“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Mado evinde KMTSO tarafından verilen kahvaltı programına KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gölcü, Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Beşen, Sıddık Ciğer, Fevzi Gerger, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’nun yanı sıra yerel ve ulusal gazete ile ajans temsilcileri katıldı.


2016’DA SIKINTILI GÜNLER GEÇİRDİK”

Gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını dile getiren Zabun, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, hukuki ve demokratik gelişiminin en önemli mimarlarından birinin basın olduğunu söyledi. Zabun, “Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası ve Yönetim Kurulu adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası olarak Türkiye’nin ekonomik, sosyal, hukuki ve demokratik gelişiminin en önemli mimarlarından basın sektörü olduğuna inanıyoruz. 2016’yı bitirmiş 2017 yılına başlamış bulunmaktayız. Geçtiğimiz yılda bolca siyaset konuştuk sıkıntılı günler geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada artık ekonomimizin Türkiye’nin daha düzlükte daha ileriye dönük yaşamasını dileyerek temennisinde bulunuyorum. Bu amaçla ve anlayışlarla Kahramanmaraş’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine çok önemli katkıları bulunan değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü ve haftasını tebrik ediyor, hepinize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

YENİ DÜZENDE TÜRKİYE’NİN KONUMUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye’nin yeni dünya düzeninde konumunu güçlendirmek için çalıştıklarının altını çizen Başkan Zabun, “Sizlerle zaman ve mekan mefhumu olmadan süreklilik arz eden bir ilişki kuran Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odamızın basın mensuplarını en büyük paydaşımız olarak kabul ettiğimizi bilmenizi istiyorum. Basın çalışanlarımızın tarafsız yayıncılık anlayışıyla yerine getirdikleri bu kutlu günlerde görevimizde onlara yardımcı olma sorumluluğumuzunda bizde farkındayız. Dünya artık tek kutuplu dünya olmaktan çıkıyor ve Türkiye’nin bu yeni dünya içerisinde kendi konumu güçlendirme ve terörden temizlenmiş bir coğrafya politikası hepimizin desteklenmesi ve hedef doğrultusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmesi gereken zorlu bir süreçtir. Bizler iç dünyamızın temsilcileri olarak ülkemizin zenginleşmesi ulusal hedeflere ulaşması için yatırım yapmaya, üretmeye, ihracata, iş ve aş sağlamaya, işçisinden patronuna bu vatan için ter dökmeye devam ediyoruz. Bu süreçte sizlerin desteği ve yardımı bizim için en önemli referans olmaktadır” ifadelerini kullandı.

MESLEKTE FARK YARATACAĞIZ”

Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, gazetecilik alanında üzerlerine düşen görevlerini yerine getirerek, gazetecilikte farklılık yaratacaklarını söyledi. Deveboynu, “Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odasının düzenlenmiş olduğu programla bir araya gelmiş olduk. Her şeyden önce başkanımıza bu davetlerinden dolayı teşekkür ederiz. İleride inşallah kendi içimizde bazı iyi şeyler yapmak içinde yönetim kuruluyla birlikte bir adım atmaya çalışacağız. Kendi içimizde iyi bir yönetim kurulu oluşturulduk. Bütün bu oluşumda sadece merkez düşünülmedi ilçelerde bu işin içine girdi. Afşin ve Elbistan’dan arkadaşlarımızı yönetim kurulumuza kattık. Kahramanmaraş’tan Mehmet Yüzbaşıoğlu’nu yönetim kurulumuza kattık. Böylelikle kendi içimizde iyi bir yönetim oluşturduk. Ayın 21’inden sonra icra kurumları gibi bir tür resmi işler oluşturulacak. Bu meslekte olan tüm arkadaşlarımıza bize düşen ne varsa bizde bu sektörde farklılık yaratıp, biraz daha bu sektörü nasıl öne çekeriz, gelirini nasıl yükseltiriz bununla ilgilide biz elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BİR CEMİYET OLUŞTURACAĞIZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu ise düzenlediği kahvaltıyla basın mensuplarını bir araya getiren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti. Güçlü cemiyet oluşturacaklarına vurgu yapan Yüzbaşıoğlu, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Çalışan Gazetecileri bir araya topladı ve burada kahvaltıyla bir araya geldik. Başta kendisine teşekkür ederiz. Arslan Bey’inde söylediği gibi bundan birkaç gün önce Cemiyet oluşturduk. Eski cemiyet vardı ama biz yeniden bir araya geldik ve güçlü cemiyet oluşturmaya devam edeceğiz. Gazeteciler bir araya toplandı hem ekonomik olarak güçlendirmek, hem de daha farklı bir yere getirmek için uğraş vereceğiz. Aslında çalışan gazeteciler bu günün manası ama biz çalıştıran gazeteciler olarak burada bulunuyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz