Asıl amacı hiçbir ayrım gözetmeksizin insanların acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanların hayatını ve sağlığını korumak, kişiliklerine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayış, dostluk, saygı, işbirliği ve sürekli barışı getirmek olan Kızılay’ın çalışmalarını gençler arasında yaygınlaştıran Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, başarılı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay’ın faaliyetlerini tüm topluma yaymayı hedefleyen Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de faaliyetlerini sürdürüyor. İlçelerde de Kızılay’ın tanıtımını yapan Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, Elbistan’a ziyarette bulundu. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ü ziyaret eden Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal ve üyeleri, Genç Kızılay ve Elbistan Belediyesi işbirliğinde  yapılabilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi’nin Elbistan’da da bir temsilciliği olması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal tarafından Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e Kızılay Posta Gazetesi, Kızılay sodası ve Kızılay broşu takdim edildi.

Belediyedeki görüşmelerin ardından Elbistan'da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndaki 60 öğrenciye mont ve bot yardımı yapıldı.

Belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtıldı.

Günboyu yapılan etkinliklerde Elbistan Belediyesi'nden Abdullah Edikli, Kent Konseyi'nden Azime Okumuş, madde bağımlılığı eğitmeni Fatma Doğan ve Sümeyye Özcan, Genç Kızılay Kahramanmaraş ekibine destek oldu.

“GENÇ KIZILAY’IN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, her zaman Genç Kızılay’ın destekçisi olacaklarına dikkat çekerek, “Türk Kızılay çatısı altında muhtaç ve korunmasız insanlara, afet ve olağanüstü durumlarda yardım etmek, ilk yardım ve kan bağışı konusunda bilinçli ve eğitimli gençler yetiştirmek için faaliyet gösteren Genç Kızılay’a Kızılay Genç çalışmalarında başarılar diliyorum. Her zaman Genç Kızılay’ın destekçisi olacağız” dedi.

Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi’nin Elbistan’da da bir temsilciliğinin olacağını belirterek, ev sahipliğinden dolayı Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e teşekkür eden Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal, mont ve bot yardımında bulunduklarını belirterek Kızılay’ı öğrencilere anlattıklarını söyledi. Bal, “Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayırım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olarak, 148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenmiştir. Mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı'nın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı'nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay'a gösterilen ilgi de artmalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay'ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay'a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenmiş ve birçok konuda da öncü olmuştur. Öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen sunumlarda, Türk Kızılayı'nın ilkeleri, tarihçesi, afet, sosyal yardım ve hizmetler, güvenli kan temini, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında yaptığı hizmetler hakkında bilgi sunulmaktadır” dedi.

“KIZILAY'IN 7 İLKESİNİ ANLATTIK”

Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Merve İğde ise düzenledikleri etkinliklerle Türk Kızılayı’nın önemini anlattıklarını söyledi. İğde, “Öğrencilere beyaz önlük giydirip, kızılayın çalışmaları ve kan bağışının önemine vurgu yaptık. Kısa bir çizgi film ile de Kızılay'ın 7 ilkesi olan insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik öğretilirken Kızılayın yurt içinde ve dışında zorda kalan kişilere yaptıkları yardımlar ile sürekli düzenledikleri kan bağışının önemi hakkında bilinçlenmeleri sağladık” ifadelerine kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz