CHP ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, partisinin il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Aksu Çayı’nın temiz olduğu yönünde bir açıklama geldiğini ve bu açıklamanın doğru olmadığını söyleyen Öztunç, “Aksu Çayı’nın kirli olduğunu Aksu Çayına bir takım kimyasal atıkların atıldığını, artık Kahramanmaraş’ta herkes biliyor. 7 yaşındaki çocuğa Aksu Çayı nedir deyin Aksu Çayı kirlidir der. Aksu Çayına nasıl temiz dediler, gerçekten şaşkınlık içindeyim. Sayın Bakana çağrıda bulunuyorum; eğer teşrif ederseniz, Kahramanmaraş’a gelirseniz sizde kabul ederseniz Aksu Çayı’na beraber girelim ve Aksu Çayı’nda beraber çimelim. Ben Sayın Bakana Kahramanmaraş’ta Aksu Çayında çimme teklifinde bulunuyorum. Gelsin beraber çimelim” ifadelerini kullandı. 

“CUMHURBAŞKANININ KAHRAMANMARAŞ’A GELMESİ BİZİ MUTLU EDER”
Aksu Çayı’nın akabinde daha birçok konuyla ilgili açıklamalar yapan Öztunç, şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Kahramanmaraş’a gelecek. Cumhurbaşkanının Kahramanmaraş’a gelmesi bizi mutlu eder. Bir Kahramanmaraş milletvekili olarak seçilmiş bir vekil olarak Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şimdiden hoş geldiniz diyorum.

PATATES ÜRETİMİ KAHRAMANMARAŞ’TA NEDEN YASAKLADINIZ?
Patates üretimi Kahramanmaraş’ta yasaklanmış. Kahramanmaraş’tan ne istiyorsunuz. Patates üretimini neden yasakladınız? Bu insanlar ne ekecek? Bu millet ne yiyecek? Yazıktır, günahtır. Ben mecliste memleketin sorunlarını dile getirirken Aksu Çayı derken, Akedaş faturalarını söylerken köy yollarını anlatırken ağzını açmayan milletvekili arkadaşlarımız maşallah şimdi ortalıktalar. Kahramanmaraş’a hoş gelmişler. 6 milletvekili arkadaşımız Kahramanmaraş’tan çıkmıyorlar. Bir bakıyorum her yerdeler. Bugüne kadar neredeydiniz? Ben hep buradaydım. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bunu iyi değerlendirmesini istiyorum. İnşallah bu seçim sürecinde gösterdikleri performansı bundan sonra da gösterirler.

“BEN BİR KAHRAMANMARAŞ SEVDALISIYIM”
Ben bir Kahramanmaraş sevdalısıyım. Tüm ilçeleriyle beraber. Ben memleketim için çırpınıyorum. Memleketimi nasıl daha büyük hale getiririz diye uğraşıyorum. Hemşerilerimde benim bu çaba mı görüyor. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Ben Kahramanmaraş sevdalısı oldukça emek verdikçe, çalıştıkça hemşerilerimin bana olan ilgisi arttıkça kıskanıyorlar. Bana iftira atanlara, dedikodulara hakkımı helal etmiyorum. Halkımız kimin ne olduğunu biliyor. Ben ağaların adamı değilim. Beni halkım milletvekili yaptı. Kimsenin ataması ile ben buraya gelmedim.

“BELEDİYECİLİK YÜREK İŞİ, O YÜREKTE BENDE VAR!”
Belediyecilik gönül işi. Eyvallah gönül işi. Bugüne kadar bu belediyeyi yönetenler gönülsüz mü yaptı? Haksızlık değil mi bu geçmiş belediye başkanlarına. Bende diyorum ki belediyecilik yürek işi. O yürekte bende var. Ama bizden önce bu belediyeyi yönetenler hepsi gönlü ve yüreği ile yapmıştır.

“GİTTİĞİM HER YERDE DOĞRU BELEDİYECİLİĞİ ANLATIYORUM”
Projelerimi açıklıyorum. Her gittiğim yerde olması gereken şeyleri söylüyorum. Doğru bir belediyecinin ne yapması gerektiğini anlatıyorum. Ama hala birileri milleti kandırmaya çalışıyor. Mahir Bey 2015’te yılında, “Kahramanmaraş 2019’da örnek bir kent olacak” demiş. 2019’da da, “Kahramanmaraş 2023’te örnek bir şehir olacak” diyor. Neden Kahramanmaraş örnek bir şehir olmadı. Kaç yıldır siz yönetiyorsunuz. Ben çalışmaya devam edeceğim.

GÜNGÖR’E ÇAĞRI!
Ben Hayrettin Güngör’e bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin iki aday olarak siz ve ben medyanın karşısına çıkalım ve Kahramanmaraş’ı konuşalım. Ben seçilirsem şehrime hizmet edeceğim. Seçilemezsem şehrime yine milletvekili olarak hizmet edeceğim. Benim kötü niyetim yok.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz