AK Parti Dulkadiroğlu İlçe kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları hizmetleri anlatarak önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal Belediyecilik anlamında sağlık ocağı, Pazar yeri, taziye evleri gibi buna benzer birçok ihtiyaç duyulan şeyler yapıldığına vurgu yapan Yavuz, “Kadın Kolları Başkanı olarak hedeflerimiz çok büyük. Yapacağımız projeler çok önemli ve bunları hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.


ÖZ VERİ İLE ÇALIŞIYORUZ
Göreve geldikleri günden bu yana ekip arkadaşları ile çok verimli bir şekilde çalıştıklarına değinen Yavuz, “AK Parti ailesine 2013 yılında katıldım ve Dulkadiroğlu’nda Sosyal İşler Başkanı olarak görev aldım. 2015 yılında ise teşkilat başkanı olarak göreve başladım. Şimdi ise AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevi verildi. Aldığımız bu kutsal bayrağı ise en güzel şekilde ve en yukarıya taşımak için gayret edeceğiz. Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak çok zor bir görevim var fakat çıtamız çok yüksek. Benim bu görevi kaldığı yerden bu bayrağı düşürmeden, daha yüksek ve daha ileriye taşımam gerekiyor. Bu nedenle de teşkilat olarak koordineli şekilde birlik içerisinde, dayanışma içerisinde çalışmamız gerekiyor. Yönetim kurulu üyelerimiz olsun, mahalle temsilcilerimiz olsun çok samimi özverili bir şekilde çalışıyor arkadaşlarımız. Özveriyle çalışan arkadaşlarımız yeri geldiğinde ailesini, çocuklarını geri planda bırakıp tamamen teşkilat ruhuyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdikleri için ve ülkeleri adına ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan arkadaşlarımız. Bizim amacımız ise bir başkasına elimizden geldiğince yardımcı olmak. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız var. Bizler kaldığımız yerden devam edeceğiz. Güzel hizmetler yapmak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

MADDİ VE MANEVİ YÖNDE YANLARINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kadınların her zaman sorunlarını dinleyip onlara yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Yavuz, “Sorunları olan ailelerin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Seçimlerde mahalle çalışmalarında kendi mahallelerinde birebir insanlarla iç içe olmak adına her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Mahalle başkanlarımız tek tek evleri gezerek bir evde kaç tane hane var, kimler oturuyor, bir şeylere ihtiyaçları olup olmadığını araştırarak onların sıkıntılarını, sorunlarını öğrenmeye çalışıyoruz. Mahalle çalışmalarımda engelli kardeşlerimizin olup olmadığını araştırarak onlarla çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin yardım alıp almadığını, neye ihtiyaçları olup olmadığını öğrenerek maddi ve manevi anlamda yanlarında olmaya çalışıyoruz. Yatalak hastası olan aileler var. Onların ellerinden tutmak için mücadele veriyoruz. Üniversiteyi bitirmiş fakat iş bulamamış o kadar çok genç kardeşimiz var ki. Onların iş bulması konusunda yönlendirmeler yapıyoruz. Engelli çocukları olan aileler nasıl bir hizmet alacaklarını bilmiyor. Belediyelerden, sosyal hizmetlerden, hakları neler onları bilmiyor. Bu ailelere bu konuda yardımcı oluyoruz. Bu konuda devletimizin çok güzel politikaları var. Büyükşehir belediyesinin hasta bakım hizmetleri gibi birçok proje hayata geçirildi ve uygulanmaya başlandı” şeklinde konuştu

EN BÜYÜK HAYALİM VASIFLI, TEŞKİLAT RUHUYLA ELEMAN YETİŞTİRMEK”

Yavuz, “Sosyal belediyecilik anlamında sağlık ocağı, Pazar yeri, taziye evleri gibi buna benzer birçok ihtiyaç duyulan şeyler yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bizim amacımız insanların hakları olan konularda yardımcı olmak. İnsanların hakları neler, hangi konuda nerelere başvuru yapabilirler. Bu konularda yönlendirme yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunlar bizim için çok önemli şeyler. Kadın Kolları Başkanı olarak hedeflerimiz çok büyük. Yapacağımız projeler çok önemli ve bunları hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Engelliler haftasında engelli kardeşlerimizi ziyaret ederek onların sıkıntılarını dinleyip ihtiyaçları her ne varsa onları karşılamaya çalışıyoruz. Kadınlar gününde kahvaltı programları düzenleyerek onlarla hoş vakit geçirmek için çalışmalar yapacağız. Benim en büyük hayalim teşkilatımızda vasıflı, teşkilat ruhuyla yetişmiş eleman yetiştirmek. Ben buna yönelik çalışma yapmayı hedefliyorum. Bana yarın deseler ki yarın sen bu görevi bırak seni başka göreve verelim dedikleri zaman çok rahat bir şekilde bu görevi bırakabileceğim kişiler istiyorum. Bunu çok samimi bir şekilde istiyorum. Çünkü bunun sıkıntı çok fazla yaşıyoruz” dedi.


“ÇOK YETENEKLİ GENÇLERİMİZ VAR”
Yönetim oluştururken farklı branşlardan arkadaşlar olsun istiyorum diyen Yavuz, “ Hem onlar bizim fikirlerimizden yararlanasın hem de biz onların fikirlerinden yararlanalım istiyorum. Mahalle çalışmalarında okulu bitirmiş evde oturan çok genç arkadaşlarımızla tanıştık. Onları bir şeyler yapmaları adına yönlendirmeler yapıyoruz. Ev kadınlarının mikro krediler alarak kendi işlerini kurarak kendi işlerinin patronları oluyorlar. Gençlerimizi bu yönde yönlendiriyoruz ki onlarda evde oturmaları yerine topluma faydalı olmak adına kendi iş yerlerini açarak kendi işinin patronları olmaları için. Çok yetenekli gençlerimiz var. Çok güzel şiir yazanların yanında, çok başarılı resim yapan gençlerimiz var. Bu geçlerin bu yönünü değerlendirmek adına çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu tür çalışmaları olan gençlerimizi yönlendirip, eğitip hayata hazırlayabiliriz” şeklinde konuştu

FARKI PROJELER PEŞİNDEYİZ”
Yavuz, “Dulkadiroğlu ilçesinde imkânları zayıf olan aileler var. Gerçekten içlerinde pırlanta gibi insanlarımız var. Bizim görevimiz onları bulmak ve ortaya çıkarıp değerlendirmek. Okulu bitirip maddi imkânsızlıklardan dolayı hiç bir şey yapamayan gençlerimiz var. Onlarla bir araya gelip istişareler yaparak neler yapılabilir onları konuşacağız. Bizler farklı projeler peşindeyiz aslında. En büyük sıkıntılardan bir tanesi işsiz gencimizin çok fazla olması. Yine mahalle ziyaretlerimizde Bir evde 3 tane yatalak çocuk vardı. Ben bunları gördükten sonra neler yapabilirim peşine düştüm. Annenin sabrı beni çok mutlu etti. Çünkü bu kolay bir şey değil.3 çocuk ve bir anne onların yemesiyle, giymesiyle her şeyiyle ilgileniyor. Bizlerde bu durumları görerek elimizden geldiğince o durumda olan ailelere yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi

AYAĞI ÇIPLAK, AYAKKABISI OLMAYAN ÇOCUKLAR VAR”
Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şuan ki projelerimiz arasında evinde fazla olan, kullanılmayan eşyalar için depo ayarlayıp o eşyaları ihtiyaç sahiplerine iletmek için çalışma yapıyoruz. Özellikle Dulkadiroğlu ilçesindeki insanların ihtiyacı çok fazla bunun için biran önce harekete geçilmeli ve elimizden gelen hizmeti yapmalıyız. Mahalleye gittiğimiz zaman ayağı çıplak, ayağında ayakkabısı olmayan, üzerinde halen ince giysiler olan çocukları görmek bizleri çok üzdü.”

MADDE BAĞIMLISI GENÇ ÇOK FAZLA”
Yavuz, son olarak şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu ilçesinin en büyük sorunlarından bir tanesi de madde bağımlısı gençlerin çok fazla olması. Temelinde bilinçsiz anne baba yatıyor aslında. Çocuğa gereken ilgi, sevgi verilmiyor ve çocukta sevgiyi, ilgiye dışarıda arıyor. Gençler kendini yanlış kişilerle yanlış şeyler yaparken buluyor. Madde bağımlısı çocuklar için neler yapılabilir bunu araştırıyoruz. Bunları toplayıp tedavi etme konusunda çalışmalar başlatmak için görüşmeler yapıyoruz. Eğer biz bunlara çözüm bulmaksak bu sorunlar ileride daha çok sorunlara yol açacaktır. Bu çocuklar işsizlikten, yoksulluktan, ilgisizlikten dolayı bu hale geldi. Bu yüzden bu gençlerimizi topluma kazandırmak için elimizden gelen hizmeti yapmamız gerekiyor.”
Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz