Vizyon projeler, şehrin geleceğine yönelik projeler, eğitim, kültür, turizm, altyapı, üstü yapı projeleri ile Kahramanmaraş’ı bölgeye sıkışmaktan kurtaran Fatih Mehmet Erkoç, teknik belediyeciliği de dev projeler ile yapıyor. Şehrin önemli bir sorunun ortadan kaldıracak olan meydan çalışması ise son aşamaya geldi. 7.5 şiddetinde depreme dayanıklı, ve güçlü bir yapısı bulanan milli irade meydanın otopark kısmı biterken, üst kısımda çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada yaptığı açıklamada: “Milli irade meydanındayız ve burada bir şehir meydanı oluşturmaktayız. Kahramanmaraş’ın böyle büyük bir meydana ihtiyacı vardı ve görece geldik burada eski çürük raporu olan eski emniyet müdürlüğü binası vardı yıkılması gerekiyordu onu yıkarak yerine altına otopark, üstüne meydan, gençlik merkezi ve hemen sol tarafa da cami. Şimdilerde üniversiteyle konuşuyoruz. Üniversitemizle de fikir birliğine varırsak bu meydanı daha da büyüteceğiz. Fatih ilköğretim okulu var ve orayla da konuştuk inşallah burada tüm faaliyetlerimiz yapıldığı şehir meydanı, kent meydanı oluşturacak” dedi

EN AZ YÜZYILLIK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Yapılan meydanın en az yüz yıllık bir ihtiyaca hitap edeceğine değinen Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzyıllarca şehrin sembolü haline gelecek bir meydan. İnsanlarımızın daha rahat nefes alacağı bir alan. Biliyorsunuz belediye binamız yapıldı. Emniyet müdürlüğü binamız vardı burası çok sıkışmıştı, çok yoğundu. Şehrin meydanında, kent merkezinde her hangi bir meydanda yoktu. Belediye binaları milletin binaları. Demokrasiyle seçilen belediye başkanlarının olduğu alanlar olduğu için bunlarda belediye binalarla bütünleşmesi çok önemli. Biz bunu çok önemsiyoruz. İnşallah burası Kahramanmaraş’ımızın yüz akı olacak. Kahramanmaraş’ın önemli sembollerinden bir tanesi olacak. Peyzajıyla, düzenlenmesiyle etkinliklerinde olduğu bir meydan. Cami sol tarafta, Gençlik Merkezi, Belediye binası mükemmel bir çalışma olacağı bitince inancındayım. Yakında cami inşaatı da başlıyor. Camide büyük bir ihtiyaçtı. İnşallah bu ihtiyacı da gidermiş olacağız”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz