Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği kariyer günlerine katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Belediyecilik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Okay, özellikle gençlere yönelik yatırımlarından bahsetti.

Öğrencilere ilk altın öğüdünün geçmişi iyi öğrenmek olduğunu aktaran Başkan Okay, geçmişini en iyi şekilde öğrenen bir neslin geleceği daha güçlü inşa edeceğini söyledi.

Kendisinin bu düşünceyle yöneticilik yaptığını dile getiren Başkan Okay, geleceğin anahtarı olan gençlere de bu altın öğüdü aktardı.

Kariyer günü vesilesiyle tecrübelerini ve deneyimlerini aktaran Başkan Okay, gençlere yönelik yatırımlarından da bahsetti. Başkan Okay, gençlere yönelik gençlik merkezleri yaptıklarını dile getirerek şunları aktardı:

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ GENÇLİK MERKEZLERİMİZDE SAKLI

“Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bölgemize iki gençlik merkezi kazandırmak için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Gazipaşa mahallemizde inşaatı devam eden gençlik merkezimiz 170 metre kare alan üzerine 6 katlı bir binadan oluşacak. 1. Katta sergi ve fuaye salonu, Bilişim atölyesi, Kantin ve eğitim odası olacak. 2. Katta kütüphane, öğretmen odası. 3. Katta 4 adet eğitim atölyesi. 4. Katta idare merkez . 5. Katta ise çok amaçlı salon bulunacak. Yahya Kemal Mahallemizde eski Namık Kemal Pazar yerinde yapımına devam ettiğimiz Gençlik Merkezimiz ise Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olacak. Bu gençlik merkezimizi de 5 bin 400 metre kare alan üzerine 4 katlı olarak inşa ediyoruz. Bodrum katı Pazar yeri ve boş günlerde 170 araçlık otopark alanı olarak kullanılacak. Zemin katta Kütüphane, sergi ve fuaye salonu olacak. 1. Katta 2 adet cep sineması, 2 adet bilişim atölyesi, kafeterya ve açık oyun alanları olacaktır. 2. Katta atölye, toplantı salonu ve 250 kişilik konferans salonu olacak. Çatı katı ise teras olarak kullanılacak.”

SPOR KOMPLEKSLERİ VE TESİSLERİ İNŞA EDİYORUZ

Gençlerin en güzel şekilde yararlanacağı spor kompleksleri ve tesisler inşa ettiklerini anlatan Başkan Okay, şunları kaydetti: “Bölgemizde gençlerimizin istifade edebileceği spor tesisleri yapıyoruz. Bu kapsamda Yahya Kemal mahallemize bir adet yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdık. Yine Doğukent mahallemizde bölgemizin en büyük spor kompleksini inşa etmek için çalışıyoruz. Projemiz tamamlandı ve ihale aşamasına geldik. Kısa bir süre içerisinde yapımına başlayacağız. Tüm park ve bahçelerimize oyun grupları oluşturarak gençlerimizin spor yapa bileceği alanları çoğaltıyoruz.”

KIRAATHANE VE KİTAP KAFE KÜLTÜR HAZİNESİ OLDU

Kahramanmaraş’ın kültürel anlamda zenginliğine dikkat çeken Başkan Okay, geleceğin teminatı olan gençlerin de bu hazineden faydalanmaları için çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Okay, bu kapsamda Kıraathane ve Kitap kafeyi inşa ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Sosyal ve kültürel projelere ayrı bir önem verdiğimizin altını çizmek istiyorum. Bu kapsamda kültürel anlamda birçok hizmeti ilçemize sunduk. Bunların başında Kitap Kafe ve Kıraathane geliyor. Vatandaşlarımız iki kültürel alanı da aktif olarak kullanmaktadırlar. Kitap Kafemiz vatandaşlarımızın güzel bir ortamda kitap okumalarını ve araştırma yapmalarına imkan sağlıyor. Kıraathanemiz ise ilçemizin ve şehrimizin kültürel faaliyetlerde buluşma noktası haline geldi. Bu alanımızda bir çok değerli yazar, şair ve fikir adamını konuk ettik.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz