Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına, köy korucuları için tanınan hakların genişletilmesiyle birlikte Korucuların, verilen imkânlardan artık daha da çok yararlandığını belirterek Hükümete yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına, Köy Korucularının uzun yıllardır PKK Terör Örgütü ile mücadelede ciddi katkı sağladığını ve bu hükümet döneminde de Köy Korucularının imkânlarının üst seviyelere çıkarıldığını ifade ederken Hükümete teşekkür etti. Fırtına sözlerinin devamında şunları söyledi: “Yaklaşık 35 yıldır geçici sıfatıyla terörle mücadele eden koruculuk sisteminde değişikliğe gidildi. Korucular konfederasyonu yöneticisi olarak devlet ve hükümet yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi” dedi. Fırtına, Yıllardır devletimizin emrinde milletimiz adına PKK terör örgütü ile bire bir kırsalda başarılı bir silahlı mücadele yaptık ve yapıyoruz 15 Temmuzda da yine milletten yana tavır alarak hain darbe girişimine de karşı koyarak demokrasimize vatanımıza sahip çıktık. Koruculuk sistemi terörle mücadele amaçlı,  26 Mart 1985 yılında köy kanunun 74. maddesinde değişikliğe gidilerek o tarihte alel acele geçici köy korucusu adı altında ve hiç bir sosyal hakka sahip olmadan uzun yıllar devletimize hizmet etmişlerdir.2007 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde vermiş olduğu bir talimat ile ilk defa korucularımıza emeklilik hakları tanınmış ve primsiz ödemeler genel müdürlüğünce emeklilikleri sağlanmakta iken 2013 yılında bu emekli korucularımızın maaşlarına %70 oranında zam yapılmıştır. Korucu, şehit yakınlarına da tüm şehit yakınlarına uygulanan olanaklar sağlanmıştır. Taleplerimiz arasında bulunan geçici ve köy ibaresi kaldırılarak yerine güvenlik korucusu ismimiz 29 Ekim cumartesi 2016 da 675 sayılı kanun hükmünde kararname ile resmiyet kazanmıştır, yeni ismimiz güvenlik korucusu olmuştur.

KORUCU SAYISI ARTIRILIP, KORUCU TİMİ KURULACAK

Yine her bir korucumuza emekliler dâhil birer defaya mahsus vergiden muaf harçsız silah taşıma ruhsat kanunumuzda bu kararname ile yürürlüğe girmiştir. Hükümetimizin korucu ismini değiştirmesiyle artık güvenlik korucuları devletin resmi güvenlik gücü haline dönüştürerek terörle mücadelede daha etkin ve daha başarılı olacaklarının göstergesi olmuştur. 1300 TL asgari ücret alan korucularımızın 12. ayda 2017 bütçe görüşmelerinde ise maaşlarında hatırı sayılır bir artışa gidilecek ayrıca yeşil kartlı olan korucularımız artık sigortalı da sayılacaklar. Bununla birlikte korucu sayısı bakanlar kurulu kararı ile pek yakında peyder pey artırılacak ve daha da gençleştirilerek timler kurulup terörle daha etkin ve başarılı bir mücadele etmeleri sağlanacaktır, yaslı ve hasta olan korucularımız emekliliğe ayırtılarak yerlerine kendi çocukları veya yakınları alınacaktır. Kuruluşunda adeta bir köy bekçisi olarak kurulan koruculuk sistemi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duyarlı talimatları ile zamanla resmiyet kazanarak devletin güvenlik gücü haline dönüştürülmüştür. Tüm bu gelişmelerden dolayı başta sayın reisimize Sayın Başbakanımız Binali Yıldırıma içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soyluya ve hükümetimize, ayrıca Sayın Genel Kurmay Başkanımız Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanımız Yaşar Güler paşamıza da katkı ve duyarlılıkları için konfederasyonumuz adına şükranlarımızı arz ediyorum. Güvenlik korucuları bu vatanın yerli ve milli bekçileridir bizim için önce vatan.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz