Tarım makineleri ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine, tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı yelpazesine sahip olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı- KTF 2019, bugün bir kez daha kapılarını açıyor. Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarım sektörünün önde gelen üreticilerini, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetleri ile buluşturarak sektörel görüşmelerin yapılacağı ticari bir platform oluşturmayı hedefliyor.

"FARKLI ÜRÜNLER SERGİLENECEK"
Fuarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, "Kahramanmaraş’ta 2019 yılı üretim sezonunu geride bıraktığımız şu günlerde tarım sektöründe olan hareketlilik bitmiyor. Bugün itibari ile Kahramanmaraş’ta başlayacak olan 6.’sını düzenlendiğimiz tarım fuarına hazırlıklar son hızı ile devam ediyor. Gerçekleşecek olan bu tarım fuarına tüm üreticilerimiz, çiftçilerimiz, tarımla iştirak eden, tarıma ilgi duyan tüm vatandaşlarımızın ve tarımla ilgisi olmayan insanlarımızın da tarıma sahip çıkması gerektiğini ve bu fuara ilgi göstermesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Tarım olmazsa olmazımızdır bunun bilinci ile hareket ederek tüm Kahramanmaraşlıları tarım fuarına bekliyoruz. Akşamları saat 8’e kadar açık olacak olan fuarımıza ümit ediyoruz ki her kesimden insanımız ziyaret edip, Kahramanmaraş’ta yetişen ürünler konusunda ufak da olsa bilgi sahibi olurlar. Gerçekleşecek olan bu tarım fuarının gerek yerel gerek ulusal basın aracılığı ile duyurup katılımın yüksek olmasının sağlanması Kahramanmaraş tarımı için çok önemlidir. Bu fuarda Kahramanmaraş’ta yetiştirilen farklı, yelpazesi geniş ürünlerimiz de sergilenecektir. Fuarımız, Kahramanmaraş’ta yetişen ürün yelpazesinin genişliğinin öğretilmesi açısından tüketici ile üreticinin arasında bir köprü olacaktır. Bu fuara kamu kurumlarının sahip çıkması, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ziyaretçiler getirmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİ CİDDİ ANLAMDA SIKINTILAR YAŞIYOR"
Kahramanmaraş çiftçisinin ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını anlatan Çetinkaya, "Kahramanmaraş’ta çiftçi ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Bu tür fuarların üreticimize ve çiftçimize her zaman avantajlarının olduğu ve yeni çıkan teknolojik ürenlerle üreticileri buluşturma açısından son derece önemlidir. Çünkü çiftçilerimiz yeni çıkan alet edevatları ve birçok ürünü bu tür fuarlarda görebilmektedir. Çiftçilerimizin işleri ile alakalı son teknolojiyi takip etmesi bakımından bu fuarlara mutlaka ziyaret etmeleri gerekiyor. Alışveriş açısından fuara özel indirimlerden faydalanıp ürünleri daha kolay edinmeleri için de yine fuarımız son derece önem taşıyor. Yaşlı, genç, tarıma ilgili, ilgisiz tüm halkımız fuarımıza ziyarete bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz