Gelin ve damatların dış çekim için doğal ortam tercihinde ilk sıraya yer verdiği Kapıçam tabiat parkı, genç çiftlerin yoğun ilgi gösterdiği mekânların başında geliyor. Fotoğrafçı Yalçın Ördek, "Herkes fotoğraf çekebilir ama herkes evlilik fotoğrafı çekemez, evlilik fotoğrafçılığı ve hikâye fotoğrafçılığında farklı olursanız karşınızdaki çift özel olduğunu hissedecektir” dedi.

FOTOĞRAFIN DOĞAL OLMASINA DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUM”
Dış mekân fotoğrafçılığı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Fotoğrafçı Yalçın Ördek, “Çiftlerimizin istekleri genelde şunlar; ‘Biz çekimde kasılıyoruz’, ‘Biz fotojenik değiliz.’ Bazı arkadaşlarımız çiftlerin yapamayacağı şeyleri yaptırmaya çalışıyorlar. Bu bir kişisel beceridir. Ben pozu gösteririm. Kişi onu kendinden doğaçlama bir poz olarak devam ettirebilir. Ama insanlar böyle karikatür gibi ne gördüyse onu yaptırmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla çiftlerimiz bunların şikâyetçi. Ben fotoğrafları doğaçlama çekiyorum. Yani insanların yapabileceği şeyleri yaptırmaya çalışıyorum. Özellikle fotoğrafın doğal olmasına daha çok önem veriyorum. Çünkü insanlar doğal olmayı daha çok seviyorlar” şeklinde konuştu.

2011 YILINDAN SONRA İNSANLAR DOĞAL MEKÂNLARA YÖNELDİ”
İnsanların 2011’den bu yana doğal mekânlarda fotoğraf çektirmeye daha çok özen gösterdiğini söyleyen Ördek, “Stüdyo fotoğrafçılığı uzun zamandır insanlar tarafından tercih edilen bir mekândı. Ama 2011 ve sonrasında insanlar fotoğrafı doğal mekânlarda çektirmeye daha çok özen gösteriyorlar. İnsanlar doğal şeylerden hoşlanıyorlar. Kahramanmaraş’ta çekim yapılabilecek birçok yer var. Bunlarda başlıcaları Kapıçam Botanik Park, Tren istasyonu, Taş köprü, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Menzelet Barajı, Atatürk Parkı, Arslanbey Mesire Alanı gibi birçok yer var. İnsanlar genelde Kapıçam Botanik Park’ta çekim yaptırıyorlar” ifadelerini kullandı.

BU İŞTE EN ÖNEMLİSİ İNSANLARA VERDİĞİNİZ POZİTİF ELEKTRİKTİR”
“Bu işte en önemlisi insanlara verdiğiniz pozitif elektriktir” diyen Ördek, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “İnsanlara pozitif elektrik verirseniz insanlar size güven duymaya başlar. Güven duyduktan sonra da insanlar daha rahat hareket ediyor. Yani aslında daha güzel ve daha doğal pozlar ortaya çıkıyor. Kadrajımızı iyi ayarlamamız lazım. Olabildiğince insanların alışageldiği gibi değil de daha efsanevi daha ilginç kareler yakalamak lazım.”

HER TÜRLÜ FOTOĞRAFI ÇEKEBİLİYORUZ”
Sözlerinin devamında yaşadığı bir anıyı anlatan Ördek, şöyle konuştu: “Bundan 4 ay önce Mart ayında çekim yapıyorum. Gelin hanım bir tane fotoğraf gösterdi. Fotoğrafta Ürgüp vardı. Bana bu şekilde yapabilir miyiz dedi. Bende yapabiliriz dedim ve gelin hanım bana güldü. Daha sonra fotoğrafı çektim ve gelin hanım çektiğim fotoğrafa dönüp baktı ve fotoğraftaki yer ile burası aynı mı dedi. Bende evet dedim. Daha sonra bana teşekkür etti.”

ÇİFTLERİMİZ DÜĞÜN FOTOĞRAFI İÇİN ACELE ETMESİNLER”
Çiftlerin düğün fotoğrafı için acele etmemeleri gerektiğinden bahseden Ördek, “Evlenen çiftlerimize Allah yardım etsin. Yoğun bir süreçten geçiyorlar. Gelinlikçisi, mobilyacısı, emlakçısı derken bir sürü işle uğraşıyorlar. Dolayısıyla düğün fotoğrafı en sona kaldığı için insanlar bayağı bir zorlanıyorlar. Bundan dolayı insanlara acele etmemelerini tavsiye ediyorum. İnsanlarda sürekli çelişkiler var” diye konuştu.

HERKES FOTOĞRAF ÇEKEBİLİR AMA HERKES DÜĞÜN FOTOĞRAFI ÇEKEMEZ
Herkesin fotoğraf çekebileceğini ancak herkesin düğün fotoğrafı çekemeyeceğini anlatan Ördek, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz çekimlerimizde çekim ücreti olarak bir şey almıyoruz. Biz albüm bazında çalışıyoruz. Yani her bütçeye göre albümlerimiz var. İnsanları olabildiğince boş göndermemeye çalışıyoruz. Zaten boşta göndermiyoruz. Herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim için kalite tesadüf değildir. Herkes fotoğraf çekebilir ama herkes düğün fotoğrafı çekemez. Herkes düğün hikâyesi çekemez. Yani bunda bir yetenek olması gerekiyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz