Türkiye genelinde okul öncesi eğitim sektöründe başarılı işlere imza atan YA-PA Yaşam Paylaşım Anaokulu, Kahramanmaraş’ta da adından sıkça söz ettirirken özellikle velilerin büyük takdirini topluyor. Ülke genelinde önemli bir değere sahip olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, Kahramanmaraş’ın eğitimine yeni heyecanlar kazandıran Salih Paksoy öncülüğünde kente kazandırılmıştı. Okul öncesi eğitimde Kahramanmaraş’taki çocukların güvenilir adresi olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu bütün alanlarda farkını hissettiriyor. Geleceğimizin teminatı çocukların düşünce, zeka seviyesi, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak hedefiyle 2011 yılında Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretime başlayan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu, eğitimdeki tecrübesi ile 3-6 yaş grubu çocukları geleceğe hazırlıyor. Kahramanmaraş’ta velilerin güvendiği en önemli adreslerden biri olan Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu’nu 2017-2018 Yılı II. Eğitim-Öğretim Dönemi’nde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Okul öncesi eğitime yeni bir soluk katan Yaşam Paylaşım Anaokulu’nun çalışmalarını Kurucu Müdür Zahide Tamer ve Eğitim Koordinatörü Merve Hacıbebekoğlu’ndan dinledik.

AYNI AZİM VE BİLİNÇLE YOLCULUĞUMUZ SÜRECEK”

Yaklaşık 37 yıllık eğitimcilik birikimiyle YA-PA Anaokulu’nu Kahramanmaraş’a kazandırdıklarını belirten Kurucu Müdür Zahide Tamer, YA-PA’nın kurulduğu günkü aynı bilinç ve azimle yolculuğuna devam edeceğini söyledi. Tamer, “Yaklaşık 37 yıllık bir geçmişin getirdiği birikimle sürekli gelişmekte ve zenginleşmekte olan YA-PA Anaokulunu şehrimize açtık. Geçmişten bugüne, YA-PA okul öncesi yayıncılığıyla başlayan marka değerini, anaokulları ile zirveye taşımaya devam ediyor. Biliyoruz ki başarı; planlı, sabırlı ve uzun soluklu bir çalışma ile güçlü bir takım çalışmasının ürünüdür. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kurumsal değerleri ve bugüne kadar yaptıklarıyla, ülkemizde özellikle okul öncesi eğitime katkıları herkesçe kabul edilen YA-PA, aynı bilinç ve azimle bu yolculuğunu sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 

ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
YA-PA Anaokulu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Koordinatör Merve Hacıbebekoğlu ise, anaokulunda uzman eğitimciler tarafından özenle seçilen yayınların yaşlara ve gelişim süreçlerine uygun olarak kullanıldığını söyledi. Öğrenciler ve veliler için farklı eğitim programları düzenlediklerini söyleyen Hacıbebekoğlu, “Özel Kahramanmaraş Yaşam Paylaşım Anaokulu Türkiye'de 26. şube olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında değerli Kahramanmaraşlı velilerimize ve yavrularımıza hizmet vermek için açılmıştır. Kurumsallığın okulumuzda uygulanması için merkezden uzman eğitimciler tarafından özenle seçilmiş olan yayınların yaşlara ve gelişim süreçlerine uygun eğitim setleri okulumuzda kullanılmaktadır. Marmara Üniversitesi'nde eğitim görevlisi olarak hizmet vermekte olan Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın'ın "Yetenek Haritası Projesi" ile çocukların yetenek haritaları çıkarılıyor ve baskın yeteneklerini değerlendiriyoruz. Sözel-dil, mantık-matematik, görsel-uzamsal, işitsel-müzik, bedensel-kinestetik, sosyal-iletişim, kişisel-özedönük ve doğa olmak üzere 8 temel yetenek alanı ile ilgili profesyonel raporlar hazırlıyor, çocuğun geleceğine dair kestirimlerde bulunuyoruz. Yine Yrd. Doç. Dr. Aydın yönetiminde 48. aydan itibaren çocuklarımızın davranış ve uyum düzeyleri ile ilgili risk analizini yapıyoruz. Dikkat, bellek, kavram, kaba ve ince motor, hareketlilik, dürtüsellik, okuma-yazma, matematik, bağımlılık, kaygı, olumsuz davranma alanlarında raporlar düzenleniyor ve velilerimizle paylaşımlarda bulunuyoruz.  Yaşam Paylaşım Anaokulları velilerimizi, çocuklarının okuldaki durumunu telefonlarına indirmiş olduğumuz bir uygulama sayesinde günlük raporlarla bilgilendiriyoruz. Yaşam Paylaşım Anaokullarında akademisyenler tarafından anne-baba eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Yabancı dil eğitimi yetkin kişiler tarafından ve akademik bir program dâhilinde verilmektedir. Okulumuzda sanat eğitimleri tesadüfe bırakılmaz, branş öğretmenleri ile yapılır” şeklinde konuştu.
 

EN AZ EVLERİ KADAR SICAK VE GÜVENLİ”

Anaokulunun en az evleri kadar sıcak ve güven verdiğini dile getiren Hacıbebekoğlu, “Anaokullarımız, YA-PA markasının zengin kültürü, etik değerleri, bilimsel birikimi ve gelecek vizyonu ile her geçen gün, okul öncesi eğitimde farkını hissettirecek ve siz değerli velilerimizin takdirini kazanacaktır. Velilerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de hem en büyük denetleyicimiz, hem de en büyük motivasyon kaynağımız olmaya devam edecektir. Okullarımız, her zaman sizlere eviniz kadar yakın, eviniz kadar sıcak ve güven veren huzurlu bir ortam sunacak, deneyimli ve kaliteli eğitim kadrosuyla da, çocuğunuza verilen eğitimin farkını hissetmenizi sağlayacaktır. Her zaman yanımızda olan değerli velilerimizle birlikte kazanımlarla dolu, heyecanlı ve başarılı bir öğretim yılı geçirmeyi diliyor, çocuklarımızın aydınlık geleceğine katkıda bulunmanın keyfini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz