Kahramanmaraş’ın en eski mahallelerinden biri olan ve birçok tarihi konağa ev sahipliği yapan Gazipaşa Mahallesi, önemli yatırımları da bünyesinde bulunduruyor. Adeta tarih kokan sokaklarında yapılan yatırımlarla ayakta duran Gazipaşa Mahallesi’nde sokakların giriş ve çıkışlarına çok sayıda teşekkür pankartları asıldı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Gençlik Merkezi, Kur’an Kursları ve birçok parkın yanı sıra tarihi konakların restorasyonlarının yapıldığı Gazipaşa Mahallesi’nin girişimci muhtarı Erol Tanış, Gazipaşa Mahallesi’ne yapılan çalışmaları gazetemize anlattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür etmek amacıyla pankart astıklarını dile getiren Tanış, “Birçok çalışmayı mahallemize kazandıran bir başkan için bir pankart asmışız çokmu, onlar daha fazlasını hak ediyorlar” dedi. Mahalle sakinlerimize layık olmaya çalıştığını belirten Tanış, elektrik kaplolarının yer altına alınmasından doğalgaza kadar birçok çalışmanın mahalleye kazandırılmasını sağladığına dikkat çekti.

SAKİNLERİMİZİN HİÇ ŞÜPHELERİ OLMASIN”

Adil, dürüst ve şeffaf bir muhtarlık yaptığını dile getiren Erol Tanış, Gazipaşa Mahallesi’nin geçmişte geri kaldığını ve ihmal edildiğini söyledi. Tanış, “Çeşitli uluslararası şirketlerde yönetici, şube müdürü, genel müdür ve Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nde komisyonlarda görev yaptım. 2 dönemdir de Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Gazipaşa Mahallesi’nin muhtarlığını yapıyorum. Mahallemizin huzuru ve güzelliği için elimizden geleni yapıyoruz, halkımız bana büyük destek oldular. Eğitim, sağlık gibi sorunlara duyarlı bir şekilde, elimden geldiği kadarıyla mahalle sakinlerimize layık olmaya çalışıyorum. Sakinlerimizin hiç şüpheleri olmasın, adeletten asla ayrılmayacağım. Adil, dürüst ve şeffaf olacağım. Mahallemi her yönden tanıtmak için gerekli her türlü faaliyetlere bulunacağıma söz vermiştim. Şimdi bu sözlerde mahallemiz eski mahallelerden biri olmasına rağmen ihmal edilmiş ve geri kalmıştı. Mahallemizin her yönden gelişmesi için park, yol, ağaçlandırma gibi birçok çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımız hakkında öğrenilecek her türlü bilgi sır olarak bizde saklanıyor. Mahallemize 12 Şubat çete takımı kurdum. Sportif faaliyetlere ve ihtiyaç duyulan her noktaya katkı sağlamaya çalıştım. Dershanelerle görüşerek gençlerin daha ucuz kurs almalarını sağlamaya çalıştım. Başarılı ama durumu olmayan öğrenciler için ve diğer işsiz gençlerimiz için Valilik, Belediye ve diğer özel vakıflar, dernekler ve iş adamlarıyla görüşerek gençlerimize öncelik verilmesini istedim. İşkur, çıraklık ve Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri ile iş birliği yaparak mesleği olmayan gençlerimizi meslek sahibi olmaları için meslek edindirme kurslarına katılmalarını sağladım. Durumu olmayanların fondan, belediyelerden ve diğer özel vakıf ve dernekler destek almalarını sağladım” şeklinde konuştu.

BÜTÜN KURUMLARLA İÇ İÇE ÇALIŞIYORUM”

Görevi icabı bütün devlet kurumlarıyla iç içe çalışmaya gayret gösterdiğinin altını çizen Tanış, özellikle durumu olmayan vatandaşlara yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Tanış, “Görevim icabı bütün devlet kurumlarıyla iç içe çalışmaya gayret ediyorum, devlet kurumlarının çalışma şeklini gayet iyi bilirim. Girişimci bir kişiliğe sahibim. Muhtarlıkla işi olan vatandaşların işlerini anında takip edip sonuçlandırıyorum, bilgi veriyorum. Yaşlılara, kimsesizlere ve engellilere sahip çıkıyoruz. Bunlara bir örnek vermek gerekirse, kimsesiz sokağa atılan E.Ş. adındaki bir yavrumuzu devletimizin şefkatli kollarına teslim ettik. Bu arada yaşlı teyzeler ve kimsesizlere Göktuğ Bakım Merkezi, devletimizin güzel olanaklarından faydalandı. Bu yaşlıları bakım merkezlerinde yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla yine onları da devletimizin şefkatli kollarına teslim ettik. Mahallenin her türlü sorunları için muhtelif yerlere istek kutuları koydum, ama maalesef kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIYORLAR”

Mahallenin giriş ve çıkışlarına asılan teşekkür pankartlarının amacını açıklayan Tanış, “Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Fatih Mehmet Erkoç için pankart astırmamım tek sebebi bize hizmet verdiği ve bizim için gecesini gündüzüne katması içindir. Başta Vali’miz Vahdettin Özkan olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Fatih Mehmet Erkoç’a, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı’mız Necati Okay’a, siyasilerimize, milletvekillerimize, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza ve mülki amirlerime, emeği geçen bütün kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Muhtarlık çok kutsi bir meslektir, tarihçesi dördüncü Murat devrine dayanır. Biz gecemize gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızın takdirini kazanmak ve bir muhtarın yapması gereken işleri yapmak için göreve talip oldum. Bu benim ikinci dönemim. Allah nasip ederse tekrar adayım ama tabiki takdir mahalle sakinlerimizindir. Ben burada gelir gelmez önem verdiğim, elektrik kaplolarının yer altına alınmasını sağladım. Mahallemizde doğal gazımız yoktu, doğalgazın gelmesini sağladım bunları ben yapmadım sadece mahallemize yapılmasını sağladım. Büyüklerimiz sağolsunlar ben sadece mahallemi güzelleştirme anlamında onlara hatırlattım onlarda ellerinden geleni yaptılar. Her gün sokak sokak gezerek bir yerde eksik varsa onların yapılması amacıyla çalışmalar yapıyorum. Burada ayrıyeten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

EN BÜYÜK ÖZLEMİNİN RÖLÖVE ANITLAR KURULU”

Gazipaşa Mahallesi muhtarı olarak en büyük özleminin Rölöve Anıtlar Kurulu’nun Kahramanmaraş’a da açılması olduğunu belirten Tanış, Rölöve Anıtlar Kurulu ile restorasyon ve kültür varlıklarının daha iyi şekilde gün yüzüne çıkacağını söyledi. Tanış, “Sadece unutulan veya unutulmayıp ta hatırlatılmasını sağlamaya çalıştığım, en büyük özlemim 4848 sayılı Rölöve Anıtlar Kurulu’nun Kahramanmaraş’a gelmesidir. Rölöve Anıtlar Kurulu Kahramanmaraş’a geldiği takdirde restorasyon işlerimizi ve 2863 sayılı kültür varlıklarımızın daha iyi gün yüzüne çıkacağını düşünmekteyim. Ayrıca Teknik Üniversite’mizin Kahramanmaraş için büyük bir kazanç olacağını da düşünüyorum. Kahramanmaraş’ta eksikliği hissedilen, devamlı dillendirilen bu Teknik Üniversite’nin de Kahramanmaraş’a kazandırılmasını büyüklerimizden önemle istirham ediyorum” açıklamalarında bulundu.

BİR PANKART ASMIŞIZ ÇOK MU?”

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Gençlik Merkezi, Kur’an Kursları ve birçok parkın Gazipaşa Mahallesi’ne kazandırıldığını altını çizen Tanış, “Birçok çalışmayı mahallemize kazandıran bir başkan için bir pankart asmışız çokmu, onlar daha fazlasını hak ediyorlar” dedi. Tanış sözlerine şu şekilde devam etti, “Yapımında sona gelinen Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi bizim Gazipaşa Mahalle’mize yapılmakta. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi iç ve dış turizmi canlandırmak adına Kahramanmaraş’a büyük bir kazanç oldu. İnşallah UNESCO tarafından da dünya mirası listesine de yakında alınır diye düşünüyorum. Mahallemize yapılan Gençlik Merkezi bu bölgenin en büyük Gençlik Merkezi olacak. Şu anda birinci kat bitti ikinci kata başladılar, toplamda 6 katlıdır. Dulkadiroğlu Belediyemiz tarafından da güzel bir park mahallemize kazandırıldı. Hizmet olan her noktada mahalleme katkı sağlamak için 2 adet Kışla ve Küçükçavuşlu adlı Kız Kur’an Kurs’larımızı açtık. Büyüklerimiz sağolsunlar, Kahramanmaraş için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Bize düşen görev, biz kendimize düşen alanda çalışmalarımızı yapmaktır. Bu yönde çalışıyoruz. Kahramanmaraş’a ve ülkemize daha güzel yarınların geleceğini umut ediyorum. Birçok çalışmayı mahallemize kazandıran bir başkan için bir pankart asmışız çokmu, onlar daha fazlasını hak ediyorlar.”

PANKARLARIN DEVAMI GELECEK”

Yedikuyular Kayak Merkezi, Karamanlı Kavşağı ve teleferik gibi çalışmaları da Kahramanmaraş için önemli bulduğunu dile getiren Tanış, bu projeler için de ayrıyeten pankark asmayı kendisine görev addettiğini söyledi. Tanış, “Pankart asmamızın tek sebebi Yedikuyular Kayak Merkezi, Karamanlı Kavşağı, teleferik gibi çok fazla hizmeti Kahramanmaraş halkıyla buluşturması anlamında da bu güzel çalımalar için ayrıyeten Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Fatih Mehmet Erkoç’a pankart yaptırma gereği hissettim. Bir Kahramanmaraşlı olarak, Türkiye Cumhuriye’tinin bir muhtarı olarak bunu kendime görev addettim. Hatalarım olmuşsa büyüklerimiz affetsinler, sürçü lisan olduysa beni bağışlayın” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz