Afrin’de tarih yazan kahraman Mehmetçiğe destekler bitmek bilmiyor. Mehmetçik kırsalda eli kanlı teröristlerle göğüs göğse çarpışırken, 80 milyonluk Türk halkı ise Mehmetçiğin yanında olduğunu göstermek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Sınırdaki kimi vatandaşlar askerine yemek götürerek, moral vererek destek olmaya çalışırken kimi vatandaş ise operasyonun simgesi olan Zeytin dalını alarak askerinin yanında olduğunu göstermeye çalışıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta da harekâta destek olmak isteyen vatandaşlar, ihtiyacı olmasa da fidancılardan zeytin fidanı alıyor.
Manşet Gazetesi olarak kentteki fidancı esnaflarıyla yaptığımız görüşmelerde, operasyonun başlamasıyla birlikte zeytin fidanı satışında rekor seviyeye ulaştıklarını belirten fidancı esnafları, bu durumdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

ZEYTİN FİDANINDA YÜZDE 20 İNDİRİM VAR”
Bilici Fidancılık İşletme Sahibi Ümit Bilici, Zeytin Dalı operasyonu başlamasıyla birlikte vatandaşların askerlere destek olmak için zeytin fidanı aldığını ifade etti. Tüm Kahramanmaraşlıları zeytin fidanı almaya davet eden Bilici, operasyona destek olmak adına zeytin fidanlarına yüzde 20 indirim yaptığını söyledi. Bilici, “Zeytin Dalı operasyonu başladıktan sonra tüm hemşerilerimiz hem hükümetimize hem ordumuza destek amacıyla boş alanlarını zeytin ağaçlarıyla süslemeye başladılar. Afrin operasyonunun başlamasıyla zeytin dalı satışlarımız yüzde 70 oranında arttı. Vatandaşlarımız bu süreçten sonra zeytin fidanına daha çok ilgi göstermeye başladılar. Bizde bu bağlamda vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve barışın simgesi olan zeytin dalının Kahramanmaraş’ın her yerde olması için tüm müşterilerimize uygun fiyatla zeytin fidanı satıyoruz. Operasyonun başladığı günden bu yana 30 bin zeytin fidesi dağıttık. Fiyatlarımız 8 ila 25 TL arasında. Biz Bilici fidancılık olarak hükümetimizin, ordumuzun yanındayız. Vatanımız için canımızı seve seve veririz. Afrin operasyonu nedeniyle tüm zeytin ağaçlarında yüzde 20 indirim var” ifadelerini kullandı.

BİNE YAKIN ZEYTİN FİDANI SATTIK”
“Zeytin Dalı operasyonu başladıktan sonra vatandaşımız zeytin fidanına daha çok teveccüh göstermeye başladı” diyen Nazif Fidancılık sorumlusu Eşref Işık ise, şöyle konuştu: “Zeytin fidanı satışlarımız mevsimsel olarak 11’inci ay ile 12’nci ay arasında bir yoğun satışımız olur. Ondan sonra bir aylık bir duraklama dönemi olur. Ama özellikle vatandaşlarımız Türkiye’mizin geleceği, bekası için yapılan Zeytin Dalı operasyonu başladıktan sonra vatandaşımız daha çok teveccüh göstermeye başladı. Vatandaşlar buraya geliyor ve “Bizim ihtiyacımız yok ama 10 tane 20 tane zeytin fidesi alacağız” diyorlar. Bunu bariz olarak geliyorlar ve söylüyorlar. Bu zeytin dalı artık bizim bir hedefimiz oldu. Askerlerimiz orada ülkemiz için çarpışıyorlar, savaşıyorlar. Bizlerde zeytin dalımızı dikerek, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunalım. Ülkemiz daha çok güçlensin. Daha çok satışımız olsun. Ekonomimiz daha çok iyileşsin. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı ve çok hassas. Operasyonun başladığı günden bu yana bine yakın zeytin fidanı sattık.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz