26 Kasım 1968’de İstanbul Laleli’de üç sınıflı bir dershanede öğrencilerini üniversiteye hazırlayan Uğur Dershaneleri, bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye’nin her noktasında öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Alanında uzman öğretmenleri ile okul öncesinden lise son sınıfa kadar Türkiye’nin en donanımlı eğitim olanaklarını sunan Uğur Okulları’nın bünyesinde ayrıca, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC, BAU International University Berlin, BAU International University Batum ve Mentora Dil Okulları ve CES dil okulları da bulunuyor. 1974 yılında temeli atılan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, şu anda dünyada 3 kıtada 4 üniversite, 5 uydu kampüs, 2 dil okulu, 109 adet K-12 Bahçeşehir Kolejleri ve 160’ı aşkın Uğur Liseleri’nden oluşan eğitim ağıyla 180 bine yakın öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sağlıyor. Okul öncesi eğitimden itibaren insani değerlerle donatılmış, sorgulayan, araştıran, üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Uğur Okulları, lise ve üniversitelere hazırlıkta çağa uygun modeller ve programlarla kendi içinde başlattığı yarışı tüm hızıyla devam ettiriyor. Başarısı kanıtlanmış ilke ve modellerinden hareketle, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, Kişiye Özgü Eğitim Modeli, Kodlama Eğitimi, erkenSTEM ve STEM eğitim yaklaşımlarıyla Uğur Okulları, 50 yıllık başarı deneyimini 104 okul, 23 Anadolu lisesi, 13 kampüsüyle sürdürüyor. Eğitim kalitesini Kahramanmaraş’a da taşıyan Uğur Okulları, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Fen ve Anadolu Lisesi olarak kent eğitimine damga vurmaya hazırlanıyor. Uğur Okulları Fen ve Anadolu Lisesi hakkında Okul Müdürü Yusuf Yapıcı gazetemize bilgiler verdi. İşte Uğur Okulları’nın bütün detayları haberimizde.

50 YILLIK BAŞARI GELENEĞİ KAHRAMANMARAŞ’TA”

Uğur Okulları’nın 50 yıllık başarı geleneğini Kahramanmaraş’a taşıdıklarını belirten Uğur Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Yapıcı, “Uğur Okulları olarak Kahramanmaraş’ta 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Fen ve Anadolu Lisesi olarak başlıyoruz. Uğur Okulları, akademik ve bilimsel eğitim veren lisesi ile 50 yıllık başarı geleneğini Kahramanmaraş’ta sürdürüyor. 18 dersliğin 6’sı Fen Lisesi 12’si Anadolu Lisesi olmak üzere tasarlanan okulumuzda, klasik ve güncel romanlardan donatılmış kütüphanemiz Apple alt yapılı bilgisayar ve teknoloji odamız, donanımlı müzik stüdyomuz, kapalı spor salonumuz, STEM eğitimi atölyemiz, görsel sanatlar odamız ayrıca öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına hazırlayacağımız olimpiyat sınıfımızla 2018-2019 eğitim öğretim yılına tam anlamıyla hazırız” dedi.

İNGİLİZCEYE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Uğur Okullarında Yabancı Dil eğitimine önem verdiklerini dile getiren Yapıcı, “Uğur Okullarında, yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi verilmektedir. Lise son sınıfa kadar verilen eğitimde hem yüz yüze hem de online ortamda öğrenme imkanı sunulmaktadır. Uğur International ile hem yurt içi hem de yurt dışı gezilerine katılma imkanı bulan Uğur Okulları öğrencileri, gittikleri yerlerin kültürünü öğrenerek kendilerine yeni bir vizyon katmaktadır. Aynı zamanda yurt dışı yaz okulu programları bulunan Uğur International, öğrencilere hem yurt dışı deneyimi yaşatmakta hem de yabancı dil eğitimlerini pekiştirme imkanı sunmaktadır. Uğur Okullarında birinci yabancı dil İngilizcedir. Yabancı dil eğitimi müfredatı Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi’ne (CEFR) uygun olarak hazırlanmıştır. Uğur okulları olarak öğrencilerimizin ilkokuldan liseye kadar Cambridge YLE, KET, PET ve FCE sınav sertifikasyonuna sahip olmalarını amaçlıyoruz. Uğur okulları mezunlarının, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinde ile uluslararası sınav merkezlerinde uygulanan İngilizce yeterlilik sınavlarında başarılı olmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GELECEĞE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Uğur Okulları’nda uygulanan sınav sistemleri hakkında da bilgiler veren Yapıcı, öğrencilerin sınav sistemleriyle geleceğe daha emin adımlarla hazırlandıklarını belirterek, “Uğur Okullarında Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş usul ve esaslara göre yapılan sınavların yanında hazırlık amacıyla farklı sınav türleri uygulanır. Öğrencilerimizin girdiği tüm sınavları merkezidir ve tüm Uğur Okulları öğrencileri ile aynı anda aynı sınava girerler ve değerlendirilmesi ortak yapılır. Okulumuzda, SDS (Süreç Değerlendirme Sınavı), GBS (Genel Başarı Sınavı), YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı), UKS (Uğur Kabul Sınavı), AGİS (Akademik Gelişimi İzleme Sınavı), ÜGDS (Üniversite Giriş Deneme Sınavı) gibi çeşitli sınav türleriyle öğrencilerimiz sınavlara daha emin adımlarla hazırlanıyor” açıklamalarında bulundu.

MÜKEMMEL BİR EĞİTİM SUNACAĞIZ”

Uğur okullarının temel amacının vizyoner bakış açısına sahip, yenilikçi bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Yapıcı, “Yarım asırlık deneyimi, başarısı ve vizyonu ile öğrencileri geleceğe hazırlayan Uğur Okulları, fiziki şartları, deneyimli öğretmen kadrosu, analitik düşünceyi destekleyen STEM yaklaşımı, kişiye özgü rehberlik hizmeti ve sınava hazırlık merkezleriyle eğitime yeni bakış açısı kazandırmaktadır. Uğur Okullarında eğitim, öğrencilerin ek olarak hiçbir eğitim kurumundan farklı bir etüt merkezinden veya birebir özel derslerden destek alma ihtiyacı hissetmemesi üzerine tasarlanmıştır. Uğur Okullarının temel amacı vizyoner bakış açısına sahip, yenilikçi bireyler yetiştirmek; lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin hedeflerine en verimli, en ekonomik ve en huzurlu şekilde ulaşmalarını sağlamaktır. Uğur Okulları olarak Kahramanmaraş’ta öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de akademik kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız. Öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştireceğiz” dedi.

U-COACH ÖĞRENCİLERİ YAKINDAN TAKİP EDECEK”

Kişiye özgü eğitim modeli uygulayarak, öğrencilerin yeteneklerini tespit edip ona göre eğitim verdiklerini ifade eden Yusuf Yapıcı, “Okulumuzda kişiye özgü eğitim modeli uygulanmaktadır. Öğrencinin yeteneklerini tespit edip ona göre eğitim veriyoruz. Kişiye özgü eğitim modelini uygulayabilmeniz için müthiş bir teknolojik alt yapınızın olması gerekiyor bu olmadan bunu tek başınıza yapamazsınız. İyi bir mentörluk gerekiyor çocuklara koçluk yapmamız lazım. Bu yüzden bizim okulumuzda her 9 öğrenciye bir U-Coach ve har hafta görüşmelerini yapacakları rehber öğretmenimiz olacak. Yani U-Coach öğrencilerini yakından takip edecek. Öğretmende tabi işin içinde olacak. Öğrencilerimizin yeteneklerini tespit edecek ona göre eksiklerini takviye edecek ona göre yönlendirecek. Zaten şuanda çocuklar nerede neyi bulabileceklerini biliyorlar. Öğretmenin işi de yönlendirmek olacak. Kişiye özgü eğitim modelinde esas amacımız öğrencinin kapasitesine, yeteneğine göre yönlendirilmesi olacak” açıklamalarını kullandı.

ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDECEK”

Kahramanmaraş Uğur Okulları’nın son sistem teknolojiyi yakından takip edeceklerinin de altını çizen Yapıcı, Türkiye’de teknoloji değil, teknolojiyi kullanma sorunu olduğuna dikkat çekti. Yapıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Kişiye özgü eğitim modelini uygulayabilmeniz için alt yapınızın buna müsait olması gerekiyor bizim Kahramanmaraş Uğur Okulları olarak okulumuzda öğrencilerin kullanacakları Apple Lab. mevcuttur, öğrencilerimiz son sistem teknolojiyi yakından takip edecekler robotik kodlama ve kendi uygulamalarını yazarak tüketen değil üreten bir birey olarak yetişecekler. Çünkü ülkemizde teknoloji sorunu değil, teknoloji kullanma sorunu var. Öğrencilerimiz sahip olduklarını teknoloji en verimli biçimde kullanmayı öğrenecekler. Uğur okulları olarak kitap okumayı çok önemsiyoruz. Çünkü yeni sınav sistemleri ezberci ya da test odaklıdan çok analitik düşünen, yorum ve muhakeme gücü olan bireyler istiyor. Bundan dolayı Okumuzda öğrencilerimizin hem güncel hem de klasik romanları bunun yanında süreli gelen bilim, sanat, tarih, teknoloji, spor vb. dergilerini takip edecekleri bir kütüphane kurduk. Her sınıfın haftalık kitap okuma saati olacak.”

SADECE SINAV ODAKLI DEĞİL, DÜNYA İNSANI YETİŞTİRİYORUZ”

Öğrencilerin yeteneklerini sonuna kadar kullanacaklarını da dile getiren Yapıcı, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi’nde etüt yapma zorunluluğu olduğunu da söyledi. Yapıcı, “Kişiye özgü eğitim modelini uygulayabilmek sadece ders etüt ve teknoloji odaları yeterli olmayacaktır. Sanatı da buna dahil etmemiz gerekiyor. Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda karakalem çalışması veya resim çalışmaları yapabilecekleri görsel sanat odamız ayrıca müziğe karşı bir ilgisi yeteneği varsa kullanabilecekleri müzik stüdyomuz bulunmaktadır. Kahramanmaraş Uğur Okulları olarak 9-10 sınıf öğrencimize sınav odaklı değil, kazanımlar öğrenme, dil öğrenme ve sosyal olarak da ve devamında dünya insanı olarak yetiştiriyoruz 11-12. Sınıfta ise sınava yakın olduğu için hem sınava hazırlık hem de okulun eğitimini devam ettireceğiz. Uğurlu öğrencilerimiz USHM (uğur sınava hazırlık merkezi) etüt sınıflarında sınavlara hazırlanacaklar etütlerini yapacaklar ve eksiklerini giderecekler. Özellikle 11-12. Sınıf öğrencilerinin haftanın 5 günü akşam saat 22:00 a kadar Uğur Sınava Hazırlık Merkezimizde etüt yapma zorunluluğu olacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK VE EN YENİ ÜNİVERSİTE KABUL PROGRAMI”

Uğur Okulları’nda uygulanan Türkiye’nin ilk ve en yeni üniversite kabul programı olan ApplyBAU hakkında da bilgiler veren Yapıcı, sözlerini şu şekilde tamamladı, “ApplyBAU, 2013 yılında hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve en yeni üniversite kabul modelidir. Öğrencilerin müfredat bazlı başarılarını ölçen sınav sistemi yerine kişisel becerileri, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi, "Admission / Başvuru – Kabul" modelinin uygulanmasını sağlamıştır. Öğrencilerimiz üniversite sınavına girmeden önce Bahçeşehir Üniversitesine hayalleri, projeleri ve fikirleri ile başvuru yapar. Projeleri kabul gördüğü taktirde ApplyBAU sistemiyle Bahçeşehir Üniversitesinden yüzde yüz burs kazanma imkanına sahip olur. Ayrıca her Uğur Okulları öğrencisi Bahçeşehir Üniversitesinden yüzde 25’e kadar burs imkanı veriliyor”.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz