Kurulduğu 4 Nisan 2014 tarihinden itibaren Başkan Hanefi Mahçiçek’in misyon ile vizyonu doğrultusunda çalışmalarına başlayan ve aradan geçen 3,5 yılda gerçekleştirdiği dev hizmet, proje ve yatırımlarla da hizmet götürmediği tek bir mahalle dahi kalmayan Onikişubat Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçen 3,5 yılda belediyecilik anlayışına farklı bir boyut kazandırarak, Onikişubat’lıların yüzünü güldüren Başkan Hanefi Mahçiçek ile mesai arkadaşları, bu doğrultuda her yıl olduğu gibi yine bu yılda spor ve sporcunun yanında olduğunu göstermek adına kentte faaliyet gösteren 13 Amatör Spor Kulübüne malzeme yardımı yaptı. Yeni yapılan ancak henüz resmi açılışı gerçekleşmeyen Hürriyet Mahallesi’ndeki Onikişubat Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen dağıtım töreninde malzemeler, kulüp idarecilerine ve sporculara teslim edildi. Törende konuşan Başkan Mahçiçek, 3,5 yılda büyük işler başardıklarının altını çizerek, spor ve sporcunun her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

3,5 YILDA DEV HİZMET AĞI
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Onikişubat Belediyemiz 3,5 yıldan bu yana yeni bir kurulmuş bir belediye olarak, tüzel kişiliğini yeni almış bir belediye olarak 4 Nisan 2014 tarihi itibariyle faaliyete başlamış bir belediyemizdir. Onikişubat Belediyemiz 405 bin nüfusu ile 30 ilimizden büyük bir belediyedir. İnterland olarak ta bir ucu Göksun’a bir ucu Ekinözü’ne, bir ucu da Andırın’a olmak üzere geniş bir alana yayılmış 136 mahallesi olan çok büyük bir ilçemizdir. Bu ilçe kurulduktan sonra bu memleketin güzel insanları bize bu görevi tebliğ etti. Bizde bu süreçten sonra süratle çalışmaya başladık. Bir taraftan fiziki imkanların eksikliğini gidermeye çalıştık. Nedir bunlar? 2014’ün Mart ayında gittiğimiz mahallelerde çocuklarımız ayağında plastik terliklerle çorapları olmadığı halde çamurun içerisinde yürüyorlardı. Oradaki fiziki eksiklikleri büyük ölçüde giderdik. Yol meselesini çözdük. Yani bugün oralarda 7,5 milyon metrekare kilitli parke yol yaparak, çocuklarımızın çamurda yürümesini bitirdik. Okulların tümünün içini yaptık. O okulların tümünün içerisine oyun takımları koyduk. O kırsal mahallelerde ki çocuklarda şehirdeki çocuklar gibi daha güzel şartlarda okumaya onlarında hakkı vardı dedik. Bunun yanında 5 tane ortaokul yaptık. Bir tane Anadolu lisesi yaptık.”

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ
Yaptıkları çalışmaların merkezine insan olgusunu koyduklarını ve hizmet politikalarını bu yönde tayin ettiklerini belirten Başkan Mahçiçek, sosyal, kültürel alanda gerçekleşen projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Mahçiçek, “Bir taraftan da kültür alanında yaptığımız çalışmalar oldu. O kültür alanındaki çalışmalarımızda da “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor” projesi kapsamında 3 yılda 3 milyon gencimizle okuma başlattık. Her yıl çocuklarımız okusun diye 50 binin üzerinde kitap aldık. Onları 5’li setler haline dönüştürüp bütün okullara dağıttık. Sonra o kitapları çocuklarımız ne kadar okumuş? Ne kadar anlamış? Diye Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber sınavlar yaptık. Geçen yıl o sınavlara 70 bin öğrencimiz katıldı. Onların içerisinde o imtihanlarda 2 bin 666 tanesi bütün sorulara doğru cevap verdi. 37 bin tane Safahat aldık ve bütün liselere dağıttık. Çünkü bu çocuklarımızın okuması lazımdı. Bu çocukların okumasının yanında kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırmamamız lazımdı. Bunun için 12 tane halı saha yaptık. Geçen günlerde de Türkiye’nin en güzel Yürüyüş ve Bisiklet Yolunu yaptık. Çünkü biz buralarda bu çocukları eğitemezsek, bu çocukların spor yapmasını temin edip, enerjilerini alamazsak bu çocukları başka insanlar yanlış yollara götürür” şeklinde konuştu.

SPORLA İLGİLENMEK, SPORCULARI TAŞIMAK ÇOK ZORDUR”
Sporla ilgilenmenin, sporcuları taşımanın çok zor olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu: “Bizler bu imkanları maalesef görmedik. Ama bu çocuklarımız inşallah bunlardan istifade edecek. Buralarda inşallah hemen hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kurtuluş kupası adı altında bütün okullarımızın iştirakiyle basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenleyeceğiz. Böylelikle de okullarımız arasında hem iletişimi sağlamış olacağız hem birbirimize daha yakın olmamızı sağlayacağız. Her yıl amatör kulüplerimize mutlaka bu yardımları yapıyoruz. Çünkü amatör spor kulüplerimizde ve onları yöneten arkadaşlarımızda bu alanın sevdalılarıdır. Bunu her insan taşıyamaz. Sporla ilgilenmek, sporcuları taşımak çok zordur. Dolayısıyla bu amatör kulüplerimizin yöneticileri her türlü takdirin üzerindedir. İşte bu alanın sevdalılarıyla bugün burada bu tesisimizde bu kulüplerimize aldığımız malzemeleri kendilerine tebliğ edeceğiz. Konuşma engelli arkadaşlarımıza da malzeme alacağız.”

MÜBALAĞA DENİLEBİLECEK HER ŞEYİ YAPTIK”
Mübalağa denilebilecek hemen hemen tüm hizmetleri yaptıklarına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, son olarak sözlerine ekledi: “Belki 3,5 yıl önce bu yaptığımız hizmetleri yapacağız deseydik. O zaman insanlar bize belki de “Hanefi Bey mübalağa ediyor” derdi. Ama bugün gördük ki bu 3,5 yılda o mübalağa denilebilecek her şeyi yaptık. Daha da yapacağız inşallah. Bir belediye düşünün ki hiçbir şeyi olmayan bir belediyenin 3,5 yılda 62 kültür merkezi var. 6 tane okulu var. 7,5 milyon metrekare kilit parke yol yaptı. 320 bin ton asfalt yaptı.”

MAHÇİÇEK BİZİM EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZDİR”
Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ta spor dendiği zaman ilk akla gelen isim hiç şüphesiz ki Hanefi Mahçiçek’tir. Mahçiçek bizim babamız, dedemiz, atamızdır ve destekçimizdir. Biz bunu asla unutmadık ve buradaki 14 kulüpte unutmayacaktır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz