Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ildeki dondurma firmaları ile yapılan ortak çalışma ile birincisi düzenlenen dondurma festivali ile Kahramanmaraş’ın ismi üst kulvarlara çıkmıştı. 2017 yılının Eylül ayında düzenlenen festivalle, Kahramanmaraş’a ünlü akını yaşanmış, Büyükşehir Belediyesi ve dondurma firmalarının oluşturduğu bir tır ise illeri gezerek dondurmayı tanımıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ışığında Kahramanmaraş’ta dondurma sezonu resmen açıldı. Halk hava sıcaklıklarının 15-20 derece olması ile birlikte soluğu dondurma satanlarında aldı. Külah külah, tabak tabak dondurmalar serinlemek ve bu doğal lezzeti tatmak isteyenler pastanalere akın etti.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kervan Pastaneleri Çarşı Şube Müdürü Murat Dagaçan, satışların gayet arttığını belirtti.

Sezonun Kahramanmaraş’ta kapanmadığına vurgu yapan Dagaçan: “Dondurma sezonumuz açıldı. Zaten Kahramanmaraş’ta sezon hiç kapanmıyor. Mevsimi itibarı ile hız kazandı satışlar. Satışlar çok güzel geçiyor. Festivalin katkısı illa ki oldu. Özellikle Sami Kervancıoğlu Kaptan Şapkası ile lokomotif olarak ilerledi. Güzel bir şey oldu, verimli geçti. Şehrimize verimle geçti. Sadece dondurmaya değil şehrimize her türlü katkıyı sağladı. Daha da ileri de gelişecek inşallah. Tüm sektör, tarhana, biber, yöresel ürünler hız kazanıp büyük bir ivme kat edecek” dedi.

KAYAK MERKEZİ TANITTI, FESTİVAL İKİYE ÇIKARDI

Kahramanmaraş’ta yapılan her hizmetin her yatırımın satışa da yansıdığına değinen Dagaçan şunları söyledi: “ Yedikuyular Kayak Merkezi ve yapılan hizmetler ile şehrimiz kendini göstermeye başladı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olsun güzel çalışmalar yapıyorlar. Artık Kahramanmaraş Kabuğunu kırdı. Kendini gösteriyor. Zaten su sporları da yapılıyor. Büyük mesafe katedeceğiz ondan eminim. Etkinlikler ile hissediliyor. Aktiviteler, kış sporlar kendini hissettiriyor”

İLGİ ÇOK İYİ

Dagaçan şöyle konuştu: “Vatandaşların ilgisi çok güzel. Yerli yabancı herkes dondurma ve yöresel ürünlere akın ediyor. Festival öncesi dondurma satışları ile festival öncesi dondurma satışlarının arasında ciddi farklar var. satışlarımız artı kazandı. Dondurmayı vatandaş artık; ‘Sıcaklığımız geçsin diye’ yiyordu. Şimdi ise bilinçli bir şekilde tüketmeye başladı. Artık dondurma tercihen satılan ürün oldu”

Haber: Mustafa Kılınç – Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz