Kahramanmaraş Valiliği bahçe kısmında düzenlenen ödül programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı. Oldukça güzel bir ortamda gerçekleşen programda şiir, resim ve futbol yarışmalarında derece giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

“ÇOCUKLARIMIZA SEVGİYİ, YARDIMLAŞMAYI VE DAYANIŞMAYI AŞILAMAMIZ LAZIM”
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Bu projeyle hem sanatı hem edebiyatı hem sporu bir araya getirerek, emniyet müdürlüğümüzün yaptığı bu etkinlikten ötürü valimizi ve emniyet müdürümüzü tebrik ediyorum. Unutmamız gereken bir şey var; Montein, “Suçu toplum hazırlar, birey işler” diyor. Bu yüzden toplumun suçu önleyici ve toplumun suçlu değil, iyi, merhametli, dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan yana olan bireyler yetiştirmesi gerekiyor. Toplumun iyi, yardımlaşması, dayanışmacı sevgi dolu bireyler yetiştirebilmesi bizim aramızdaki ilişkilerde sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği, yardımlaşmayı yaymamızla mümkün. Bizim inancımız ne buyuruyor; iyiliği emrediniz, kötülüğü defediniz. Bu yüzden özellikle İçişleri Bakanlığımızın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, tüm Türkiye’de önleyici tedbirler çerçevesinde yaptığı bu toplumsal çalışmalar son derece kıymetli ve önemli. Çünkü testi kırıldıktan sonra artık ondan sonrası dram ve trajedi. Yani birey suçu işledikten, poliste gidip suçluyu yakaladıktan sonra sorun çözülmüyor. Tam tersine hapishaneler suçlu insanlarla doluyor” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE SUÇU ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALMAMIZ LAZIM”
Suçu önleyici tedbirlerin alınması gerekliliğini vurgulayan Ünal, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Tıpkı koruyucu hekimlikte olduğu gibi hasta olmadan önce sağlıklı beslenerek önce hasta olmamaya çalışıyoruz. Suçta da önce suçu önleyici tedbirler almamız lazım. Mümkün olduğu kadar şehirlerimizin kültür, sanat, spor çocuklarımız için bunları üretmesi gerekiyor. Bizde bunun mücadelesini veriyoruz. Çocuklarımızın her mahallede bilgi evlerinde, millet kıraathanelerinde, gençlik merkezlerinde, mahallelerde açtığımız spor komplekslerindearkadaşlık kurmalarını, spor etkinlikleri yapmalarını, kütüphanelerde bilgilerini ve zihinlerini aydınlatmalarını, gençlik merkezinde güzel dostluklar kurmalarını ve hem ülkelerine hem ailelerine hem topluma faydalı birey olmalarını sağlamak bizim amacımız.”

“AİLEYE DÜZEN FİKRİNE VE İNANCIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Ailenin, yardımlaşmanın, inancın ve değer yargılarının önemine değinen Ünal, “Bakın bugün Amerika’da en temel sorun psikopatolojinin artmış olmasıdır. Psikopatoloji nedir? Kişinin ruhsal, psikolojik hastalıklara müptela olmasıdır. Her gün haberlerde görüyorsunuz silahı alan birisi gidiyor suçsuz onlarca kişiyi katlediyor. Daha geçen hafta yine Amerika’da bir okula silahlı saldırı düzenlenecekti ama bir basketbol koçu bunu engelledi. Bu neyi gösteriyor? Bireyin ruh sağlığı bozulduğu zaman birey artık bir suç makinesine dönüşür. Peki psikopatolojiyi arttıran şey ne biliyor musunuz? Amerika’da yapılan araştırmalar psikopatolojinin artmasında 3 temel sebep buldular. Birincisi ebeveynlerin çocuklarıyla değerlerini artık paylaşamıyor olması. Artık çocukların değerlerini ellerindeki teknoloji belirliyor. Oysa anne babadan alınmamış sevgi, güven, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, merhamet gibi duygular alınmamışsa geçmiş olsun. İkincisi artık dünyada düzen kaybolmaya başladı. 3’üncüsü inançlar sosyal müeyyide oluşturmamaya başladı. Bu yüzden biz aileye sahip çıkacağız. Düzen fikrine sahip çıkacağız ve inancımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış/Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz