güzel sanatlar olmak üzere güzel yapılan bir merkez açtıklarını belirten Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı şunları kaydetti:  “Burada kurumlar arası iş birlikteliği ile birlikte Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile güzel kurslar düzenliyoruz. Değerli hocalarımızın katkıları ve kursiyerlerimizin destekleri ile tezhip alanda kursumuzun sonucu olarak burada bir sunum gerçekleştirildi. Bu sergide bizi kurum olarak memnun etti. Dolu dolu heyecanlı ve mutlu olduğumuz bir tabloyla bugün burada karşı karşıyayız. Merkezimizde her zaman sen varsın sloganı bizim için önemli ama bu alanlara biz 7’den 70’e herkesi bekliyoruz. Bu tür yerleri daha dolu dolu kullanarak tüm insanlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza açarak faaliyetlerimizi yürüteceğiz. İnşallah bundan sonrasında bu tür Gençlik Merkezleri başta halkımızın ve gençlerimizin hizmetinde olacaktır. Güzel sanatlar ve geleneksel sanatlar, tiyatro, sinema, sportif etkinlikler başta olmak üzere tüm faaliyetlerimizi yürüteceğiz.”

 

‘NEREDE KURS TALEP EDİLİRSE BİZ ORADAYIZ’

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı’da, “Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirilmesi ile çok güzel eserler son yıllarda meydana getirmeye başladık. Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün gençlik merkezlerinde bu gibi kursların açılışlarında bize mekân ayarlaması bizi son derece mutlu etti. Burada ise el sanatları ile ilgili güzel bir serginin açılışını gerçekleştirdik.  Biz Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak nerede ne şekilde kurs talep edilirse biz oradayız. Elimizden geldiği sürece gençlerimizi olumlu yönde eğitmek özellikle her konuda gelişmelerini sağlamak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.  

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz