Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Konferans Salonu’nda yapılan kongrede Divan Başkanlığını; Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçgil, Başkan Yardımcılığını Bakkallar Odası Başkanvekili Eyüp Zıba, kâtip üyelikleri ise Arif Demir, Hasan Akçay ve Ahmet Akif Amaç yürüttü.

Kongrede bir konuşma yapan ve 5 dönemdir işbaşında bulunan İsmet Düzkale şunları kaydetti: “Değerli üyelerimiz; bundan önce yapılan genel kurulumuz yine sizlerin huzurunda yapılmış ve bizlere teveccüh göstererek göreve getirmiştiniz. Bizlerde sizlerden aldığımız güç ve destek ile sizlere layık hizmetler sunabilmek için var gücümüzle çalıştık ve odamızı bugünlere getirdik. Mevzuatlar odamızca yakından takip edilerek, yeni çıkan ya da değişen yönetmenlikleri odamız üyelerine zamanında ulaştırdık. Yönetim olarak üyelerimizin sorunlarını saptamak ve üyeler arasında dayanışmayı sağlamak için istişare toplantıları düzenleyerek oda çalışmalarını üyelerimize aktarmaya çalıştık. Odamızda kayıtlı veya kaydı silinmiş olan esnaflarımızın her ne sorunları varsa bizlerle temas kurulduğu andan itibaren yasal olarak her konuda yardımlaşma yapıldı. Genel kurulumuza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Genel kurulumuzun tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

‘METAL YORGUNLUĞU VE HANTALLIK VAR’

Bazı oda başkanlarının da izlediği kongrede söz verilen genç ekibin başkan adayı Bilal Güngör ise şöyle konuştu: “Odamızın kurulumundan bugüne kadar mevcut yönetim en zor şartlar altında üzerine düşen her sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdi ve getirmeye de devam etti. Ama son zamanlarda akıntıya karşı kürek çekmekten farklı olmadı. Yani genç arkadaşları yönetiminin arasına aldı, ama o arkadaşlara bir şeyler yapma hakkı vermedi. Yönetimin metal yorgunluğu nedeni ile yılların verdiği hantallıktan genç arkadaşlarla kurtulurum düşüncesi hasıl oldu. Bir dönem önce bir sonraki dönem aday olmayacağını ve gençlere bırakacağını bu kürsüden açıklamasına rağmen hâlâ odamızın başkanlığından çekilmeyerek bir dönem daha yapma gereği duydu, mevcut yönetim kadroyu gençleştirdi ama beyin gençleşmedi. Önümüzde yaşanmamış ve çok şeylere gebe koca bir dört yıl durmaktadır. Başkan adayı olarak genç dinamik ve ekibimle sizlerin dua ve oylarına talibim. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sizleri Cenab-ı Allaha emanet ediyorum.”

BİR KEZ DAHA BAŞKAN SEÇİLDİ

Gündem maddelerinin tek tek ele alınıp görüşülerek karara bağlandığı kongrede daha sonra seçimlere geçildi. 417 üyesi bulunan odanın iki listeli olarak yapılan seçimlerinde mevcut başkan İsmet Düzkale 199 oyla yeniden başkan seçilirken, genç rakibi Bilal Güngör ise 147 oyda kaldı. Bu arada 1 oy da geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: İsmet Düzkale (Başkan), Mustafa Koç Altunköprü, Nedim Çiçek, Ahmet Dağ, Halit Zabun, Ahmet Serdar Yarpuzlu, Harun Ay.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Hüseyin Karayiğit, Mustafa Çimen, Tuncay Domurcukgül, Ahmet Akif Amaç, Murat Bilal, Salman Kazancı, Turgay Kahveci.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ahmet Sulak, Murat Yüksel, Ramazan Çam.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Hakan Yılmaz, Ömer Saçmalı, Mustafa Dizibüyük.

Yeniden başkan seçilen İsmet Düzkale ve ekibini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

(LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz