Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği Tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf sergisi Kahramanmaraş’ta büyük ilgi görüyor.

 Daha önce bir alışveriş merkezinde vesonrasında Kahramanmaraş Tarım Fuarında sergilenen 6. tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar 3. Kez Kahramanmaraş’ta fotoğraf severler ile buluştu. K.S.Ü. Ziraat Fakültesi, sergi salonunda açılan fotoğraf sergisine ilgi büyük oldu.Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan fotoğraf yarışmasında, önceki yıllardan farklı olarak açılan 'Toprak' temalı ayrı bir kategori ile de toprağı korumanın önemine dikkat çekilmişti. Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU “Bakanlığımız bu yarışma ile sosyal ve bireysel bilinci geliştirerek tarımın hangi şartlarda, hangi aşamalardan nerelere geldiğini ve tarımın insan hayatıyla nasıl iç içe olduğunu anlatılmaktadır” dedi. Fotoğraf sergisini gezen fotoğraf severler ise memnuniyetlerini dile getirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı tarafından 2009 yılından bu yana Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışması düzenleniyor.
Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisini Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, K.S.Ü. Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci, K.S.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Kaygusuz, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, K.S.Ü. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Emine İkikat Tümer,
Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Ent. Müdürü Hasan Gezginç, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Geyik, ve çok sayıda fotoğraf sever gezdi.
Haber Merkezi




Editör: Mahmut Beyaz