2014 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen Onikişubat İlçesi Malik Ejder, Hacı Bayram Veli ve Gayberli Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmış ve vatandaşların evleri değerince satın alınmıştı. Ev sahipleri de aldıkları para ile yeni dairelerine yerleşti.Birinci derece deprem kuşağında bulanan ve uzmanların 500 yılda bir geçekleşmesi gerek dediği 7 ve üzeri deprem riski bulanan Kahramanmaraş’ta evlerin hepsi yenileniyor.

Gayberli Mahallesinde bulanan ve şu anda 15 Temmuz Millet Bahçesinin yapıldığı alanda evi olan Sefa Kalkan, Hürriyet Mahallesi Ahır Dağı sırtlarında yeni evinde Manşet Gazetesi haberi ekibine konuştu. Hayatının her alanında değişiklik bulunduğunu belirten Kalkan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonra da süreci hızlandırıp her safhasını bizzat takip ettiği için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.


YAŞANTIMIZ GÜZELLEŞTİ

Şuanda 7 katlı lüks bir sitede oturan Sefa Kalkan yaşantısının daha kaliteli bir hal aldığını belirterek: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz. Kendilerinden Allah razı olsun. Oradaki gecekondudan kurtarıp bizi buralara getirdiği için. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu kentsel dönüşümden ötürü kendilerine şükranlarımızı bildiririm. Modern bir yaşam şartı var burada. Oranın yaşam şekli ile buranın yaşam şekli çok farklı. Tertemiz bir evimiz var, doğalgazımız var, çocuklarımın okulu yakın, güzel havası var, Ahır dağının eteğinde olmasından dolayı. Yaşam standartlarımız yükseldi. Oraya bakarak çevremiz tertemiz. En azından mevki olarak güzel, yaşayış tarzı olarak güzel, alışveriş merkezlerine yakın, havası güzel artı insanları daha bir kaliteli”


SOBA YAKMA DERDİM BİTTİ, ÇOCUKLARIM DAHA İYİ ŞARTLARDA YETİŞİYOR

Sümeyye Kalkan ise şöyle konuştu: “Şuanda sitede oturuyoruz. Oradaki yaşantıma bakarak buradaki yaşantım daha iyi. Çocukların gelişimi yönünden, okullarımızın yakın olması bakımından, soba yakma derdimiz bitti. Orada hava şartları daha kötüydü. Burada daha iyi yaşam şartlarımız var. Odalarımızın hepsinde doğalgaz var. Çocuklarımıza ait odalarımız var. Herkes kendi yatağında yatabiliyor. Sabahleyin kalkıp soba yakma derdimiz yok. Çok güzel yaşantımız var. Temizlik yönünden olsun, kir pas, is, sis hiçbir şey yok. Mis gibi sabahları dağ havası ile uyanıyoruz. Yazın serin bir havamız var. Çok güzel yaşantımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederim”     


PARK YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 15 Temmuz Millet Bahçesini aslına uygun yaptıklarını belirterek 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Erkoç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “15 Temmuz’da şahadete eren kardeşlerimizi rahmetle minnetle bir kez daha anıyoruz. Onların hatıralarını inşallah her zaman yüreklerimizde yaşatacağız. Onların yaptığı kahramanlıklara karşılık biz de Sütçü İmam’ın torunları olarak o şehitlerimizin anısını yaşatmak için tam da Kahramanmaraş’ın kalbine dev bir park yaptık.180 bin metre kare. 180 dönüm 15 Temmuz şehitlerimizin ansına yaptık” dedi.


ÇOCUKLARA OYUN GRUPLARI

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerinin yoğun gayret gösterdiği 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde duvarlara yapılan kabartma resimlerle 15 Temmuz ruhu gelecek kuşaklara aktarılıyor. Diğer taraftan çocukları da düşünen Büyükşehir Belediyesi oyun gruplarından ahşap gemi oyun grubu, ahşap gemi oyun parkuru, engelli çocuk oyun grubu, oyun tüneli, dev salıncak, atlı salıncak, anne çocuk salıncağı, engelli salıncak, halatlı tırmanma macera parkuru (5-12 yaş), halatlı tırmanma macera parkuru.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz