Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına’yı makamında kabul etti. Hem güvenlik korucularının taleplerini iletmek hem de verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek amacıyla Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret eden Celalettin Fırtına, “Güvenlik korucuları olarak Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde verilen her türlü görevi yaptığımız gibi, kendi köylerimizin güvenliğini de aynen sağlıyoruz” dedi.

“KORUCULARIMIZIN KAYDA DEĞER SORUNU KALMADI”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına, Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde bulunan 160 mahallede görev yapan 3 bini aşkın korucunun taleplerini anlatmak amacıyla Vali Özkan’ı ziyaret ettiğini söyledi. Fırtına, “Kahramanmaraş’ın 11 ilçesindeki 160 mahallede iki bine yakın görev yapan güvenlik korucuları ile gönüllü ve emeklileriyle sayısı üç bini aşan korucu camiamızın dernek başkanı olarak valimizi makamında  ziyaret edip, güvenlik korucularımızın son durumları ve dernek faliyetlerimiz ile alakalı bilgi arz ettik. Korucuların bazı beklentileri ve görevleriyle alakalı istişarelerde bulunduk. Sayın Valimiz Kahramanmaraş’ta göreve başladığı günden itibaren terörle mücadeleye, huzurun ve asayişin sağlanması konularına göstermiş oldukları hassasiyetleriyle, biz güvenlik korucularına daha da önem ve değer vererek her zaman korucularımızın yanında olmuştur. Sayın valimizle görüşerek korucularımızın il sınırları içerisinde yapılan tüm görev ve faliyetleri hakkında bilgi arz ettik korucuların yerelde çözülmesi gereken  konuları üzerinde istişarelerde bulunduk. Sayın valimizin değerli ilgileriyle korucularımızın çözümsüz kalan kayda değer bir sorunu olmamıştır” dedi.

“HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kahramanmaraş’ta terörle mücadele esnasında 10 korucunun şehit olduğunu aktaran Fırtına, “Güvenlik korucuları olarak Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde verilen her türlü görevi yaptığımız gibi, kendi köylerimizin güvenliğini de aynen sağlıyoruz. Jandarma teşkilatımızda er sınıfında askerlik süresinin kısaltılması ile karakollarımızın nöbet ve diğer görevlerinden de yardımcı personel olarak büyük katkı sağlıyoruz. Güvenlik koruculuğu sisteminin özellikle 678 sayılı KHK kapsamında çok daha farklı bir statü alarak, devletimizin 54 bin kişilik sayısıyla üçüncü silahlı gücü konumuna gelmiştir. Askerimizle beraber ve emrinde bir asker, bir polis gibi güvenlik korucularımızda devletimiz adına her aşamada güvenlik ve asayiş görevlerinde yer alan önemli bir sistemdir. Bu güne kadar Kahramanmaraş’ta terörle mücadelede  10 korucumuzu şehit verdik, diğer illerimizle bin 800’e yakın korucu şehidimiz var ve bir o kadarda gazimiz mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“KORUCULUK DAHA İYİ KONUMA GELECEK”

Koruculuğun ilerleyen günlerde çok daha iyi konuma geleceğini aktaran Fırtına, “Vatan savunmasında, görevlerin her aşamadında gece gündüz kar kış demeden görev yapan güvenlik korucularımıza önem ve değer vererek geçtiğimiz dönemlerde bazı önemli iyileştirmeler yapan, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Arif Çetin’e, yerelde bizlerden sevgi ve ilgisini esirgemeyen başta Kahramanmaraş Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, İl Jandarma Komutanımız Albay Numan Öksüz’e ve komutanlarımıza tüm güvenlik korucularımız adına teşekkür ediyorum. Korucularımızın yaptıkları bu fedakarlıkların karşılığını zamanla dahada fazlasıyla alacaklarına, koruculuğun çok daha iyi bir konuma çıkartılacağına olan inancımız tamdır. Hükümetin bu konudaki hassasiyetininde bilincindeyiz. Bizler her zaman terörün her türüyle mücadele görevinde ve diğer tüm görevlerde azimle devletimizin aynen emrindeyiz. Sayın Valimize ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz