Fırıncılar Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin Divan Başkanlığını Enver Çelebi, Başkan Yardımcılığını Eyyup Zıba, Kâtip üyelikleri ise; Cahit Yanık, Ali Biricik ve Halil Gemci yaptı.

İki listeli olması nedeni ile ilgi, katılım ve tansiyonun hayli yüksek olduğu kongrede ilk olarak kürsüye gelen odanın eski başkanı ve başkan adayı Emrullah Baltacı, şunları kaydetti: “Odamızın iyi yönetilmediği ve esnafımızla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını buradaki esnafımızın hepsi bilmektedir. Biz daha iyi ve güzel çalışmalar yapmak için bu göreve talip olduk. Kendi işyeri olmayan başkan; kullandığımız ve para vererek aldığımız un, yağ, maya ve odunun fiyatını, gelen zamları nereden bilecek. Ancak bize teveccüh ederseniz bu aksaklıkları düzelteceğimize sizlerin huzurunda ekibim adına söz veriyorum. En önemlilerden biriside esnafımıza KOSGEB kredilerinden sonuna kadar faydalandırmaya söz veriyoruz. Sorunları olan esnafımızla istişare yapacağımı belirtir; huzurlarınızdan ayrılmadan önce sizi size, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

MEVCUT BAŞKAN NELER ANLATTI?

Daha sonra konuşan ve 3 dönemdir başkanlık yapmakta olan mevcut başkan Erol Güneş ise şunları ifade etti: “Allah nasip etti sizlerin desteğiyle 2005 yılında odayı teslim aldık. Fırıncılık sektöründe Türkiye’nin 2. adamı konumuna geldik ama biz bu makamlarla övünmedik şımarmadık. Dört yıllık zorlu çalışma dönemimizin sonuna geldik. Fırıncılar Odası yönetim kurulu olarak mesleğimize ve meslektaşlarımıza layık olma adına elimizden gelen çabayı sarf ettiğimize inanıyorum. Öküz altında buzağı arayanlar, (çamur at izi kalsın) gibi düşünenler var. Değerli arkadaşlar bize bu görevi layık göreli 12 yıl oldu. Teslim aldığımız odanın halini dün gibi hatırlıyorum; kırık bir koltuk, bir defter, iki dosya, kırık bir masa, bir tane daktilo ve 12 bin 500 TL borç, şaka söylemiyorum. Bugün odamızın 40 metrekarelik iki adet mülkiyeti kendine ait bürosu, bir hizmet aracı var. Eleştirenleri Allah’a havale ediyorum. Değerli kardeşlerim şu an size başkan adayı olan Emrullah Baltacı, (Erol Başkan odamızın tapusunu kendi üzerine yaptı, sigortaya 150 bin TL borcu var, bankadan 150 bin TL kredi çekti odayı borçlandırdı) diye seçim malzemesi yapıp yalan söyleyenler bugün size başkanlık yapmak için aday oluyor. Senin bu odaya kaç kuruş faydan oldu ki; sen 15 yıllık aidat borcunu seçimden üç gün önce gelip 10 yıllığını ödedin daha da zaman aşımına uğrayan 5 yıllık aidatını da almadık, alamadık. Bu anlayışla bu inançla çıktığımız bu yolda sizleri bir kez daha birlikte yürümeye davet ediyoruz. Şimdi hedefleri büyütme zamanı sevgi ve saygılarımla.”

TATSIZ OLAYLAR YAŞANDI

Kongre devam etmekte iken iki adayın taraftarları arasında çıkan ağız dalaşı daha sonra kısa süreli arbedeye dönüştü. Kongre salonuna Çevik Kuvvet ekiplerinin girmesi sonucu gruplar ancak sakinleştirilebildi. Çıkan bu tatsız olay büyük üzüntüye yol açtı.

DÖRDÜNCÜ DÖNEM İÇİN DE VİZE ALDI

Kongrede daha sonra gündem maddeleri tek tek görüşülüp ele alınarak karara bağlandı ve seçime geçildi. 271 üyesi bulunan odanın seçimi sonucunda Erol Güneş, 160 oyla yeniden başkan seçilirken, diğer aday Emrullah Baltacı ise 74 oyda kaldı. Bu arada 5 oy ise boş çıktı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Erol Güneş (Başkan), Ejder Çuka, D. Mehmet Kurt, Zeki Güler, Mehmet Belveren, Mustuk Işık, Duran Karademir.

YÖNETİM KURULU YEREK ÜYELERİ: Ali Dilken, Âdem Ceyhan, Şaban Edikli, Hasan Şireci, Gökhan Osanmaz, Hacı Torun, Bahri Demirkıran.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Kenan Karabıyık, İbrahim Harmankaya, Özkan Gedemen.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Âdem Kalem, Muhammet Kırıcı, Hakan Alparslan.

Yeniden başkan seçilen Erol Güneş ile yeni yönetimini tebrik eder; yeni görevlerinde başarılar dileriz. (LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz