TANITIMLARIN VE FUARLARIN ŞEHRİMİZE EKONOMİK VE KÜLTÜREL BİRÇOK KATKISI OLUYOR’

Açıklamasında Önemli bilgilere yer veren Küçükdağlı, tanıtım ve fuar gibi organizasyonlara katılarak şehrin ekonomik ve kültürel değerini yükselttiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Yapılan Fuarların ve festivallerin şüphesiz bir ilin kapsamlı olarak tanıtımına katkısının çok büyük olduğunu ifade etmek istiyorum. Özellikle turizm fuarlarının aynı zamanda da birer tanıtım fuarı olduğunu, uluslararası platformlarda gerçekleştirilen, bu zaman zaman yurt içinde zaman zaman da yurt dışında gerçekleşen fuarlarda, katılımcı ve ziyaretçi boyutuyla baktığımız zaman muhakkak şehre bir katkısı vardır. Kartvizit takdim etme gibidir. Kişinin sahip olduğu kartviziti bir başka kişiye takdimi gibidir. Bir ili kartvizit olarak diğer illere takdim etmek gibidir, böyle bakmak gerekir. Nitekim İktisas fuarlarında da bu geçerli. Yine tarım fuarının devam ettiğini, istihdam fuarının gerçekleştiğini biliyoruz. Bunun dışında özellikle Kahramanmaraş’ı yurt içinde İstanbul’da, Ankara’da, Antalya da, İzmir’de, yani metropol kentlerde bir takvim yılı içerisinde, mutlaka o metropol şehirlerinin en etkili olan format fuarlarında, yapılan proje ve etkinlikleri de sunmak gerekiyor. Bu bağlamda başlangıçta farklı çalışmalarda gerçekleştirdik ama son yıllar da Metropol şehirlerde, İstanbul turizm fuarında, İzmir Travel Turkey Turizm Fuarında, Antalya Yörex Yöresel Ürünler Fuarında ve Ankara’da Expo Turizm Fuarı olmak üzere, Kahramanmaraş ili olarak etkinliklerde ve uluslararası fuarlarda tanıtım gerçekleştiriyoruz. Bunu da valiliğimiz ve kurumumuzun koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının finans desteğiyle, bakanlarımızın desteğiyle, belediyelerimizin desteğiyle, Ticaret Sanayi Odasının, Ticaret Borsamızın desteğiyle, Esnaf Odalarımızın desteği ile çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Birlikte hareket etmekte her zaman fayda vardır. ayrıca Ankara ve İstanbul’da, Kahramanmaraş tanıtım günlerini de hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Tanıtım günlerinin de katkısı artık geleneksel bir hal aldı, kültür oluştu iller için. Neredeyse Anadolu’nun tüm illeri, birçok il Ankara’da ve İstanbul’da tanıtım günleri gerçekleştiriyor. Burada hem hemşerileri arasında, hem Ankara ve İstanbul halkı içerisinde farklı farklı şeyler, özlemlerin giderilmesine gibi, ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlanması gibi çalışmalar yapılıyor. Şenlik havasında ayrıca bunlar. Tabi ki ekonomik katkısı da var bu tanıtımların. Tamamen tanıtım boyutuyla görmemek gerekir. Bu tanıtımların şehrimize ekonomik, kültürel yani birçok alanda da etkisini görüyoruz. Bu tanıtımların da şehrimiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”

DONDURMA FESTİVALİ ULUSAL BİR BOYUTA ULAŞMIŞTIR’

Bu yıl ilki düzenlenen Kahramanmaraş 1. Uluslararası dondurma ve kültür sanat festivalinin şehrimize ekonomik yönden büyük bir katkı sağladığını ifade eden Küçükdağlı, Maraş Dondurmasının ulusal bir değer kazandığını söyledi. Küçükdağlı, “Bu yıl ilki Kahramanmaraş’ta ilki düzenlenen dondurma festivali var, katılmış olduğumuz farklı festivaller var. Bu festivaller tamamen bir şenliktir, bir şovdur, bir tanıtımdır. Ayrıca turizm aracılığıyla da turizme ve ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bu tür festivallerin olması, Festival içinde bulunan sektörleri ayrıca yukarı taşıyacaktır. Dolayısı ile Kahramanmaraş dondurması, şehrimiz için ulusal boyuta ulaşmış bir tanıtım ürünüdür. Yani Maraş Dondurması ile sadece Kahramanmaraş için Türkiye’de değil, tüm dünya da ulusal bir boyutta değer kazanması için bu tür festivaller yapılıyor” dedi.


 

FUARLARDA ŞEHRİMİZE VE ESNAFIMIZA EKONOMİK YÖNDEN KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Antalya’da düzenlenen Yörex Fuarının şehrimize kültürel ve ekonomik bakımdan katkı sağladığını belirten Küçükdağlı şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl Yörex Yöresel Fuarının 8’incisi gerçekleştirildi. Tamamen yöresel ürünler tüm Türkiye’de ki, Anadolu’da ki illerimizin birçoğunun, özellikle coğrafi işaret almış ön plana çıkan ürünleri ile birlikte, yöresel ürünlerini, yerli ve yabancı tüm Antalya halkının, bölge halkından gelen insanlar da var bunların için de, bunlara şehrimizin yöresel ürünlerini tanıtıyoruz. Kahramanmaraş dondurması, biberi, tarhanası, ekşi ahıtı, Maraş Çöreği, bunlar bilinen bir ürün. Vatandaşlar bunları görünce tadıp almak istiyor ve bazı ürünleri ilk defa görenler de oluyor ve sofralarında kullanmaya başlayan insanlar da var. Bu tür birçok yöresel ürünlerimiz farklı şehirlerden gelen insanlar tarafından talep ediliyor. Dolayısı ile bu hem tanıtıma katkı sağlıyor, hem de sektörlerimiz açısından faydalı oluyor. Ayrıca şehrimizin el sanatlarının da takdimini yapıyoruz. Simsırma, Ceviz Ağaç Oymacılığı, Bakır İşlemeciliği, Çarıkçılık gibi öne çıkan geleneksel el sanatlarımızın da tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu tür tanıtımlar esnaflarımıza, bu sektör de bulunan hizmet veren vatandaşlarımıza da çok büyük katkı sağlıyor. O yüzden bu tür festivallerin ve tanıtımların içerisinde mutlaka ve mutlaka bulunmaya çalışarak, hem şehrimize hem de esnaflarımıza ekonomik yönden katkı sağlamaya çalışıyoruz.”


 

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz