22 gün 22 gece süren destansı bir mücadele ile Fransızlardan şehri temizleyerek, kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen Kahramanmaraş’ta, yeni bir eser sanatseverler ile buluştu. Balmumu heykeller ile donatılan ayrıca ilmek ilmek işlenilen desenler, Kahramanmaraş halkının beğenisine sunuldu.

Yaklaşık 3 gün önce Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve kent protokolünün katılımı ile açılan müzeyi 3 günde yaklaşık 3 bin kişi ziyaret etti. Her bir detayı en ince ayrıntısına kadar düşünülen müze, tarihi bir seyir yaşamak isteyenlerin yardımına koşuyor.

ECDADIMIZ DESTAN YAZDI

Tünel kavşaklar gibi yapımı çok kısa bir sürede biten müze için bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bu günler bizim gurur günlerimiz. Ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Bundan tam 98 yıl önce bugün kahraman ecdadımız eşine az rastlanır bir destan yazdı bu topraklarda. O zamanın en güçlü işgalci ordusunu tüm imkansızlıklara rağmen iman dolu göğsü ile inançla büyük bir yenilgiye uğratarak Kahramanmaraş Destanını yazdı. Bu destan Osmanlı’nın son destanı Cumhuriyetinde ilk destanıydı” dedi.

EMANETLERİNİ KORUYUORUZ

Erkoç şöyle konuştu: “Cumhuriyetin ilk kuruluşunda adeta istiklal meşalesini ateşledi kahraman ecdadımız. Türk’ün, özgürlüğüne ve inançlarına ne kadar düşkün olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi. Bizler de Büyükşehir olarak onların emaneti olan bu vatan toprağına layığı ile hizmet etme gayretindeyiz. Bu topraklara sahip çıkma bu insanlara layık olma gayreti içindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gecemizi gündüzümüze katarak Kahramanmaraş’ı en güzel hale getirme gayreti içindeyiz.

TAM BAĞIMSIZ OLACAĞIZ

Emperyalist ve işgalci güçler tarihin hemen hemen her döneminde bizim topraklarımıza göz dikmiş, aziz milletimize kast etmeye çalışmıştır. Terör örgütleriyle ülkemize saldırma gayretindeler, etrafımızı adeta ablukaya almaya çalışıyorlar. Bugün Aziz Milletimiz Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ayağa kalktı. Artık tam bağımsız Türkiye var. Biz de onların izinden yürümeye devam edeceğiz.

GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK

Bundan 98 yıl önceki ruhu gelecek kuşaklara aktarmak için, burada oluşturduğumuz müze ile bu ruhu gelecek kuşaklara ve ondan sonraki gelecek kuşaklara aktarmak için en güzel şekilde oluşturuldu. Tabii sadece bu müze değil, Kahramanmaraş’ımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak için yoğun çaba sarfediyoruz. Önümüzdeki günlerde Yedi Güzel Adama Edebiyat ve Sanat Müzesi’ni de açacağız. Dondurma Müzesi’ne başladık. Burada Etnoğrafya Müzesi’ne de başlayacağız. Kültür Bakanlığımızla işbirliği içerisinde Kahramanmaraş’ımıza bir Mozaik Müzesi kazandıracağız. Kahramanmaraş’ı imar etmek için, ihya etmek için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz”

Kurtuluş Panaroma Müzesi Rehberi Akif Kalli’de şunları söyledi: “12 Şubat tarihi itibarı ile Kurtuluş Panaroma Müzemizi açtık. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından yaptırılan bir müze. 3 gündür 3 bine yakın ziyareteçi ağırladık. Hepsi bu müzemizden çok memnunlar. Çok iyi bir hizmet olduğunu söylüyorlar. Tüm halkımızı müzemizi gezmeye bekliyoruz. ‘Geçmişini bilmeyen Geleceğini aydınlık göremez’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanımızın yaptırdığı bu müzeye özellikle okullarımızdan yoğun katılımı var” dedi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz