Uzun yıllardır KAGİD Başkanlığı görevini yürüten Kibar Özdemir’in, tekrar aday olmaması üzerine, mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Neşe Yıldızhan başkanlık için geçtiğimiz yıl Temmuz ayında adaylığını açıklamıştı. Ancak pandemiden dolayı genel kurulların ertelenmesi ile birlikte seçim gerçekleştirilememişti. Bakanlığın Genel Kurulların yapılması kararının ardından Kahramanmaraş Kadın Girişimler Derneği’nin 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Dernek binasında yapılan kongreye; Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Deva Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Koç, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleştirilen kongrede Gazeteci Neşe Yıldızhan, görevi Kibar Özdemir’den devralarak, KAGİD’in yeni başkanı seçildi.

“DEVRALDIĞIM BAYRAĞI EN YUKARILARA TAŞIYACAĞIM”
Kongrede konuşan Gazeteci Neşe Yıldızhan, gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Gördüğüm ilgi beni çok mutlu etti. Derneğin kurucusu olarak Kibar hanıma çok teşekkür ediyorum. Kibar hanımın derneğe çok büyük emekleri var. Kadınların seslerini yükseltti, bize yol açtı. Kibar hanım aday olmadığı için bende bu göreve talibim.

Eğer destek verirseniz devraldığım bayrağı en yukarılara taşıyacağım. Kadın girişimcilerin sayısının artması adına güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Tüm üyelerimizle aktif bir şekilde çalışmak istiyorum. Çok aktif bir dernek olacağımıza inanıyorum.”

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz