Türkiye’deki Mülteciler için Yardım Programı(FRIT 2) kapsamındaki Göksun, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü Atık Su Arıtma Tesisi projeleri için paydaş katılım planlarının halka tanıtılması ve uygulamaları konusunda dört ilçede bilgilendirme toplantıları yapıldı. Göksun, Andırın, Çağlayancerit ve Ekinözü İlçelerinde proje süreciyle ilgili yapılan paydaş katılım toplantısında paydaş katılım planının amacı, uygulamaları ve şikâyet mekanizmasının nasıl çalıştığına yönelik bilgi verildi. Paydaş katılım planı sayesinde projeden etkilenen insanlara ve diğer paydaşlara proje ve etkileri hakkında görüş ve endişelerini ifade etme olanağı sunuluyor.

Atık Su Arıtma Tesislerinin yapımıyla bölgedeki halkın sağlıksız koşullardan, bulaşıcı hastalıklara yol açan fosseptiklerden ve alıcı ortamlara yapılan geçici deşarjlardan kurtulması, ilçe ve yakın çevresindeki yerleşimlerin modern yaşam şartlarına sahip olması sağlanacak.

Toplantılara; Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Çağlayancerit Belediye Hanifi Sarıaltun, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çeçen, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mahmut Beyaz